Monster Abra A5 1050 Ti sistem mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Freeman26

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dün laptop lag sorunu yaşadığı için Ethernet kablosunu taktım. Tam takarken bilgisayarımdan cızırtı sesi geldi sanki fan bir yere sürtüyor gibi oldu. Ses büyük ihtimalle hard diskten geldi. Tam anlayamadım sonra mavi ekran verdi. Bilgisayar kapandı tekrar açıldı. Bu sabahta bilgisayar tekrar mavi ekran verdi. Sorun tam olarak nedir?
Sistem.
Monster Abra a5.
1050 Ti.
250 SSD.
1 TB hard disk.
i7 8.nesil

Lütfen Dump dosyanı paylaş.

Merhaba arkadaşlar, dün laptop lag sorunu yaşadığı için Ethernet kablosunu taktım. Tam takarken bilgisayarımdan cızırtı sesi geldi sanki fan bir yere sürtüyor gibi oldu. Ses büyük ihtimalle hard diskten geldi. Tam anlayamadım sonra mavi ekran verdi. Bilgisayar kapandı tekrar açıldı. Bu sabahta bilgisayar tekrar mavi ekran verdi. Sorun tam olarak nedir?
Sistem.
Monster Abra a5.
1050 Ti.
250 SSD.
1 TB hard disk.
i7 8.nesil

Lütfen Dump dosyanı paylaş.

HDD'yi test edelim.

HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

İntel Wİ-Fİ adaptörün ismi nedir? Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcına tıklayın görürsünüz. Sürücüsünü güncelleyeceğiz.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

NVIDIA ekran kartı sürücünü güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

Bluetooth ile laptopa bağlanmayın. Bir süreliğine bağlanmayın.

Memtest86 testi yap. Bu test ile RAM'i test etmiş olacağız. Yaparsan sonuçlarını paylaşırsın.

HDD'yi test edelim.

HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

İntel Wİ-Fİ adaptörün ismi nedir? Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcına tıklayın görürsünüz. Sürücüsünü güncelleyeceğiz.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

NVIDIA ekran kartı sürücünü güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

Bluetooth ile laptopa bağlanmayın. Bir süreliğine bağlanmayın.

Memtest86 testi yap. Bu test ile RAM'i test etmiş olacağız. Yaparsan sonuçlarını paylaşırsın.
Error scan hepsi yeşil yandı kırmızı hiç yok. Ethernet kablosunu takar takmaz kapandı. Büyük ihtimalle kısa devre yaptı. Farklı bir Ethernet kablosu taktım diğerini çöpe attım. Yanmış bir parça olabilir mi? İntel wireless ac 9560 160 mhz kullanıyorum. Ekran kartını daha yeni güncelledim(tamamen kaldırıp).

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 29
  • Adsız.png
    Adsız.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 32
1612378164757.png

Gördüğün üzere "data" 6 gözüküyor. Yani " yeniden tahsis edilen sektör sayısı 6" gözüküyor. Bu bazı sektörlerin verisi bozulmuş ve yeniden tahsis edilmiş demek. Bu belki sorun oluşturabilir.

İntel ağ sürücüsü.

NVIDIA ekran kartı sürücünü güncellediysen tamamdır.

"sfc /scannow" komutunu uygulamadıysan uygula.

Başka mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaş. O dosyayı da incelerim.

Eki Görüntüle 864784

Gördüğün üzere "data" 6 gözüküyor. Yani " yeniden tahsis edilen sektör sayısı 6" gözüküyor. Bu bazı sektörlerin verisi bozulmuş ve yeniden tahsis edilmiş demek. Bu belki sorun oluşturabilir.

İntel ağ sürücüsü.

NVIDIA ekran kartı sürücünü güncellediysen tamamdır.

"sfc /scannow" komutunu uygulamadıysan uygula.

Başka mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaş. O dosyayı da incelerim.
"Gördüğün üzere "data" 6 gözüküyor. Yani " yeniden tahsis edilen sektör sayısı 6" gözüküyor. Bu bazı sektörlerin verisi bozulmuş ve yeniden tahsis edilmiş demek. Bu belki sorun oluşturabilir."
Ne yapmam gerekiyor peki format atsam düzelir mi ?

Format atmak diski düzeltemez tabii.

Şu an sadece mavi ekran alıp almadığını söyle. Eğer alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

İlerde disk yüzüne mavi ekran alırsan alırsan söylerim ben.

Şu an format atmak için bir sebebin yok.

Gereksiz yere format ile uğraşmayın bence.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı