Monster Abra A5 6.1 Boot Sorunu

Daha fazla  
Geçtiğimiz gün bilgisayarımı(laptop) açtığımda şifremi girdikten sonra Windows yükleniyor menüsünde 30 dakika kadar takıldı. Daha sonrasında bilgisayarı güç tuşu ile kapatıp açtım. Bunun sonucunda "Scaning and reparing drive" diye bir ekran geldi. Beklemeyip yine power tuşu ile kapatıp açtım. Bu sefer karşıma "Reparing Disk Errors" diye bir sekme geldi açık bırakıp dışarı çıktım. Eve döndüğümde aradan 8 saat geçmişti ve bilgisayarın şarj kablosunu çıkık olduğunu fark ettim bu süreçte bilgisayar kapanmıştı bilgisayarı tekrar açtığımda "reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key" diye siyah bir ekran geldi. Bir süre araştırdıktan sonra BIOS'a girip HDD'mi görüntüledim. HDD main sekmesinde gözükürken Boot sekmesinde Windows Boot Manager'dan başka bir seçenek yoktu. Bunun üzerine tüm ihtimalleri denemek için UEFI'yi kapatıp bilgisayarı tekrardan açtım. BIOS'a geldiğimde karşımda HDD ve Realtech LAN Seçenekleri vardı. Ben de bilgisayarı tekrardan çalıştırıp HDD ile tekrardan denemek istedim bu seferde karşıma pxe-e61 pxe-m0f hatası veren siyah bir ekran geldi. Ben de BIOS ayarlarını defult yapıp her şeyden ümitsiz Windows dosyalarında sıkıntı olduğunu düşünerek bilgisayara tekrar format atmak istedim (Bilgisayarda daha öncesinde UEFI Windows 10 kuruluydu). Windows 8.1'in iso dosyasını sitesinden indirip Rufus ile flash belleğime aktardım. Bilgisayara flash belleği taktığımda boot seçeneklerinden flash belleği seçtim ve format atmak üzere bekledim ve 30 dakikalık bekleme sonucunda hala Windows 8 kurulum ekranı karşıma gelmedi. Bu durumda Windows dosyalarından kaynaklı olduğunu düşündüğüm teori de sanırsam çökmüş oldu. Bu durum sizce HDD'nin bad sector olarak tanımlanan hatadan mı kaynaklanıyor? Yoksa eksik bir şey mi yapıyorum? Bu benzeri hataları internette araştırıp bulmaya çalıştım bulamayınca buraya yazma durumunda kaldım. Her türlü fikrinizi söylerseniz sevinirim ne yapacağımı bilmiyorum. Yakın zamanda bilgisayarı kullanmam benim için çok önemli son seçenek olarak servise göndermeyi düşünüyorum.
Bilgisayar Özelliklerim;
  • Monster Abra A5 6.1
  • i7-6600HQ 2,6 GHz işlemci
  • Seagate HDD 500GB 7200RPM ST500LM021
  • GTX 950M Ekran kartı

(Düzelmeyeceğini düşünerek bir ara USB belleği çıkardım ve belleği sıfırlamak üzere başka bir bilgisayara doğru gittim bellek sıfırlanırken döndüğümde karşımda Windows 8 kurulum ekranı vardı ama şu an hiçbir şekilde gelmiyor bu 30 dakikadır beklediğim süre bana mantıklı gelmedi. İçindeki veriler benim için önemli değil)

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı