Monster Abra A5 v12.1 FPS düşüyor

nikimu

Decapat
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopta devamlı bir FPS problemi var bir türlü çözüme ulaşamadım. Problem genelde Valorant'ta oluyor oyunda en düşük ayarlarad 60-100 arası FPS alıyorum ama bazen 20-30'lara düşüyor acayip takılmalar oluyor. MSI Afterburner ile kontrol ettiğimde CPU %100 GPU %50 civarında kullanıyor. Ekran kartı ile işlemci arasında darboğaz var gibi ama bu olmamalı sistemde dengesizlik yok çünkü. İşlemci Core™ i5-7300HQ, ekran kartı GTX1050. internette bulacabileceğim tüm ayarları denedim ettim ama bir türlü düzelmiyor sorun. Yardımcı olabilecek birisi varsa el atabilir mi lütfen.
 
Bu sorun genelde işlemcinin ısınması ile alakalı, 20-30 FPS'lere inince MSI Afterburner ile işlemci ve ekran kartı sıcaklığını kontrol eder misin? Ek olarak kullandığın laptopun markasının kullandığı kasalar kalitesiz, bununla bir alakası olabilir.
 
intel'in throttling olayı fps düşüşlerine sebep olur ama o durum genelde işlemci 90 dereceleri gördüğünde olur işlemciniz gayet soğuk :)
 
Userbenchmark ile test ettiğimde ekran kartı ve RAM'de düşük performans gösteriyor diğer her şey iyi yazıyor
 
bu oyunlarda ram'in tek kanal ve çift kanal olması önemli bir etkenmiş 30 fpslere kadar fark yaratabiliyormuş, senin ram nasıl ? 2 adet mi tek adet mi
 
tek adet 8gb ram takılı birde ram dede performans %50-60 lar da falan çıkıyor userbenchmark ta onun o kadar etkisi olabilir mi ?
 
tek adet 8gb ram takılı birde ram dede performans %50-60 lar da falan çıkıyor userbenchmark ta onun o kadar etkisi olabilir mi ?
hocam evet baya fark ettiriyor 2 adet ram olunca FPS olayını birde Güç seçenekleri ayarından PCI Express ayarına girip prize takılı kısmını Kapalı yapar mısın ? bu ekran kartını besleyen kısım oluyor kapalı olunca ekran kartı performansın artması lazım
 
RAM daha alamadım ama diğer her şeyi denedim hiçbir düzelme olmuyor. Yakın zamanda RAM alıp deneyeceğim umarım sorun ondandır da düzelir. Şu anda 8 GB RAM takılı bir tane daha 8 alıp mı takmalıyım yoksa farklı taksamda olur mu?
 

Geri
Yukarı