Çözüldü Monster Abra A5 v16.6.6 BIOS modeli nasıl bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ugur uyar 4211

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2018
Mesajlar
1.643
Çözümler
10
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar BIOS'um şu videodaki ile aynı. Insyde H2 BIOS yazınca hep H20 BIOS çıkıyor o da farklı bununla. Benim BIOS'umda Advanced kısmı yok neredeyse hiçbir ayar yapılmıyor bile. H20 BIOS'lardaki gibi kombinasyonu var mı erişmek için? Bu arada amacım dahili ekran kartını devre dışı bırakıp sadece NVIDIA ekran kartını kullanmak istiyorum o da Advanced kısmında oluyor genelde. Bilgisayarım Monster Abra A5 v16.6.6
 
Hocam bulursanız konuya yazarsanız çok sevinirim aynı problemi yaşıyorum.
Vallahi hocam yaklaşık 2 aydır falan çözmeye çalışıyorum yok olmuyor. Neredeyse her oyunda ekran kartı kullanımı düşük oluyor anlayamadım. Bayağı bir araştırdım ama sanırım sorun ya bu MUX olayı ya da bu control center. En son bilgisayarım 2005'den kalmaydı. Yeni aldım 5-6 ay oldu böyle sorun çıkıncı o kadar üzüldüm ki.
@Recep Baltaş Abi yardımcı olabilir misin ?
 
Cihazın seri numarasını yazarsan BIOS güncellemesi bulabiliriz belki. Ama bu güncelleme sende o ayarların açılacağı anlamına gelmez. Cihazında bu özellik donanımsal olarak yoksa açamazsın.
 
NH58DEQ tam olarak bu abi. BIOS dışında İntel ekran kartını devre dışı bırakmamın yolu var mı bu arada ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. Üzerinden biraz zaman geçmiş ancak bilgilendirmek amaçlı yazmak istedim. Ne yazık ki bu laptopta Intel dahili grafik yongasını devre dışı bırakamazsınız. Aslında evet bırakabilirsin ancak ekrana görüntü gelmeyecektir. Bende de Abra A5 v16.6.5 modeli var (Clevo NH58DEQ). Laptopun BIOS'unu uzun uğraşlar sonucu modladım ve bütün gizli menüleri açtım. Aynı şekilde optimus özelliğini devre dışı bırakma bölmesini de açtım. Devre dışı bıraktığımda ise ekrana görüntü gelmedi (laptop çalışıyordu ancak görüntü gelmiyordu). Sonra ekranı görmeden BIOS girip default ayarlara geri çevirdim. Sonra neden olmadığını araştırdığımda gördüm ki laptopun ekran kartı veriyolunu onboard ekran kartının veri yoluna bağlamışlar. Yani Intel onboard grafik yongası kapanırsa GTX 1650 Ti ile de bağlantı kopmuş oluyor. O yüzden ne yazık ki mümkün değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı