Monster Abra A5 V15.5 düşük performans

MBerat

Hectopat
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 10 ay önce Monster'dan laptop aldım. Aldığım günden beri performans sıkıntısı yaşıyorum, sayısız kere teknik desteğe bağlandım, her ayarı denedim, hatta 2 kere servise yolladım ancak ikisinde de sorun çözüldü diye raporlanmasına rağmen hiçbir şey değişmedi. Ne yapmamı önerirsiniz? Yanıtlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarım Monster Abra A5 V15.5
NVIDIA GTX1650, 8 GB RAM, Intel i5-10300H CPU

Aldığım FPS değerleri:

LoL'de en düşük ayarlar 80FPS
CS:GO en düşük ayarlar 90-100FPS
Apex Legends en düşük ayarlar: 65-55 FPS
DotA 2 en düşük ayarlar: 80FPS

Sürücüleri eksik kurmuş olabilir misiniz? Monster yanında USB bellek veriyor onun içindeki sürücülerin tam kurulu olduğundan emin olun. Ayrıca Geforce Experience üzerinden Game Ready sürücüsünün sürümünü kontrol edin. İşlemcinizin Turbo Boost'u açık mı? Bunları kontrol edip PassMark test sonucunuzu atar mısınız? Download PassMark PerformanceTest - PC Benchmark Software

Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 10 ay önce Monster'dan laptop aldım. Aldığım günden beri performans sıkıntısı yaşıyorum, sayısız kere teknik desteğe bağlandım, her ayarı denedim, hatta 2 kere servise yolladım ancak ikisinde de sorun çözüldü diye raporlanmasına rağmen hiçbir şey değişmedi. Ne yapmamı önerirsiniz? Yanıtlarınızı bekliyorum.

Aldığım FPS değerleri:

Format attınız mı acaba hiç bilgisayara ?

Aldığım FPS değerleri:

Temiz bir format attıktan sonra güncelleştirmeleri yapıp ekran kartı sürücüsünü elinizle kurunuz.
Ardından hala sorun devam ediyorsa değişim talep edin.

Arkadaşın da dediği gibi temiz kurulum yapın ve Windows 10 Home işletim sistemi yükleyin çünkü Proya göre daha performanslı.Formattan sonra ekran kartı sürücüsü,Windows update güncellemeleri,visual c++ yüklemeleri,framework güncellemelerini yapın ve windows 10 üzerinden gereksiz tüm şeyleri kapatın.

-Sistemi Yüksek Performans moduna alın.
-Bilgisayar başlangıcında çalışan uygulamaları kapatın.
-Arka Plan Uygulamalarını kapatın.

Sürücüleri eksik kurmuş olabilir misiniz? Monster yanında USB bellek veriyor onun içindeki sürücülerin tam kurulu olduğundan emin olun. Ayrıca GeForce Experience üzerinden Game Ready sürücüsünün sürümünü kontrol edin. İşlemcinizin Turbo Boost'u açık mı? Bunları kontrol edip PassMark test sonucunuzu atar mısınız? Download PassMark PerformanceTest - PC Benchmark Software

Abicim boşuna mı diyorlar burada Monster'dan uzak durun diye? Geçmiş olsun öncelikle. Windows sürümün orijinal mi yoksa korsan mı? Güncelleştirmelerin tam mı? Bunların cevabını öğrenmeden yardımcı olacağımızı düşünmüyorum.

Temiz bir format attıktan sonra güncelleştirmeleri yapıp ekran kartı sürücüsünü elinizle kurunuz.
Ardından hala sorun devam ediyorsa değişim talep edin.

2 gün önce servisten geldi, onlar formatladılar. Bana geldiğimde ben de sürücüleri yükledim. Game ready sürücüm güncel. Turbo Boost açık. Windows'um orijinal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı