Çözüldü Monster Abra A5 V12.1 Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hutch

Hectopat
Monster Abra A5 V12.1 sahibiyim. Bilgisayarı temmuz civarı aldım. i5 7300HQ işlemci ve GTX 1050 ekran kartına sahip bir bilgisayar.
Bilgisayarı aldığım ilk 5 ay falan oyunlarda gayet güzel kasmadan oynayabiliyordum. Watch Dogs yüksek ayarlarda 60 FPS sabit veriyordu. Bir süre sonra FPS 40'lara düşmeye başladı. Grafik ayarlarını ne yaparsam yapayım 30-40 FPS, araç sürerken 20 FPS almaya başladım. LoL'de 150 FPS'den 60'a düştü, CS:GO'da 120 FPS'den 60-70 FPS'e düştü. MSI Afterburner ile ölçüm yaptığımda ekran kartı kullanımı hep olması gerekenden düşük oluyor. Mesela Watch Dogs'da %50-60 civarı kullanıyor ve 30 FPS alıyorum. Bu da haliyle can sıkıcı bir durum. Şu anda da aynı sorunu PUBG'de yaşıyorum. Ayarları ultraya çekince %99 kullanıyor ve 40 FPS sabit alıyor. Ama ayarları orta veya düşüğe çektiğimde ekran kartı kullanımı %70'e inip 30-40 FPS alıyorum. Bana 60 FPS verdikten sonrası ne kadar kullandığı önemli değil ama FPS düşük olunca sıkıntı oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Not: Windows 10 Pro Kullanıyorum. Bütün sürücüler her zaman güncel. Ekran kartı sıcaklığı da 70'in üstüne çıkmıyor.

Çözüm
Şu anda format atınca sıkıntı düzeldi Windows 10'da umarım bir daha oluşmaz aynı problem. Teşekkürler.
Şu an bilgisayara format attım. Eski sürücülerde de aynı sorun yaşanıyordu. Windows 8.1'e aldım fakat bilgisayar Intel HD Graphics'i de görmüyordu GTX1050'yi de. Bu yüzden sürücüler yüklenmiyordu. Ben de şu an tekrar Windows 10'a alıyorum. Eğer düzelirse siz de format atım derim.

Şu anda format atınca sıkıntı düzeldi Windows 10'da umarım bir daha oluşmaz aynı problem. Teşekkürler.

Çözüm
Aynı sorunu Abra A5 V9.3 te yaşıyorum. Sanırım Windows 10 yükledikten sonra herhangi bir güncelleme yapmadınız. Mümkünse Windows'un şu anki sürümünü ve diğer yüklediğiniz driver listesini paylaşabilir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…