Monster Abra A5 v13.4 BIOS güncelleme

Ara yüzü açmış olduğum konudaki gibi.

 
Güncellemeyi yaptınız mı acaba? Bende de n.1.08 sürümü yüklü. Fast Boot gibi seçenekler yok bilgisayarda SSD olmasına rağmen aşırı yavaş açılıyor. Model: A5 v13.4
 
Abra A5 V13.4 cihazımı birkaç sorunu ve genel bakımı için teknik servise vermiştim. BIOS yükseltmeside yapılmış (N.1.10) BIOS ile alakalı mı yoksa termal macun uygulamasını mı yanlış yaptılar bilmiyorum sıcaklıklar normalden +20° daha fazla gibi. Boşta (performans modu) 50 derece civarında. Cihazda en sevdiğim noktalardan biri her zaman serin kalmasıydı. Sizin sıcaklık değerleriniz nasıl?
 
Abra A5 v13.4 cihazımı birkaç sorunu ve genel bakımı için teknik servise vermiştim. BIOS yükseltmeside yapılmış (n.1.10) BIOS ile alakalı mı yoksa termal macun uygulamasını mı yanlış yaptılar bilmiyorum sıcaklıklar normalden +20° daha fazla gibi. Boşta (performans modu) 50 derece civarında. Cihazda en sevdiğim noktalardan biri her zaman serin kalmasıydı. Sizin sıcaklık değerleriniz nasıl?

Düzenleme: Kardeşim bende 2 yıldır 13.4 modelini kullanıyorum. Benim laptop ilk aldığımdan beri güncel BIOS'du. Boşta veya internette gezerken genelde 40-50 arası dolanıyor önemli bir şey değil yani.
 
Son düzenleme:
Önceden WinRAR hız testinde 13.000 civarı puan alıyordum ve ısı maksimum 70-72 oluyordu. Şimdi 9500-10.000 arası puanlar, ısı 87 dereceleri gördü ve thermal throttling yüzünden çekirdek frekansı 3,5 ghz üstüne çıkmıyor. Uzun süreli işlemciye yüklenen işlerde bariz bir düşüşe sebep bir durum var.
 
Önceden WinRAR hız testinde 13.000 civarı puan alıyordum ve ısı maksimum 70-72 oluyordu. Şimdi 9500-10.000 arası puanlar, ısı 87 dereceleri gördü ve thermal throttling yüzünden çekirdek frekansı 3,5 GHz üstüne çıkmıyor. Uzun süreli işlemciye yüklenen işlerde bariz bir düşüşe sebep bir durum var.

Mesaj yazarken beni etiketlemesseniz bildirim gelmez.Benim takip ettiğimde en yüksek 81 dereceyi görmüştüm hız testini nasıl yapacağımı anlatırsanız eve geçince sizin için denerim.
 
Mesaj yazarken beni etiketlemesseniz bildirim gelmez.Benim takip ettiğimde en yüksek 81 dereceyi görmüştüm hız testini nasıl yapacağımı anlatırsanız eve geçince sizin için denerim.

alıntıyla ekleme aynı şey değil galiba. eklemeyi bulamadım.

winrar testi çok basit. winrarı açınca alt+b yapın test direk başlıyor. tüm çekirdeklere aynı anda %100 yükleniyor. biraz süre geçtikten sonra saniyede kaç mb işleme kapasitesi olduğuna dair bir sonuç veriyor.
 
Alıntıyla ekleme aynı şey değil galiba. Eklemeyi bulamadım.

WinRAR testi çok basit. WinRAR'ı açınca alt+b yapın test direk başlıyor. Tüm çekirdeklere aynı anda %100 yükleniyor. Biraz süre geçtikten sonra saniyede kaç MB işleme kapasitesi olduğuna dair bir sonuç veriyor.

Hocam deneyeceğim ama WinRAR hız testi yazınca değişik şeyler çıkıyor direk indirme linkini atar mısınız?
 
Hocam deneyeceğim ama WinRAR hız testi yazınca değişik şeyler çıkıyor direk indirme linkini atar mısınız?

bildiğimiz winrar sıkıştırma programı. ek birşey indirmiyoruz. winrar kuruluysa alt+b sadece

1617725433651.png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı