Monster Abra A5 v15.7 sistem Rust ani FPS düşüşü

Styx856

Centipat
Daha fazla  
İyi günler. Birkaç haftadır Rust oynarken dakika başı 2-3 saniyeliğine drop giriyor FPS 11-12'ye düşüyor. Ekran kartı sürücülerimi güncelledim fakat bir şey değişmedi. Bilgisayarım Monster Abra A5 v15.7 GTX 1650 Ti RAM 16 GB işlemci i5 10300H 2.50GHz. Oyunu oynarken fark ettiğim 2 şey var. Birincisi dropun girdiği anda işlemci kullanımım normalde %75 -%80 arasıyken %40 -%45'e düşüyor sonra tekrar yükseliyor. İkincisi bilgisayarın genelinde bu bir sorun mu bilmiyorum fakat görev yöneticisinde örneğin Rust oynarken %80 bellek kullanılıyor ve neredeyse hepsini Rust kullanıyor fakat kullanılan RAM miktarına baktığım zaman Rust'ın 6-7 GB RAM kullandığını görüyorum bazen artıyor bazen azalıyor. Bu arada CS:GO'da da benzer bir sorun yaşıyorum o bunun kadar kötü değil fakat normalde sabit 120 iken 30'lara düşüyor sonra tekrar düzeliyor. CS:GO yine katlanılabilir fakat Rust oynanmıyor gerçekten. Bir de SSD'ye kurulu oyun.

İşlemci sıcaklığı kaç derece acaba bakma şansınız var mı? Büyük ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor.

Monster kontrol merkezinden baktığımda işlemciyi 94 derece gösteriyor. Ekran kartı da 80'lerde oluyor. 94'ün üstünü hiç görmedim acaba kullanımını sınırlıyor mu? Windows 11 kullanıyorum bu arada.

Büyük ihtimalle sınırlıyordur. 94 Derece yüksek bir sıcaklık. Cihaz yenil değilse termal macun yenilemeniz iyi olur. Ya da bilgili arkadaşlar turbo boostu kapatmada yardımcı olacaktır.

Teşekkürler Turbo Boost'u kapatınca en 80-82 oluyor artık fakat FPS oldukça düştü. Bilgisayarın termal macununu yeniledikten sonra tekrar eski halinde denerim yine FPS düşmesi olursa bu şekilde devam ederim. Tekrardan teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…