Monster Abra A5 v13.5 2.NVMe SSD ile açılmıyor

invisiblehand56

Megapat
Daha fazla  
5 yıl önce aldığım Monster Notebook bilgisayarıma 2. M.2 SSD almaya karar verdim. Bilgisayarda bir tane boş yer vardı. Teknik özelliklerde de desteklediği gözüküyordu. Bende MLD M300 NVMe SSD alıp bilgisayara taktım.

Fakat Monster Notebook yazısında kaldı. Önceki SSD'yi çıkarıp MLD ile denedim sonuç değişmedi. SSD'lerin yerlerini değiştirdim sonuç gene aynı.

Bir türlü açamadım. BIOS ekranına da giremiyorum. Sadece önceki M.2 SSD ile bilgisayar açılıyor. Sizce bilgisayar mı desteklemiyor? Yoksa aldığım SSD bozuk gelmiş olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam belki BİOS üzerindeki boot seçeneklerinde yeni SSD üst sırada seçili oluyordur, bu sebeple bilgisayar yeni SSD üzerinden boot etmeye çalışıyordur. İki SSD de takılıyken ve bilgisayar açılırken boot menu tuşuna sürekli basın (f11 f12 f10 veya oradaki tuşlardan bir tanesi, anakartın modeline göre değişiyor) açılan pencerede önceki SSD'nizi seçmeyi deneyin.

Hocam belki BİOS üzerindeki boot seçeneklerinde yeni SSD üst sırada seçili oluyordur, bu sebeple bilgisayar yeni SSD üzerinden boot etmeye çalışıyordur. İki SSD de takılıyken ve bilgisayar açılırken boot menu tuşuna sürekli basın (f11 f12 f10 veya oradaki tuşlardan bir tanesi, anakartın modeline göre değişiyor) açılan pencerede önceki SSD'nizi seçmeyi deneyin.
Denedim ama Boot menüsüne de giremiyorum. Monster Notebook yazısında takılı kalıyor. Yeni aldığım SSD yi çıkarıp açınca düzeliyor. Yeni SSD yi tek çalıştırınca da sonuç aynı Monster yazısında takılı kalıyor.

Yok mu başka bir fikri olan? SSD'nin bozuk gelmiş olma ihtimali var mı? SSD bozuk olsa bilgisayarın gene de açılması gerekmez mi?

Son düzenleme:
Denedim ama Boot menüsüne de giremiyorum. Monster Notebook yazısında takılı kalıyor. Yeni aldığım SSD yi çıkarıp açınca düzeliyor. Yeni SSD yi tek çalıştırınca da sonuç aynı Monster yazısında takılı kalıyor.

Yok mu başka bir fikri olan? SSD'nin bozuk gelmiş olma ihtimali var mı? SSD bozuk olsa bilgisayarın gene de açılması gerekmez mi?
Hocam en azından BİOS'a girebilmeniz lazım, farklı bir sata portu denenebilir belki portların birinde sorun vardır. Başka bir şey gelmiyor aklıma :(

Hocam en azından BIOS'a girebilmeniz lazım, farklı bir SATA portu denenebilir belki portların birinde sorun vardır. Başka bir şey gelmiyor aklıma :(

Hocam Monster yetkili servisini aradım. Dediklerine göre sistem destekliyormuş. Benim aldığım SSD'in bozuk gelme ihtimali olduğunu bu sebeple sistem SSD'yi tanıyamadığı için logoya takılı kalıyor olma ihtimali olduğunu ya da M.2 NVMe yerinin bozuk olma ihtimalinin olduğunu söylediler.
Ama diğer M.2 SSD yerinde de yeni SSD'in çalışması gerektiğini söylediler. Muhtemelen SSD bozuk gelmiş olabilir. Hepsiburada'dan almıştım. İade edeceğim.

Hocam Monster yetkili servisini aradım. Dediklerine göre sistem destekliyormuş. Benim aldığım SSD'in bozuk gelme ihtimali olduğunu bu sebeple sistem SSD'yi tanıyamadığı için logoya takılı kalıyor olma ihtimali olduğunu ya da M.2 NVMe yerinin bozuk olma ihtimalinin olduğunu söylediler.
Ama diğer M.2 SSD yerinde de yeni SSD'in çalışması gerektiğini söylediler. Muhtemelen SSD bozuk gelmiş olabilir. Hepsiburada'dan almıştım. İade edeceğim.
Halihazırda olan SSD lehimli değilse diğer portlarda deneyip portları kontrol edebilirsiniz. Portlarda sorun yoksa iade edin hocam muhtemelen SSD'den kaynaklı.

Hocam aldığın ssd bozuk falan değil. Bende de monster abra a5 v15.2 var 5 yıl önce aldım. Ben de geçen hafta m2 ssd aldım. Yeni SSD'yi takınca monster logosunda takılı kalıyor bilgisayar açılmıyor. Taktığım yeni SSD yi çıkarınca sistem açılıyor. Yeni SSD takılıyken BIOSa da giremiyorum. İkimizin de aldığı SSD'nin bozuk olmadığını düşünüyorum dolayısıyla burda monsterla ilgi bir problem var. Tamamen aynı soruunu yaşıyoruz. SSD kenarda yatıyor şu anda çözümünü bulursanız yazarsanız sevinirim.

Hocam aldığın SSD bozuk falan değil. Bende de Monster Abra A5 v15.2 var 5 yıl önce aldım. Ben de geçen hafta M.2 SSD aldım. Yeni SSD'yi takınca Monster logosunda takılı kalıyor bilgisayar açılmıyor. Taktığım yeni SSD'yi çıkarınca sistem açılıyor. Yeni SSD takılıyken BIOS'a da giremiyorum. İkimizin de aldığı SSD'nin bozuk olmadığını düşünüyorum dolayısıyla burada Monster'la ilgi bir problem var. Tamamen aynı soruunu yaşıyoruz. SSD kenarda yatıyor şu anda çözümünü bulursanız yazarsanız sevinirim.

Ben SSD'yi iade ettim. İadem kabul oldu. Monster yetkili servisinin dediğine göre 2 tane NVMe SSD aynı anda çalışmıyormuş. Bende ki SSD'lerden biri M.2 SATA III SSD idi. Bunu bilgisayarı mı alınca içindeydi. M.2 SATA III SSD M.2 NVMe SSD ile aynı anda çalışabiliyormuş. Ancak 2 tane NVMe SSD'yi aynı anda çalıştıramıyormuşuz. Ben M.2 SATA III SSD ile NVMe SSD'yi denemeyi düşünüyorum. Muhtemelen Monster'dan SSD'yi alıp onlara taktıracağım. Çünkü onlar desteklediğini söylediler. M.2 SATA III SSD ile NVMe SSD'nin görüntüleri buraya koyayım. 2 farklı tür M.2 SSD birlikte çalışıyormuş. Muhtemelen sendeki SSD'ler aynı türden SSD'ler olabilir.
Çift çentikli olan M.2 SATA III SSD, tek çentikli olan NVMe SSD oluyor. Bu iki SSD aynı anda çalışabiliyormuş.

Dosya Ekleri

• IMG_7009.png
    IMG_7009.png
    318,7 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_7010.png
    IMG_7010.png
    201 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_7012.jpeg
    IMG_7012.jpeg
    186,2 KB · Görüntüleme: 28
Hocam benim bilgisayarımda da m2 sata III ssd mevcut. Aldığımda o mevcuttu. Ben NVME aldım boş olan diğer yuvaya taktım. Ama çalışmıyor. Sanırım ben de iade edeceğim. Bilgisayardaki SSD çift çentikli olan. Ben tek çentikli yani NVME takıyorum ama problem oluyor demek ki yine de. SSDlerin yerini değiştirip tekrar denedim yine çalışmıyor yuvalardan da kaynaklı değil yani.

Hocam benim bilgisayarımda da M.2 SATA III SSD mevcut. Aldığımda o mevcuttu. Ben NVMe aldım boş olan diğer yuvaya taktım. Ama çalışmıyor. Sanırım ben de iade edeceğim. Bilgisayardaki SSD çift çentikli olan. Ben tek çentikli yani NVMe takıyorum ama problem oluyor demek ki yine de. SSD'lerin yerini değiştirip tekrar denedim yine çalışmıyor yuvalardan da kaynaklı değil yani.

O zaman Monster yanlış bilgilendirme yapıyor. Ben dediğim gibi en yakın zamanda Monster servise gidip ayrıntılı bir şekilde öğreneceğim. Mantıken iki farklı SSD aynı anda kullanılması gerekiyor. Çünkü satın almadan önce özelleştirmede 2. slot içinde SSD seçebiliyorduk. Bilgisayar böyle bir özelliği desteklemese oraya o seçeneği koymazlardı diye düşünüyorum.
Bilgisayarımın içindeki M.2 SSD 246 GB olduğu için yetmiyor. HDD yerine 250 GB'lık SSD taktım ama oda doldu ve M.2 SSD'ler gibi hızlı değil. Ben mecburen M.2 SSD'yi yükselteceğim ya da olursa ikinci bir M.2 SSD takacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı