Monitörlerde G-Sync, 144 Hz vs 240 Hz ve 1ms vs 5ms Farkı

DDundar

Hectopat
144 yada 240 FPS monitörde 1 ms yada 5 ms olmasını gözümüz algılayabilir mi ? ( IPS monitörler genellikle 5 ms TN panel ile arasında aşırı görüntü kalitesi farkı var.)
Diğer bir konu da G-Sync.

Aynı şekilde 144 ya da 240 FPS monitörlerde G-Sync olmadığındaki görüntü kırılması veya azalan akıcılığı göz algılıyor mu ? ( Biraz da olsa algılacağını düşünüyorum sorun aradaki fiyat farkına değer mi ?

Dell S2716DG 27" 1ms 144 almayı düşünüyordum ama bunun yerine IPS Panel 4K--2K 144 -- 240 FPS sağlayan monitör mü almalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 144hz var, ekran kartım free-sync desteklemiyordu parçalanmayı görebiliyordun ve g-sync olmayınca da görebilirsin aynı işi görüyorlar zaten. 1ms ve 5ms nin farkı motion blurdur. 1ms de göremezsin blur ama 5ms de görebilirsin gözün rahatsız olabilir (bozulma değil sadece görüntüden rahatsız olursun.) 240hz yi gereksiz fazla buluyorum. 1ms 144hz 1080p UHD ve G-Sync destekli monitör işine yarayacaktır.

144 yada 240 FPS monitörde 1 ms yada 5 ms olmasını gözümüz algılayabilir mi ? ( IPS monitörler genellikle 5 ms TN panel ile arasında aşırı görüntü kalitesi farkı var.)
Diğer bir konu da G-Sync.

Aynı şekilde 144 ya da 240 FPS monitörlerde G-Sync olmadığında ki görüntü kırılması veya azalan akıcılığı göz algılıyor mu ? ( Biraz da olsa algılacağını düşünüyorum sorun aradaki fiyat farkına değer mi ?

Dell S2716DG 27" 1ms 144 almayı düşünüyordum ama bunun yerine IPS Panel 4K--2K 144 -- 240 FPS sağlayan monitör mü almalıyım ?
Evet 1-5 ms fark ediyor. Ips monitörler ise renk bakımından daha canlı renkler sunuyor fakat hz ve ms yönünden tatmin etmiyor, ayrıca ıps monitörlerin fiyatları ciddi anlamda pahalı. 240 hz monitör almaya gerek yok 144 ile arasındaki farkı görebileceğinizi pek zannetmiyorum, zaten yüksek ayarlarda çoğu oyunda 240 FPS'ye yaklaşabilmeniz çok zor gözüküyor. G-sync ise istediğiniz FPS'yi alamayınca çok yardımcı olsa da çok yüksek FPS'lere çıktığınızda pek gerek kalmıyor. Bahsettiğiniz monitörü almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum 3 gün önce elime ulaştı ve 3 saat sonra geri iade ettim, monitörde ciddi anlamda color banding ve ghosting sorunları mevcut. Sadece googleye color banding kelimelerini aratırsanız iki modelinin de adının çıktığını göreceksiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dell S2417DG Almayınız da :) Sorunlu bir monitör. 27 inc olanında sorunlar oluyor mu bu tarz konuları dikkatlice inceleyip karar veriniz. Bahsettiğim model 23.8 olanı ve gerek Ghosting gerekse de Color Banding ile başlıca problem.
Hareketli sahnelerde 1ms ile 5ms arasındaki fark algılanabiliyor.

144 Hz de olsa kırılmalar da görülebiliyor eğer bir Sync yoksa.
G-Sync’i en verimli nasıl kullanırız? LoL’ de FPS’i 144 Hz bir monitör kullandığım için 144’e sabitlemem mi gerek?
Not : Ayarları huyumdur düşükte oynarım, FPS’ de 144’ün üstünde oluyor genellikle.

Son düzenleme:
Dell S2417DG Almayınız da :) Sorunlu bir monitör. 27 inc olanında sorunlar oluyor mu bu tarz konuları dikkatlice inceleyip karar veriniz. Bahsettiğim model 23.8 olanı ve gerek Ghosting gerekse de Color Banding ile başlıca problem.

G-Sync’i en verimli nasıl kullanırız? LoL’ de FPS’i 144 Hz bir monitör kullandığım için 144’e sabitlemem mi gerek?
Not : Ayarları huyumdur düşükte oynarım, FPS’ de 144’ün üstünde oluyor genellikle.
27'' olanında da aynı sıkıntılar var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı