Monitörü overclock etmek

Az önce sırf merakımdan deneyeyim dedim. 60 Hz. Monitörümü 70 Hz. Yapabildim. 75'i kabul etmedi. 70 de iyidir, fazla zorlamamak lazım. Teşekkürler Recep Baltaş. :)

60 Hz'yi 100 Hz yaptım, bir sıkıntı olmaz değil mi?

Monitöre Overclock yapacaksanız bunun için program indirmenize gerek yok.
Ekran kartınızın denetim panellerinden yapabilirsiniz.
HZ artırmak için panelinizin ve transistörlerin kalitesi önemlidir.
Phillips, BenQ, INCA OC etmek aynı olabilir ama 3 ay sonra INCA bobin şişmesi olursa şaşmayın, çünkü Japon kondansatörleri kullanmaz ucuz ürünler.
Sağlam markalar kullanıyorsanız OC yapın.
Beğenilen Asus, Acer gibi gamer üreticileri daha yeni yeni geçmeye başladı kaliteli yapıya.

Ben bu adımları harfiyen takip ettim fakat ilk olarak 62Hz ile deneme yaparak sonra arttırarak ilerlemeyi planlamıştım, İlk deneyişimde monitör sekmesinde 62hz gözükmemesine rağmen Intel Graphics Ekran sekmesinde 62hz seçeneği karşıma çıkmıştı, ardından defalarca denedim fakat başarılı olamadım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. (Adımları kesinlikle doğru takip ettim)

+2 Hz’i çıplak gözle fark edebiliyorsan yarın sniper olarak işe başla :)

Çok kasmayın arkadaşlar 70’ten 144’e çıkaramayacaksanız aradaki Hz’lerin pek bir önemi yok. Boşu boşuna monitörünüze zarar vermeyin.

Ben 4K ProArt’ta bile 70 denediğimde flicker yapmaya başladı 5 dk sonra 60’a geri döndüm. Yüreğime inecekti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı