Monster Abra A5 V12.1 sahibiyim. Bilgisayarı temmuz civarı aldım. i5 7300HQ işlemci ve GTX 1050 ekran kartına sahip bir bilgisayar.
Bilgisayarı aldığım ilk 5 ay falan oyunlarda gayet güzel kasmadan oynayabiliyordum. Watch Dogs yüksek ayarlarda 60 FPS sabit veriyordu. Bir süre sonra FPS 40'lara düşmeye başladı. Grafik ayarlarını ne yaparsam yapayım 30-40 FPS, araç sürerken 20 FPS almaya başladım. LoL'de 150 FPS'den 60'a düştü, CS:GO'da 120 FPS'den 60-70 FPS'e düştü. MSI Afterburner ile ölçüm yaptığımda ekran kartı kullanımı hep olması gerekenden düşük oluyor. Mesela Watch Dogs'da %50-60 civarı kullanıyor ve 30 FPS alıyorum. Bu da haliyle can sıkıcı bir durum. Şu anda da aynı sorunu PUBG'de yaşıyorum. Ayarları ultraya çekince %99 kullanıyor ve 40 FPS sabit alıyor. Ama ayarları orta veya düşüğe çektiğimde ekran kartı kullanımı %70'e inip 30-40 FPS alıyorum. Bana 60 FPS verdikten sonrası ne kadar kullandığı önemli değil ama FPS düşük olunca sıkıntı oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Not: Windows 10 Pro Kullanıyorum. Bütün sürücüler her zaman güncel. Ekran kartı sıcaklığı da 70'in üstüne çıkmıyor.