Monster Abra A5 V15.1.4 İncelemesi

• Model: Monster Abra A5 15.1. 4
  • İşlemci: Intel Core i5-9300H 2.4>4.1 GHz (Turbo Boost)
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB
  • RAM: 1X8GB Samsung 2666 MHz DDR4L 1.2V
  • SSD: 256 GB M.2 Samsung PM981
  • Ekran: 15.6 inc 1080p 60 Hz IPS
  • Fiyat: 5549 TL

Cihazı yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. İlk defa inceleme yazıyorum o yüzden hata yaparsam kusura bakmayın.

Öncelikle başlamak istediğim nokta kesinlikle klavyesidir. bayağı hoşuma gitti dokunma hissi, basma hissi ışıklandırmasıda hoş fakat dalga modunda sanki böyle akıcı değilmiş gibi geçişler oluyor o hoşuma gitmedi. Modlardan en iyisi nefes alma modu bana göre. Sıcaklığı ise W, A, S, d tuşlarında çok hissetmiyorsunuz klavyenin ortasında hissediliyor. Klavyeden başlamışken TouchPad’den devam edeyim. Ben beğenmedim rahat bir kullanımı yok parmağım sürtüyor gibi hissediyorum. Eski laptopum HP’nin ki daha hoştu. Hoparlörü ise film ve gündelik işler için ideal oyunlarda tabii ki kulaklık tercih etmenizi öneririm yoksa odanızın içinden uçak geçiyor sanabilirsiniz. Turbo fanı çok ses çıkartıyor alacaklar buna hazırlıklı olsun.

Herkesin eleştirdiği malzeme kalitesine gelecek olursam. Ben o kadar eleştirecek kadar bir kötülük göremedim. Klavye çevresindeki malzeme sert plastik galiba hoşuma gitti. Parmaklar yağlı olmadıkça pek parmak izi bırakmıyor. Ekran kısmı ise arka tarafı sağlam çerçeve kısımları ise plastik. Ekranı köşelerinden tutup bükmeye çalıştığımda çok yamulmadı. Alt kapak çok dandik bir malzeme olduğu konusuna katılıyorum. Daha içini açmadım fakat açtığımda dikkatli olmazsam elimde kırılacak gibi duruyor.

Not: Henüz ekranın jelatinini sökmedim.

İşlemci kısmına gelecek olursam bilgisayarın driverlerini kurar kurmaz 2 kere ard arda Cinebench R20 testi yaptım. Sonuçlar ise böyleydi;

İşlemci sıcaklığı ise 73 dereceyi geçmedi.

Daha sonra güç ayarlarından bilgisayarı yüksek performans moduna getirdim. 50-60 MV bir undervolt yaptıktan sonra tekrar test yaptım. 1800 küsurluk sonuçta cihazı dengeli modundan yüksek performansa almayı unutmuştum. Undervolt rehberini bir arkadaş güzel anlatmış buyurun ben de buradan yaptım. Sonuçlar ise şöyle;

İşlemci sıcaklı ise 80 dereceyi gördü.

Daha sonra biraz daha zorlayıp 140 Mv undervolt yaptım. Fakat mavi ekran aldım 125 de stabil şekilde ayarladım. 140 olan kısmı 125 olacak.

Yaptığım Cinebench R20 testinde ise sonuçlar şöyle;

Sıcaklık Max 83 dereceyi gördü. İşlemci testin yarısına kadar 4.0 GHz çalıştı. Testin yarısından sonra 3.6 GHz ile testin sonuna kadar devam etti. Hızı yavaşlatan ayarı bir türlü kapatamadım. O ayarı kapatabilsem galiba 2050 üzerinde puan elde edebileceğim. Sıcaklıklar bu şekilde stres altında 84 dereceyi geçmiyor.
Ekran kartı Monster'ın incelemesinde ki gibi değerleri aldım işlemci PUBG'de 90 üstüne çıkmıyor. Ekran kartı devreye girince ısınıyor ama dediğim gibi 90 derece altında seyrediyor. Kendim inceleme çekmedim ama istediğiniz oyun varsa kütüphanemde bulunuyorsa ekleyebilirim.
Bilgisayarın açılma süresi > 9,65 saniye
SSD hızı ise şöyle;

Kendimce Artıları şu şekilde;
- Kasa tasarımı hoşuma gitti çok abartı değil ince ve hafif bir oyuncu laptopu.
- İşlemci ve ekran kartı performansı hoşuma gitti.
- İçerisinde pek çok slot olması 2 tane m.2 bir tane HDD girişi mevcut.
- Klavye kalitesi.
- Film izlerken hoparlörü başarılı.
- SSD’nin performansı söylenildiği gibi.
- Driverların USB ile yollanması gayet hoş bir davranış. Bu gözler CD girişi olmayan bilgisayarın driverlarının CD ile yollandığını gördü.
Eksileri ise şu şekilde;
- Alt kapak için daha kaliteli bir malzeme kullanılabilirdi.
-Keşke Turbo fan bu kadar ses çıkarmasaydı. Bu konuda Lenovo L340 modelini kıskanıyorum.
- 8 GB RAM ve depolama kesinlikle yetmiyor. Daha sonra ilave edilebilir.
- Adaptörü kalitesiz gibi geldi.
- 3 USB girişi bana yetmiyor tabii kişiye göre değişebilir.
- Çantası sağlam gibi duruyor ama bence çok kaba gözüküyor takınca.

İncelememi okuduğunuz için teşekkürler. Sormak istediğiniz bir şey olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…