Monster Abra A5 v13.3 bilgisayarım sürekli hata veriyor

celil123

Hectopat
Herkese merhabalar, bundan 10 gün önce kardeşim için bir Monster Abra A5 v13.3 model bir bilgisayar aldım fakat aldığım günden beri sürekli hata veriyor örneğin her oyun için DLL hataları veya çalışmayı durdurdu hataları alıyorum, internette ise aniden "hay aksi" hataları alıyorum. En kötüsü ve beni en çileden çıkaran şey ise aniden mavi ekran veriyor ve yeniden başlatılıyor. Çözümlerine baktım hepsini yaptım ama düzelmedi aksine çözüm yollarını denerken daha fazla sorunla karşılaştım.

Bu arada 4 gün kadar bir süreyle serviste kaldı ve yazılımsal bir hata olduğunu driverların temizlendiğini ve artık sorun kalmadığını söyleyip geri verdiler.

Karşılaştığım sorunlardan birkaçının görsellerini buraya da yükledim.

Lütfen aynı hatayı alıp çözebilen birileri var ise veya konuya hakim olanlar varsa yardımcı olsun, şimdiden teşekkürler.

00b1c6ee-bcc2-46e0-8ead-f5ccb694de6b.jpg
15f1cdf2-9a66-491f-9878-d8ae2481345f.jpg
ab0b6228-d318-4a83-b7d6-a3be12795681.jpg
f2b5b5ee-2379-4c3f-a060-028052236774.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Var ise windows güncellemelerini yapınız. Driverları tek tek kontrol edebilirsiniz veya kolay yoldan elle yüklemek kadar güvenilir değil ama Driver Booster programı ile taratıp eksik driverları kurabilirsin. Ben uzun süredir öyle yapıyorum herhangi bir problem ile karşılaşmadım daha.

2 ve 3.Attığın resimlerdeki hatayı bir ara bende alıyordum. Şöyle söyleyeyim benim bilgisayarda bazı orijinal içerik olmayan uygulamalar olduğu için virüs var fakat bu virüsler kontrolüm altında. O yüzden silmiyorum KMOS, AutoKMS gibi programlar kullandığımdan bu hataları alıyordum.

Eğer Win10 orijinal değilse veya korsan olarak etkinleştirdiysen bu hataları alıyorsun 2 ve 3'teki.
3.Resimde CPU kullanımı %100 oluyor gözlemlediğim kadarıyla ve bilgisayar kapanıyor.

Önerim, 50TL gibi bir fiyata Win10 OEM KEY alıp temiz bir Windows 10 kurulumu (diski komple biçimlendirerek) gerçekleştirmek. Size verilen USB ile sürücüleri yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Sonra kendi sitesinden Nvidia ekran kartı hariç diğer sürücüleri güncelleyin. Ardından Nvidia'nın kendi sitesinden son çıkan GTX1050ti sürücüsünü indirip kurun. Bilgisayara bilmediğiniz programları yüklemeyin, bilinmeyen sitelere girmeyin. Windows Defender açık olsun hep (y)

Ko
2 ve 3.Attığın resimlerdeki hatayı bir ara bende alıyordum. Şöyle söyleyeyim benim bilgisayarda bazı orijinal içerik olmayan uygulamalar olduğu için virüs var fakat bu virüsler kontrolüm altında. O yüzden silmiyorum KMOS, AutoKMS gibi programlar kullandığımdan bu hataları alıyordum.

Eğer Win10 orijinal değilse veya korsan olarak etkinleştirdiysen bu hataları alıyorsun 2 ve 3'teki.
3.Resimde CPU kullanımı %100 oluyor gözlemlediğim kadarıyla ve bilgisayar kapanıyor.

Önerim, 50TL gibi bir fiyata Win10 OEM KEY alıp temiz bir Windows 10 kurulumu (diski komple biçimlendirerek) gerçekleştirmek. Size verilen USB ile sürücüleri yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Sonra kendi sitesinden Nvidia ekran kartı hariç diğer sürücüleri güncelleyin. Ardından Nvidia'nın kendi sitesinden son çıkan GTX1050ti sürücüsünü indirip kurun. Bilgisayara bilmediğiniz programları yüklemeyin, bilinmeyen sitelere girmeyin. Windows Defender açık olsun hep (y)
orijinal win 10 anahtarına sahibim fakar etkinleştirince bu mavi ekran olayı çok fazla olmaya başlıyor. El ile sürücü kurmaya gelince, sürücüyü indirdikten sonra kurulumunu yaparken yine hata alıyorum.
Var ise windows güncellemelerini yapınız. Driverları tek tek kontrol edebilirsiniz veya kolay yoldan elle yüklemek kadar güvenilir değil ama Driver Booster programı ile taratıp eksik driverları kurabilirsin. Ben uzun süredir öyle yapıyorum herhangi bir problem ile karşılaşmadım daha.
Driverlar tam ne Driver booster de ne başka uygulamalarda eksik driver göstermiyor. Üstelik servisten de driverlarınız temizlendi diyerek gönderdiler

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı