Monster Abra A5 v15.2 için uygun RAM önerisi

Holsfyre

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben Monster Abra A5 v15.2 kullanmaktayım. 8 GB RAM var şu anda. CPU-Z özelliklerini aşağıda paylaşıyorum.

1678189179870.png

1678189197615.png

Monster yetkilileriyle görüştüğümde bana 2666 MHz DDR4 8 GB 1.2 v 18 CL SO-DIMM RAM almamı söylediler. Fakat araştırdığım kadarıyla CPU-Z'de gözüktüğü gibi 19 CL almaktayım. Ben de Amazon'dan "Crucial 8 GB 2666MHz DDR4 SO-DIMM" RAM aldım. CL değeri 19. RAM bugün elime ulaştı. Bilgisayara taktım ve 16 GB gözüktü fakat 5 dakika sonra bilgisayarım mavi ekran verdi. Yeni RAM çıkartarak tekrar bilgisayarımı çalıştırdım. Eski RAM ile bilgisayarım düzgün şekilde açılmakta. Slotlarımı denedim, ikisi de çalışmakta. Eski RAM'i çıkartıp sadece yenisini takıp çalıştırmak istediğimde bilgisayarım açılmadı. Bende direkt iade talebi oluşturdum ve RAM'i gönderdim.
Burada iki sorum olacak,
1. ben nasıl bir RAM almalıyım? CL değer kaç olmalı yeni alacağım RAM'de?
2. dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Bilgisayarımla alakalı bir problem mi sizce bu yeni RAM ile açılmama sorunu? Şu anda eski RAM'im ile bilgisayarımı kullanmaktayım. Bir sorun yaşamıyorum.
Edit: Önereceğiniz bir RAM var mı? Bulamıyorum 18 CL değerinde bir RAM

1. CL19 gecikme süresine sahip,1.20v değerine sahip 2666MHz DDR4 bir bellek almalısın.
2. aldığın bellek sorunlu olabilir veya uyumsuz olabilir. Bazı cihazlar bellek seçebiliyor. Alacağın yeni belleğin de sorunsuz çalışma bir garantisi yok. Biraz deneme yanılma ile şansa kalıyor. Monster'ın servisine danışmanı öneririm.

Sizdeki CL 19 2666 MHz Samsung. Bigboy RAM'ler Samsung çip kullanıyor ve ömür boyu garantisi var.

@KN0CK0UT
İadesini yaptım Crucial'in. Verdiğiniz özelliklere göre yenisini alacağım. Teşekkür ederim.

@yener999 kullandığı çipten kaynaklı belki de çalıştırmadı. Ben de CL 19 olduğunu görüyorum fakat Monster 18 deyince ve RAM çalışmayınca bilemedim. İnternetten de bakıyorum, 18 CL RAM hiç bulamadım. Bu yüzden teyit edip sormak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı