Monster A5 V17.2.3 nasıl soğutulur?

Çok fanlı vs tek fanlı şeklinde kararsızlık yaşıyorsanız şunu söyleyebilirim, çok fanlıların artısı varsa her bölgeye hava üflemesidir. Ancak tek fanlılar zaten büyük oluyor özellikle Zalman ZM NS-2000'in fanı çok büyük ve hemen hemen her bölgeye üfleyebiliyor. Ayrıca tek fanlılar çok fanlılara kıyasla daha güçlü üfler. Zalman ZM NS-2000 almanızı tavsiye ederim.

Ve vakumlu soğutucu asla almayın, laptopun kendi fanlarının ters dönmesine sebep olarak bozabiliyor.

Hocam 94 derece hiç iyi bir sıcaklık değil soğutucu kullanın veya UV yapın derim. 85 derece üstü sıcaklılar parçaların ömrünü kısaltabiliyor.

Merhaba hocam, konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler
Hocam aslında işlemci sıcaklıklarımdan memnunum ama ekran kartı sıcaklığım işlemciye göre yüksek oluyor. O yüzden soğutma almak istiyordum şimdi bunu almaya karar verdim ama biraz beklemek istiyorum belki dolar sabit kalır ve fiyatı biraz düşer.
Yardımcı olduğunuz için sağ olun

Çok fanlı vs tek fanlı şeklinde kararsızlık yaşıyorsanız şunu söyleyebilirim, çok fanlıların artısı varsa her bölgeye hava üflemesidir. Ancak tek fanlılar zaten büyük oluyor özellikle Zalman zm NS-2000'in fanı çok büyük ve hemen hemen her bölgeye üfleyebiliyor. Ayrıca tek fanlılar çok fanlılara kıyasla daha güçlü üfler. Zalman zm NS-2000 almanızı tavsiye ederim.

Ve vakumlu soğutucu asla almayın, laptopun kendi fanlarının ters dönmesine sebep olarak bozabiliyor.

Hocam 94 derece hiç iyi bir sıcaklık değil soğutucu kullanın veya UV yapın derim. 85 derece üstü sıcaklılar parçaların ömrünü kısaltabiliyor.

Parçaların ömrünün azaldığını biliyorum fakat benim laptopumun BIOS'unda Advanced sekmesi kapalı ve UV yapmak da yasaklı.

Selam arkadaşlar.
Monster Abra A5 v17.2.3 (RTX3050 Ti (75W), i5 11400H, 16 GB RAM ve 500GB SSD )
Laptopta boştayken ekran kartı 40-45 derece işlemci 40-55 arası.
Yükteyse ekran kartı 85 derecelerde ve işlemci 65-75.
Ekran kartım sıcaklığı bana biraz fazla geldi ve laptop soğutucusu almak istiyorum bütçe hakkında pek bir fikrim yok ama ne çok ucuz ne çok pahalı ortalama bir seviye kaliteli bir şey almak istiyorum açıkçası ama baktığımda vakumlu laptop hava çıkışı yerine takılan soğutucular da gördüm. Bunlar ne dersiniz ne önerirsiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bende de Monster laptop var, ilk aldığımda sıcaklıklar bana da yüksek gelmişti. İşlemcinin turbo boost modunu kapadım sonrasında performanstan bir kayıp olmadan işlemcimi 2.6 ghz hızında sabit tutarak kullanmaya devam ettim. Sıcaklık değerleri 70-80 bandında gidip geldi oyunlarda. Eğer bilgisayarı zorlayacak oyun ve programlar kullanacaksanız tekrar açıp kapatması gayet basit. İsterseniz konuyla alakalı videoyu atabilirim.

Bende de Monster laptop var, ilk aldığımda sıcaklıklar bana da yüksek gelmişti. İşlemcinin turbo boost modunu kapadım sonrasında performanstan bir kayıp olmadan işlemcimi 2.6 ghz hızında sabit tutarak kullanmaya devam ettim. Sıcaklık değerleri 70-80 bandında gidip geldi oyunlarda. Eğer bilgisayarı zorlayacak oyun ve programlar kullanacaksanız tekrar açıp kapatması gayet basit. İsterseniz konuyla alakalı videoyu atabilirim.
Hocam yardımlarınız için Teşekkürler,
İşlemci sıcaklığım bence gayet normal ama Ekran kartı sıcaklığım fazla o yüzden soğutma almak istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı