Çözüldü Monster Abra A5 v16.6.6 BIOS modeli nasıl bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

214777

Kilopat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar BIOS'um şu videodaki ile aynı. Insyde H2 BIOS yazınca hep H20 BIOS çıkıyor o da farklı bununla. Benim BIOS'umda Advanced kısmı yok neredeyse hiçbir ayar yapılmıyor bile. H20 BIOS'lardaki gibi kombinasyonu var mı erişmek için? Bu arada amacım dahili ekran kartını devre dışı bırakıp sadece NVIDIA ekran kartını kullanmak istiyorum o da Advanced kısmında oluyor genelde. Bilgisayarım Monster Abra A5 v16.6.6

Hocam konudan bağımsız olacak ama yazayım gene de. Yeni açtığınız özelliklerin fotoğrafını atabilir misiniz ? Ayrıca son sürüm hala bu konudaki ile aynı mı güncelleme gelmiş mi ? Cihazın ekran kartını kullanmama gibi sorunları var sanki sizde durumlar nasıl ?

Benim başta modlama sebebim yeni aldığım RAM'lerin XMP ile 3000MHz desteklemesiydi. XMP menüsü kapalı olduğu için RAM'ler 2600MHz'de çalışıyordu. BIOS modlayıp menüleri açtıktan sonra XMP'yi de aktif edebildim en sonunda. Onun haricinde işime yarayan en güzel özelliklerden biriside işlemci prochot sınırını değiştirebilmek ne oldu. Prochot sınırını entertainment modunda 80 derece yaptım. Bu sayede işlemci hiçbir şekilde 80 dereceyi geçmiyor onun yerine Turbo frekansını kısıyor. Bu sayede fanlar ışık hızına çıkmamış oluyor ve gereksiz voltaj arttırımı olmuyor. Belki ileride bunun hakkında bir rehber çekebilirim. BIOS sürümüne gelecek olursak. Ben belirli aralıklara Monster'dan güncel BIOS ve ec sürümü talep ediyorum ve arşivliyorum. Şu anda güncel olan sürüm BIOS için 1.07.13 iken ec için 11.07.05. Eğer sizde farklı bir sürüm var ise, güncel olanı paylaşabilirim. Ayrıca BIOS güncellemelerini Monster'dan almanızı tavsiye ederim çünkü Clevo'dan alınan güncellemelerde boot logo değişecektir. Çok çirkin görünüyor açıkçası .

Hocam bende Samsung RAM'ler var.

XMP destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim? Ayrıca bu modlu BIOS'u kurmak garantiyi kaybettirir mi? Bir de performansınız da değişiklik oldu mu buradaki menülerle oynayarak? Sistemden tam verimi alamadığımı düşünüyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim bilgisayarımda da aynı Samsung RAM vardı. Onu satıp XMP ile 3000MHz destekleyen RAM aldım. O RAM'in XMP desteği yok çünkü 3200MHz'i XMP olmadan destekliyor zaten. Oradaki "jedec 13" ve "jedec 14" yazan yerlerde XMP yazardı eğer böyle bir özelliği olsaydı. Performansta değişiklik yapacak hiçbir şeye (XMP aktif etmek hariç) dokunmadım. Neticede bu bir laptop öyle overclock yapılarak çok ileri gidilebilecek bir cihaz değil. Sadece işlemciye az bir şey undervolt yaptım biraz daha serin çalışması için.

Abra A5 v16.7 VT-d BIOS kapatınca siyah ekranda kalıyor hepsi güncel bundaki sorun nedir peki.

Undervolt'u ThrottleStop adlı programla yapıyorum aynı işlevi görüyordur değil mi?

İnshyede BIOS VT-d ayarını kapatınca bende siyah ekran kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…