Hocam sizin incelediğiniz 20.3.2 ile piyasada ki 20.3 tamamen farklı. Piyasada bulunan 20.3 15.6 ekrana sahip alüminyum kasa farklı bir model.
Tulpar T7 v20.5 konusunda malum Almanya'da satışa zaten sunulmuş durumda. (link)
Şu an Monster sayfasında 20.3'ü ve 21.6'yı (RTX 3060) tamamen kaldırmışlar. Sadece 20.4, 22.2 ve 25.1.2 görünüyor. (Link)
Özetle çok süreceğini zannetmiyorum.
Hocam bizim buralarda hava 40 derece yani iyi bir soğutma lazım ve en fazla 27500 olabilir bütçem daha düşük fiyatlı modeller daha iyi olur.Predator ucuza bulmanız zor. Predator malzeme kalitesi olarak en iyilerden. Nitro'ya göre kat ve kat daha iyi. Hem metal kasa hem de metal fan kullanıldığı için soğutmada 1 parça bile sorun çıkartmıyor. Ayrıca diğer bileşenleride çok iyi. Ekran 3ms ve altında kullanılıyor. Hoparlörleri tatmin edici seviyede ses veriyor. Anakart üzerindeki M.2 soketlerinde bile metal soğutma blokları var. Ama dediğim gibi uygun fiyatlı bulması çok zor. Stokları bitmiş olanlarda eski fiyatlarını görmüşsünüzdür. Yoksa ucuz bulamazsınız.
Maalesef kullanım tarzınızı bilmediğim için önereceğim cihaz sizin için ideal olmayabilir. Bütçe belirtebilirseniz 1-2 öneri yapabilirim.
Başta bahsetmiştim. Modellere göre değişiyor. T5 olanlar 15.6 olanlar. T7 olanlar 17.3 olanlar. Birbirleriyle karıştırmayın.
Dediğim gibi işlemci değişmiş. Başta böyle bir yorumda yapmıştım. Kasa yine de dandik kalıyor.
T7 V20.3 eski bir model zaten üzerinden 1.5 yıl geçti. T7 V20.4 11.nesil işlemcili olan model. T7 V22.2 ve T7 V25.1.2 farklı kasalar.
GameGaraj getirdi bize de gelirde yine de benim tercih edeceğim bir kasa modeli değil.
Hocam zaten yukarıda yazdığım gibi "piyasada" bulunan v20.3'den bahsettim. Yani T5 v20.3 olan sürüm. Gerçi o da artık piyasa da kalmadı Monster sayfasında satıştan kaldırılmış durumda. Son olarak sadece işlemci değil kasanın içinde de bazı farklılıklar olacak gibi duruyor. Kağıt üstünde T7 v20.5'in T7 v20.4'e göre kağıt üstünde artları/eksileri;
+Yeni 12. nesil işlemci
+Giriş/çıkış portlarında ki yenilikler.
-Daha düşük batarya kapasitesi
-SD kart girişi yok (Artık var. Mevcut sayfada ki bilgileri güncellemişler ancak fotoğraflarda hala yok görünüyor)
Tabii cihaz çıkıp içine bakılmadan kesin bir şey söylemek doğru olmaz.
Hocam bende de 20.4.1 var lakin şu an kendi web sayfalarında söyledikleri gibi 1 port USB 2.0 girişe sahip. Muhtemelen sizin aldığınız sürüm ilk sürüm olabilir. Batarya konusunda yanlış yazdıklarını düşünmüyorum çünkü detayları vermişler.
T7 v20.4 pil kapasitesi; 4 Hücreli 62, 32Wh
T7 v20.5 pil kapasitesi; Yerleşik 3 hücreli Li-polimer pil (3S1P 4100MAH / 46.74WH)
Ayrıca sizin incelemenizde ki 20.4.1'de ki güç kaynağı ile bende ki de farklı. Bende ki güç kaynağı MSI'ın da kullanıcısı olduğu Chicony marka. -)
Özetle güç kaynağı ile port girişinin benim için çok bir önemi yok (oyun amaçlı satın aldım) ama batarya konusu satın almayı düşünen herkesi ilgilendirir görüşündeyim.