Çözüldü Monster Abra A5 v15.5 klavye çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hserhat

Decapat
Daha fazla  
Monster Abra A5 v15.5 modelini kullanıyorum, 4 yıl oldu. Yaklaşık 6 aydır CTRL tuşu çalışmıyordu. Birkaç kez format attım; bazı formatlardan sonra düzeldi, ancak sürücü veya başka bir uygulama yüklediğimde tekrar bozuldu. Şimdi yeniden format attım, bu sefer ise Windows, CTRL ve FN tuşları da çalışmıyor.

Bu sorunu çözmek için şu adımları denedim:
  1. Regedit üzerinden kayıt defteri'ndeki ayarları kontrol ettim ve bazı değişiklikler yaptım.
  2. Aygıt Yöneticisi üzerinden sürücü güncelleme ve kaldırma işlemlerini gerçekleştirdim.
  3. Filtre tuşlarını ve yapışkan tuşları kapattım.
  4. Ekran klavyesi ile kontrol ettim, orada çalışıyordu.
  5. Harici bir klavye ile denedim, çalışıyordu.
  6. Windows 11'den 10'a geçiş yaptım.
  7. Uygulamalardan sanal klavye ayarlarını kapattım.
  8. BIOS güncellemesi yaptım.
  9. BIOS pilini değiştirdim.
  10. CMD üzerinden SFC /scannow ve DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth komutlarını çalıştırdım.
  11. Başka bir Windows hesabıyla giriş yaptım.

Ancak bunlar sorunu çözmedi ya da çözüldüğünde bile 30 dakika sonra veya yeniden başlattığımda tekrar bozuldu. Monster teknik servisine verdim ve bana BIOS pilinin değişmesi gerektiğini söylediler, ancak saat ve tarih ayarlarım doğru.
Genellikle CTRL, Win, FN, W, X, V, N, sol yön tuşu ve numpad tuşlarında bozulmalar gerçekleşiyor.
Bence sorun yazılımsal. Ne yapmam gerek bunu düzeltmek için? Nasıl çözebilirim?

Çözüm
BIOS veya klavye kontrolcüsüyle alakalı olabilir.
Daha önceden teknik servise verince "BIOS arızası" demişlerdi, bilgisayarcılar da öyle diyordu. Şimdi BIOS güncellendi ama hâlâ çalışmıyor. Klavye sürücüsü için Monster'daki tüm driver'ları yükledim. Aygıt Yöneticisi'nden "Güncelle" ve "Cihazı Kaldır" seçeneklerini kullanarak yeniden başlattım ama olmadı. BIOS güncellenirse hata düzelmez mi?
Monster Abra A5 v15.5 modelini kullanıyorum, 4 yıl oldu. Yaklaşık 6 aydır CTRL tuşu çalışmıyordu. Birkaç kez format attım; bazı formatlardan sonra düzeldi, ancak sürücü veya başka bir uygulama yüklediğimde tekrar bozuldu. Şimdi yeniden format attım, bu sefer ise Windows, CTRL ve FN tuşları da çalışmıyor.

Bu sorunu çözmek için şu adımları denedim:
  1. Regedit üzerinden kayıt defteri'ndeki ayarları kontrol ettim ve bazı değişiklikler yaptım.
  2. Aygıt Yöneticisi üzerinden sürücü güncelleme ve kaldırma işlemlerini gerçekleştirdim.
  3. Filtre tuşlarını ve yapışkan tuşları kapattım.
  4. Ekran klavyesi ile kontrol ettim, orada çalışıyordu.
  5. Harici bir klavye ile denedim, çalışıyordu.
  6. Windows 11'den 10'a geçiş yaptım.
  7. Uygulamalardan sanal klavye ayarlarını kapattım.
  8. BIOS güncellemesi yaptım.
  9. BIOS pilini değiştirdim.
  10. CMD üzerinden SFC /scannow ve DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth komutlarını çalıştırdım.
  11. Başka bir Windows hesabıyla giriş yaptım.

Ancak bunlar sorunu çözmedi ya da çözüldüğünde bile 30 dakika sonra veya yeniden başlattığımda tekrar bozuldu. Monster teknik servisine verdim ve bana BIOS pilinin değişmesi gerektiğini söylediler, ancak saat ve tarih ayarlarım doğru.
Genellikle CTRL, Win, FN, W, X, V, N, sol yön tuşu ve numpad tuşlarında bozulmalar gerçekleşiyor.
Bence sorun yazılımsal. Ne yapmam gerek bunu düzeltmek için? Nasıl çözebilirim?

Daha önceden teknik servise verince "BIOS arızası" demişlerdi, bilgisayarcılar da öyle diyordu. Şimdi BIOS güncellendi ama hâlâ çalışmıyor. Klavye sürücüsü için Monster'daki tüm driver'ları yükledim. Aygıt Yöneticisi'nden "Güncelle" ve "Cihazı Kaldır" seçeneklerini kullanarak yeniden başlattım ama olmadı. BIOS güncellenirse hata düzelmez mi?

Çözüm
kardeş nasıl çözdün?aynı sorun bende de var.
Usb ye windows kurulumu yapip formatladim cloud indirince sıkıntı oluyordu. Yalniz bende bir daha oldu o da ea games den dolayi eger indirmezsem sikinti cikmiyor ama indirince Uygulamada unknown software exception (0x80000003) özel durumu 0x00007FFA412508D1 konumunda oluştu. Diye hata veriyor. Genelde yazilim cakismasindan ya da eksik dosyadan oluyor.

bende usb den format attım sadece yazılımları yükledim internette yazılan herşeyi uyguladm yine düzelmedi. w, x, v, sol yön tuşu bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.

Bende USB'den format attım sadece yazılımları yükledim internette yazılan her şeyi uyguladm yine düzelmedi. W, X, V, sol yön tuşu bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.

Kanka şu benim yukarıda yazdıklarımı bir dene istersen. ChatGPT'ye sor bayağı detaylı bir sürü komut veriyor, onları dene ama düzgün format atılırsa düzelmesi lazım. Belki BIOS güncel değildir. Çoğu bilgisayarcıya sorunca BIOS arızasındandır diyorlar. Bir tanesi format atıp yüklediğin yazılımları test et dedi. Tek tek yükle hangisinde bozuluyorsa sorun ondadır diyor. Bir ara Kaspersky'da sanal klavye ayarı açık diye çalışmadı mesela. Sistem yapılandırmada hizmetler kısmında yüklü uygulamalarda çalışmasını istemediğini seçip Win+ r mdsched.exe yazıp şimdi yeniden başlat diyebilirsin. Belki düzelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı