Monster Abra A5 v1.1.1 klavye tuşlarının basılı kalması

EnesAYDIN

Kilopat
Daha fazla  
Son üç beş gündür klavye tuşları basılı kalıyor. Oyun oynarken malum W, A, S, D tuşlarını yoğun kullanıyoruz. Sorun ortaya çıktığından beri bu gibi yoğun kullandığım tuşlar basılı kalmış gibi işlem yapıyor. Mesela CS:GO'da W tuşu çok kullanıldığı için o tuştan elimi çeksem bile yürümeye devam ediyor. Bu diğer her oyun, programda oluyor. Hatta arada kullandığım Ğ ve Numpad'deki 8 de sert basmayınca algılamıyor. Sert basınca da birden fazla karakter yazıyor.

Format attım. SSD'yi silip baştan oluşturdum ve HDD'yi ellemedim. Formatladım; düzelmedi.
Sorun donanımsal olabilir mi? Yazılımsal olduğunu düşünen var mı?
Not: Laptop Monster Abra A5 v1.1.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Servise gönderdim klavye değişimi yaptılar. İşin acayip tarafı monitörün kasa kısmını kırmışlar. Tutturdular o serviste olmaz. Yok efendim servis kamera ile izleniyor falan. Kutu sapa sağlam. Neyse ki kırığı da hallettiler. Her ne olursa olsun Monster'dan memnunum. Adamlar çalışıyo müşteri memnuniyeti için. Önemli.

Garantisi bitmiş olduğu için normal olarak klavye ücreti alındı sadece. Ne bakım ne de başka herhangi bir ücret alınmadı. Kırık mevzuna gelince de durumu yokuşa sürmediler ve direk kendileri tamir ettiler. Ellerinde yedek parça olmadığı için muadil ürün parçaları ile değişim yaptılar. Yedek parçalar yurt dışından toplu sipariş ediliyormuş. 1.5 ay sonra gelecek dediler. O kadar beklemektense muadili ile tamir edin dedim. Herhangi bir sorun yok.

Ha bu arada eğer serviste W tuşunu tamir ettirirsen ileride klavyenin bozulma ihtimali var. Çünkü bir ara bende de bir tuşun tamirini yaptılar. Sonrası malum.
Kendi hatamdan ötürü tuşun birini bozdum. Farklı bir sorundan ötürü servise gittiğinden tuştan bahsetmedim bile. Çünkü zaten ben bozdum ve söylersem ücret isteyebilirler diye düşündüm. O zaman için kendileri sorunu fark edip o tuşu tamir ettiler. Fakat sonra klavyede malum sorunu yaşadım. Aklında bulunsun.

Hocam şuan aynı sorun bende de başladı ve bende abra a5 v1.1 kullanıcısıyım sırasıyla < , ş , i , tuşlarıyla değiştirdim ama sonuç aynı, tuş değişimine kaç tl aldılar? İnternette klavye 132 tl gözüküyor eğer çok bekletiyorlarsa kendim alıp takayım diye düşünüyorum

Laptop ellerine ulaştığı gün işlemleri hallediliyor. O gün arızası tespit ediliyor. Sonraki gün ara durumunu sor. Sana derler şu fiyat diye. Onlara havale yapıyorsun. Arayıp bilgilendiriyorsun. İşlemlere başlayıp sonraki gün kargoluyorlar. Çok hızlı servis.

Son üç beş gündür klavye tuşları basılı kalıyor. Oyun oynarken malum W, A, S, D tuşlarını yoğun kullanıyoruz. Sorun ortaya çıktığından beri bu gibi yoğun kullandığım tuşlar basılı kalmış gibi işlem yapıyor. Mesela CS:GO'da W tuşu çok kullanıldığı için o tuştan elimi çeksem bile yürümeye devam ediyor. Bu diğer her oyun, programda oluyor. Hatta arada kullandığım Ğ ve Numpad'deki 8 de sert basmayınca algılamıyor. Sert basınca da birden fazla karakter yazıyor.

Format attım. SSD'yi silip baştan oluşturdum ve HDD'yi ellemedim. Formatladım; düzelmedi.
Sorun donanımsal olabilir mi? Yazılımsal olduğunu düşünen var mı?
Not: Laptop Monster Abra A5 v1.1.1

Sorun klavyenin dandikliği. Fiyat düşürmek için bazı parçaların kalitesinden kırıyorlar.

Sorun klavyenin dandikliği. Fiyat düşürmek için bazı parçaların kalitesinden kırıyorlar.
Haklısın. Fakat şöyle düşünüyorum: "Piyasada o fiyata o özellikleri Casper bile veremiyor. Adamlar bir yerlerden kırpacak ki fiyatları düşürebilsinler."
3-4 gündür laptopta bir sıkıntı var. Power tuşuna bastıktan 10-15 saniye sonra hdd lambası yanıyor. Sistem de doğal olarak geç yükleniyor 10-15 saniye. Formatladım düzelmedi. Servisi aradım sordum aldığım yanıt moralimi bozdu:" O tarz sorunlar genelde anakart kaynaklı oluyor." dediler.
Anakart değişimi olursa yandım. 400 lira gider rahat... :(
Paran varsa Tulpar serisi alacaksın. Kafan rahat edecek. O zaman malzeme de kaliteli olur. Kolay arıza çıkartmaz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı