Monster Abra A5 ekran kartı tanımama

Eygon

Decapat
Elimde şuan 3 yıllık Monster Abra A5 var ve Black Desert Online oynamaya çalışıyorum ancak aşırı düşük ayar ve çözünürlüklerde dahi FPS düşüyor ve düşük FPS alıyorum. GTX 960M ekran kartı, i7 4720HQ işlemci, 8 GB RAM mevcut. Her şeyi denedim ancak aşırı düşük modda bile kötü sonuçlar alıyorum. Arkadaşımın PC'sinde denedim GTX 1050 Ti olan bi Monster notebook onun bilgisayarı da ama o en yüksek ayarlarda dahi sorun yaşamadan oynayabiliyor.

Şimdi benim ve birkaç arkadaşımın teorisi oyun ekran kartımı görmüyor.

Yaptıklarım:
  1. Termal macunları yeni ve kaliteli bir macun var şu an üzerinde.
  2. Nvidia'nın ayarlarından otomatik seç yerine GTX 960'ı seçtim, Vsync falan her şeyi kapattım her şeyi denedim.
  3. Sürücülerim güncel, Windows'um güncel.
  4. Oyunu silip yükledim
  5. Yaklaşık 4-5 defa formatladım
  6. SSD ve normal harddiskte denedim harddiske hata taratması yaptım ve %100 temiz çıktı.
  7. PC'yi her yerden yüksek performansa ayarladım.
Şu anda bilmediğim için yapamadığım sadece BIOS'tan ekran kartını aktif etme diye bi olay varmış acaba olay onunla alakalı mıdır yoksa başka bir sebebi ya da çözümü var mıdır? Eğer sorunumu çözen olursa çok çok çok mutlu olacağım.
Teşekkür ederim herkese hayırlı günler.

Görselde anlaşıldığı gibi ekran kartımı otomatik seçmeye ayarladığımda Intel'i görüyor, manuel olarak değiştirdiğimde Nvidia oluyor ancak iki türlü de performansı aynı kalıyor.

intel.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'da evet öyle bir ayar var ve tavsiyem Windows 10'a 1803 ile gelen "Ultimate Performance" modunu denemek.

@parrhesia bios güncellemesini yapmadım hata yaparsanız tekrar açılmayabilir gibi şeyler diyordu.
@FlickersClears şuan windows 10 1803 kurulu ama ultimate performance modunu araştırıp deneyeceğim sonra buraya yazarım tekrar.
@FlickersClears ultimate performance modunu denedim değişen herhangi bişey olmadı. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı