Çözüldü Monitörümde ölü piksel olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WolfieMS

Hectopat
Monitörün modeli: Acer XF240QPBIIpr.

Bilgisayarım son zamanlarda çok dolmuştu ve format atmaya karar verdim. Monitöre ilk başta dikkatlice bakmamıştım fakat format attıktan sonra fark ettim. Biraz araştırma yaptım fakat monitörümdekinin ölü piksel olduğu konusunda emin değilim. Birkaç fotoğraf çektim ve sizlerin yorumu için buraya atıyorum. Toz olmadığına eminim. Siyah bir arkaplanda hiçbir problem gözükmüyor fakat diğer renklerde çok bariz belli oluyor. 2-3 tane büyük, toplam 12-13 tane olduğunu görüyorum. Ürünü Hepsiburada'dan aldım. Penta Teknoloji'ye (Acer Türkiye distribütorü) mi başvurmayalım yoksa Acer'a mail mi atmayalım?

Dosya Ekleri

• ölüpiksel (1).jpg
    ölüpiksel (1).jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 205
  • ölüpiksel (2).jpg
    ölüpiksel (2).jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 212
Son düzenleme:
Çözüm
Bu ölü piksel değil de panelin aydınlatma kısmında toz veya deformasyon var gibi duruyor, yani monitörün iç kısmında. Ölü piksel böyle olmaz. Bunu ancak servise göndererek çözebilirsin.
Monitörün modeli: Acer XF240QPBIIpr.

Bilgisayarım son zamanlarda çok dolmuştu ve format atmaya karar verdim. Monitöre ilk başta dikkatlice bakmamıştım fakat format attıktan sonra fark ettim. Biraz araştırma yaptım fakat monitörümdekinin ölü piksel olduğu konusunda emin değilim. Birkaç fotoğraf çektim ve sizlerin yorumu için buraya atıyorum. Toz olmadığına eminim. Siyah bir arkaplanda hiçbir problem gözükmüyor fakat diğer renklerde çok bariz belli oluyor. 2-3 tane büyük, toplam 12-13 tane olduğunu görüyorum. Ürünü Hepsiburada'dan aldım. Penta Teknoloji'ye (Acer Türkiye distribütorü) mi başvurmayalım yoksa Acer'a mail mi atmayalım?

Önce monitörü temizle.
Sonra Google'ye beyaz yaz, çıkan beyaz renklerden birini tam ekran yap (f11). O ayarda görelim bir de. Ölü pixel olabilir ama buradan kesin anlaşılması zor.

Önce monitörü temizle.
Sonra Google'ye beyaz yaz, çıkan beyaz renklerden birini tam ekran yap (f11). O ayarda görelim bir de. Ölü pixel olabilir ama buradan kesin anlaşılması zor.
Monitörü temizledim, farklı renklerde tam ekran yaptım ve en net beyazda belli oluyordu. Küçük noktaların yanı sıra büyükler çok kendini belli ediyor.

Bu ölü piksel değil de panelin aydınlatma kısmında toz veya deformasyon var gibi duruyor, yani monitörün iç kısmında. Ölü piksel böyle olmaz. Bunu ancak servise göndererek çözebilirsin.
Hocam yazdıklarınız ölü pikselden daha mantıklı geldi. Konunun dışında 2070S Gaming X Trio'nun sıcaklık değerlerinden memnun musunuz? Bende de 2070S Gaming X Trio var fakat bazı oyunlarda 74 dereceye kadar çıkabiliyor. Tabiki çok kötü değil fakat internette gördüğüm sıcaklıklarla biraz alakasız.

Hocam yazdıklarınız ölü pikselden daha mantıklı geldi. Konunun dışında 2070S Gaming X Trio'nun sıcaklık değerlerinden memnun musunuz? Bende de 2070S Gaming X Trio var fakat bazı oyunlarda 74 dereceye kadar çıkabiliyor. Tabiki çok kötü değil fakat internette gördüğüm sıcaklıklarla biraz alakasız.
Kasana göre değişebilir, 69 derece üstünü görmedim. Monitörü servise götür mutlaka. Muhtemelen tamir görmüş bir ürün verildi sana, panel açılınca içine yabancı madde girer (toz, pislik vs.). Genelde tamir görmüş panellerde olan bir sorun bu.

Monitörü servise götür mutlaka. Muhtemelen tamir görmüş bir ürün verildi sana.
Destek talebi oluştururken fark ettim, satın alma tarihi 1.07.2019 olarak gözüküyor fakat ben ürün 5-6 ay önce aldım. Bana verilmesi gereken 2 yıllık garanti süresi 1,5 yıl olduğu için yeni ürün vs. verirler mi?
Arkadaşlar Penta Teknoloji sadece ürünü aldıktan 6 ay içinde teknik destek sağlayabiliyormuş. Telefon araması ile Acer teknik desteğine başvurdum ve bana nasıl bir sorun olduğunu sordular. Monitörün aydınlatmasına toz kaçmış olabileceğini söylediğimde bana musteri.hizmetleri@acer.com'a sorunun fotoğrafını ve ürünün SNID numarasını atmam istendi. Yaklaşık 1 saat içinde geri dönüş aldım. Teknik servise 4 gün içinde göndermeyi planlıyorum.

Acer TR iletişim numarası: 0850 222 22 37
Çalışma Saatleri: Pazartesi - Cuma 9.00 - 18.00

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı