Monster Abra A5 CPU ısınıyor

Emreaxu

Decapat
Katılım
30 Ağustos 2020
Mesajlar
56
1 - 2 hafta öncesine kadar hiçbir problem yoktu. Anlamadığım garip bir şekilde bilgisayarın işlemcisi gereksiz ve fazla şekilde ısınmaya başladı. Korsan kullanan biri de değilim, virüs olduğunu da sanmıyorum. Oyuna tıkladığım an işlemci ısısı fırlıyor. R6'da 100 FPS altına nadiren düşerdi, artık 40 FPS olduğunu bile gördüm.

Fanlarda bir problem yok gibi. Hava sirkülasyonu iyi olsun diye eski bilgisayarımın havalandırmasını altına koydum ama pek fayda etmedi. Monster Abra A5 kullanıyorum bu arada. Dediğim gibi bir iki hafta öncesine kadar problem yoktu. O bilgisayar ısınıyor cart curt demeyin, yormayın beni. Laptop zaten ısınır.

Bunları yazarken işlemci 68 derece, çalışmayan ekran kartı bile 65 derece. Derslerimden ötürü servise yollamam da zor bu aralar. Yardımcı olmak isteyen arkadaşları bekliyorum.

1621325405142.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şeyi yok hocam CPU ısınır. Masaüstü PC'ler için yüksek rakamlar laptoplar için normaldir. O CPU için ciddi zarar görme sıcaklığı 130 derecede başlıyor, 100 derceden sonra zaten CPU kendini kısar daha fazla ısınamaya izin vermez.

Servise yollayınca da bir şey deyip geri yollayacaklar.
 
O kadar da yazdım arkadaşlar. O bilgisayarlar ısınıyor demeyin diye çünkü sorun o değil. Önceden öyle değildi o kadar ısınmıyordu. Bir iki hafta öncesine kadar böyle bir problem yoktu ve fps de olması gerektiği gibiydi. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
Tamir vs gördü mü belki soğutucusunu güzel takmamışlardır.
Evet tamir gördü. Kendim söküp halledebilir miyim sizce ? Tamir göreli de aslında baya oldu ama.
Isı değerleri hadi normal diyelim demesine de. Olan fps'e de oldu sıkıntı orada.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı