Monster Abra A5 v15.4.1 yüksek sıcaklık

Sebebini bilmiyorum fakat bende de Monster var aynı şekilde ısınıyor ama 90'ı görmüyor fakat 100 dereceye kadar dayanıklı olduğunu söylüyor Monster. Uzun süre 90 derecede kalması tabii ömrünü kısaltacaktır ama yüksek ısılara dayanıklı. Harici fan kullanıyorum altında fakat kendi fanı yavaş dönüyor 77 derece üstüne çıkarmıyor bazen 80'i görüyor ama Max. Değerlerde. Yük altında 65-70 arası genel çalışma sıcaklığı anladığım kadarı ile bilgisayar kendini sıcak çalıştırmayı seviyor çünkü harici fan olsa bile 77 Max. Sıcaklık her zaman görüyor. Harici fan çalıştığı zaman ise kendi fanı sanki güç tasarrufunda çalışırmış gibi çalışıyor.

Uzun süredir kullanıyorsan fan temizliği ve soğutucu macununu yenileyebilirsin. Fakat çok fazla değişeceğii sanmam sıcaklık değerlerinin, ayrıca bahsettiğiniz oyun işlemciye fazlası ile yüklenen bir oyun. Gücü kısıp kasıntılı bir oyun deneyimi ile çözebilirsin bence tek yol o ya da daha iyi bir sistem kurman :)

Laptopların ısınması gayet normaldir hocam. Oyun da yüksek sistem gereksinimli olduğu için bileşenlerinizi zorluyor olabilir. Endişelenecek bir şey yok gibi gözüküyor. Modelin alt tarafında ızgara varsa uygun fiyata harici bir soğutucu alıp hava akışını arttırabilirsiniz. Sıcaklığa etki edecektir.

Sebebini bilmiyorum fakat bende de Monster var aynı şekilde ısınıyor ama 90'ı görmüyor fakat 100 dereceye kadar dayanıklı olduğunu söylüyor Monster. Uzun süre 90 derecede kalması tabii ömrünü kısaltacaktır ama yüksek ısılara dayanıklı. Harici fan kullanıyorum altında fakat kendi fanı yavaş dönüyor 77 derece üstüne çıkarmıyor bazen 80'i görüyor ama Max. Değerlerde. Yük altında 65-70 arası genel çalışma sıcaklığı anladığım kadarı ile bilgisayar kendini sıcak çalıştırmayı seviyor çünkü harici fan olsa bile 77 Max. Sıcaklık her zaman görüyor. Harici fan çalıştığı zaman ise kendi fanı sanki güç tasarrufunda çalışırmış gibi çalışıyor.

Uzun süredir kullanıyorsan fan temizliği ve soğutucu macununu yenileyebilirsin. Fakat çok fazla değişeceğii sanmam sıcaklık değerlerinin, ayrıca bahsettiğiniz oyun işlemciye fazlası ile yüklenen bir oyun. Gücü kısıp kasıntılı bir oyun deneyimi ile çözebilirsin bence tek yol o ya da daha iyi bir sistem kurman :)

Acaba hangi farici fanı kullanıyorsun önerebileceğin var mı?

Bende bu fan var oldukça başarılı bir fan harici fan açtığımda laptopun fanlarının hızlandığını çılgın gibi çalıştığını hiç görmedim, ağır grafik programları + PUBG aynı anda açsam bile 77 üstüne çıkmıyor fan öncesi 87 Max sıcaklıkları görmüştüm.

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Saçma olabilir fakat bilgisayara zarar gelir mi yanma durumu falan olmaz değil mi?

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Saçma olabilir fakat bilgisayara zarar gelir mi yanma durumu falan olmaz değil mi?

Yanlış hatırlıyorda olabilirim düzeltebilir arkadaşlar, bildiğim kadarı ile Intel işlemcilerin 140 dercelere kadar dayanıklı olduğu :) yanacağını sanmam çok yüksek sıcaklıklarda ömrü kısalır cihazının 90 derecelerde FPS düşmesi yaşayacağınıda sanmam. Bazı laptoplar biliyorum sürekli 55 60 derecede çalışan bazen o arkadaşlar 90 derecelere şaşırıyorlar farklı yorumlar yapıyorlar ama Monster için bu durum çok korkutmasın. Çok uzun süre 90 derecede de kullanmanı tavsiye etmem klavyeyede parmakların yanacaktır zaten.

Bir de benim yaptığım bir şeyi paylaşayım. Performans ayarlarında "dengeli" sekmesini açıp orada işlemci min. Değeri 5, Max. Değeri ise 97 yaparak deneyebilirsiniz. FPS sorunu yaşayabilirsiniz fakat güç tasarrufundaki gibi olmayacaktır ve ısınmanız düşebilir. Önemli maçlar olmadığında ya da uzun süre kullanmam gerektiğinde bu şekilde kullanıyorum Max. Sıcaklık 70 dereceyi geçmiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı