Monster Abra A5 16.7 GPU 0 devre dışı bırakma

RAM
8 gb ddr4 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
500 gb ssd
Ekran kartı
1650 ekran kartı
İşlemci
i5 11400h
Yeni Monster laptop aldım ve GPU0 kullanıyor yüksek kaliteli oyunlarda. Bu durumda ani FPS düşüşlerine sebep oluyor ne yapıp ettiysem de sorunu çözemedim BIOS'da ayarı yok bulamadım. Aygıt Yöneticisi'nden GPU0'ı kapatınca monitör 144Hz'den 60 Hz'ye düştü FPS de iki kat artış oldu. Bu Hz düşme sorunu olmasa mükemmel performans olacaktı. Yardım eder misiniz nasıl düzeltilebilir bu durum?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_20221126_005506.png
    Ekran görüntüsü_20221126_005506.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
UHD için 10 GB bile RAM verilse zaten fark etmez. Gücü belli.

@The Prodigy zaten kendisi ihtiyacı olunca RAM'den alır. UHD zaten gücü belli. Oyunlarda zaten GTX 1650 kullanılıyor ama MUX olmayan modellerde yine dahili üzerinden tamamlıyor.

Çift kanal RAM ile bant genişliği daha fazla olur. Bu da performansı arttırır.

Laptoplar için kısıtlı olabiliyor. Firmaya göre de değişebilir. Güncel olmadığını sanmam. Monster'a da sorabilirsiniz. Onlar varsa yeni sürüm için yardımcı olur. Yeni RAM gelince de test edin.

Yeni Monster laptop aldım ve GPU0 kullanıyor yüksek kaliteli oyunlarda. Bu durumda ani FPS düşüşlerine sebep oluyor ne yapıp ettiysem de sorunu çözemedim BIOS'da ayarı yok bulamadım. Aygıt Yöneticisi'nden GPU0'ı kapatınca monitör 144Hz'den 60 Hz'ye düştü FPS de iki kat artış oldu. Bu Hz düşme sorunu olmasa mükemmel performans olacaktı. Yardım eder misiniz nasıl düzeltilebilir bu durum?

RAM'i 8x8'e yükseltince herhangi bir darboğaz olmadı. Hem GPU hem de GPU1'i bir sıkıntı olmadan kullanıyorum, FPS değerlerim 2 katına çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı