Monster Abra A5 V13.1.1 "end randomseed" hatası

TechnoBOT

Femtopat
Daha fazla  
  • İşlemci: i5 8300H.
  • Dahili ekran kartı: Intel UHD630.
  • Harici ekran kartı: NVIDIA GTX 1050.
  • Kablosuz ağ: Intel Wireless-AC 9560.
  • RAM: 1x8 2667 MHz DDR4.

Amacım Windows 10'un yanına bir de macOS yüklemek.
Başlıkta da belirttiğim üzere Mojave 10.14.6 yüklerken "end randomseed" hatası alıyorum, daha doğrusu orada takılıyor, devam etmiyor Boot etmeye.

Yaptıklarım:
  • Config dosyasını UHD630 olarak önerdiğiniz linklerden indirdim.
  • BIOS'um eski tip olduğu için sadece önerilen ayarlarda Intel sanallaştırma ve Secure Boot özellikleri vardı, denildiği gibi devre dışı bıraktım ikisini de.
Bu hatayı bir türlü aşamadım, halbuki forumda daha fazla hatalardan söz ediliyor, ben daha işin başında takıldım. :(
Genelde forumda ileri gelenler, @claus özellikle, gördüm çoğunlukla bir çözüme ulaştırmış. Bana da yardım edebilir misiniz?
Eğer aynı model aynı özelliklere sahip biri başarılı kurulum yaptıysa EFI klasörünü paylaşabilir mi?

Disk izlencesi'nde sağ tıklayıp APFS'ye çevirip dene.

Tamam hocam deniyorum hemen şunu da belirteyim disk izlencesinde iken Windows 10 ortamında 60GB'lık(yani Windows kurulu yeri silmiyorum, yalnızca macOS bölümünü siliyorum) alanı silip yeniden formatlamaya kalktığımda hata veriyor ve sıkıntı şu ki bilgisayarı yeniden başlattığımda Windows'u görmüyor ve tekrar format atmak zorunda kalıyorum Boot menude Windows Boot Manager kayboluyor. İnşallah dediğinizde hata vermez yoksa 4. formatı atacağım :(

Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz sanırım. Şu kaynağın ilk kısımlarında bölümlendirmeyi detaylı anlattım:

Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz sanırım. Şu kaynağın ilk kısımlarında bölümlendirmeyi detaylı anlattım:
1) Etcher ile imajı USB 'ye yazdırdım(sorunsuz)
2) Windows 10 Disk Yönetiminde 60GB "unlocated"(biçimlendirmedim) alan ayırdım(sorunsuz)
3) Pragon ile "unlocated" 60GB 'lık kısmı Apple HFS ile Create ettim(sorunsuz)
4) Biosumdan kaynaklanan bir sorun yok Secure Boot ve Sanallaştırma kapadım(sorunsuz)
5) Cihaza sağ tıklayınca bir menü gelmiyordu sıkıntı orada sanırım ancak bu catalina rehberi, mojave de sanırım sağ tıklama çalışmıyor bu yüzden APFS formatına çeviremedim(hata)
6) Çeviremediğim için Reinstall MacOS dediğimde 60GB 'lık alanım pasif durumda. Bu yüzden Disk İzlencesinde tüm SSD 'yi sildim "MS NT" formatında formatladım. Ve 60GB "HFS(Günlük)" bölüntüsünü oluşturdum geri kalanı Windows 10 içindi. Yani buradaki amacım ilk önce MacOS kurup daha sonra Win10 kurmaktı. Reinstall MacOS dediğimde sonunda 60GB 'lık alanı gördü ve kuruluma başladım. Ancak allataki arkadaşın sorunu ortaya çıktı tıpa tıp aynısı:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı