Monster Abra A5 v17.1 oyunlarda düşük performans

bluebass00

Decapat
Katılım
9 Şubat 2022
Mesajlar
39
RAM
16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
SSD veya HDD modeli
500GB CRUCIAL P2 PCIe M.2 (2300 MB/s - 940 MB/s)
Ekran kartı
Nvidia RTX3050 Max-Performance 4GB GDDR6 128-Bit
İşlemci
Intel® Tiger Lake Core™ i5-11400H
Merhaba Abra A5 v17.1 cihazımda yüksek grafik isteyen oyunlarda FPS sorunu yaşıyorum. Örneğin Rust, Spider-Man, GTA 5 vs. gibi oyunlarda grafik ayarım en yüksek ayarlarda da en düşük ayarlarda da aynı 60 FPS civarı değerler alıyorum bazen daha düşük değerlere gidiyor bu. Oynadığım tüm oyunları ekran 144Hz olarak kullanıyorum ve V-Sync veya dikey eşitleme ayarları kapalı şekilde kullanıyorum, ayrıca tüm sürücülerim güncel tüm performans ayarlarım yapılı. Control merkezi üzerinden de performans, eğlence veya güç tasarrufu modunda FPS değerlerinde 3-5 FPS dışında bir değişim olmuyor fakat performans modunda işlemci sıcaklığım 100 dereceye kadar ulaşıyor, eğlence moduna aldığımda ise bu değer 96 derece ve güç tasarrufu modunda 85 dereceden yukarı çıkmıyor. Termal macun değişikliği yaptım fan temizliği yaptım GeForce Experience üzerinden optimum ayarları ve diğer farklı ayarları yaptım fakat sorunu çözemiyorum yardımınızı rica ediyorum.
 
İmkanınız varsa, laptop'a monitör takabilirmisiniz? veya televizyonada olabilir. Önce hdmi üzerinden deneyin, taktıktan sonra laptop ekranı siyah kapalı olacak şekilde, nvdia denetim masası ayarlarına girin, kaç ayar açık diye bir bakın. Eğer ekran kartınız hdmi üzerinden görüntü veriyorsa, bir nebze mux gibi akıcı olacaktır. Hdmi'da yok ise, başka görüntü veren portları deneyebilirsiniz. Bende Abra a5 v16.6.3 var, hdmi üzerinden görüntü alamıyorum fakat, minidisplayport üzerinden, direk gtx 1650 ti üzerinden görüntü alabiliyorum.
 
İmkanınız varsa, laptopa monitör takabilir misiniz? Veya televizyona da olabilir. Önce HDMI üzerinden deneyin, taktıktan sonra laptop ekranı siyah kapalı olacak şekilde, NVIDIA Denetim Masası ayarlarına girin, kaç ayar açık diye bir bakın. Eğer ekran kartınız HDMI üzerinden görüntü veriyorsa, bir nebze MUX gibi akıcı olacaktır. HDMI'da yok ise, başka görüntü veren portları deneyebilirsiniz. Bende Abra A5 v16.6.3 var, HDMI üzerinden görüntü alamıyorum fakat, minidisplayport üzerinden, direk GTX 1650 Ti üzerinden görüntü alabiliyorum.

Hocam televizyon var ama 60Hz ve PPI değeri düşük olduğu için görüntü çöp gibi görünüyor onunla oynamaktansa böyle devam ederim daha mantıklı ve şu an 15-16k civarındaki bir bilgisayarın böyle FPS verdiği için ekran satın almam saçma başka bir çözümü olmalı.

Yardım edebilecek kimse yok mu?
 
Son düzenleme:
Lığı yüzünden oluyor sanırım. Th.

RAM 8 GB mı hocam büyük ihtimal ondandır sizinki ben 16 ya yükselttim rahatladı ama şu an yalnızca ısı problemi yüzünden sorun yaşıyorum bazı oyunlarda 95-100 derece arası geziyor ve termal macunu dün değiştirdim.

Bende 16 GB RAM'e yükseltmiştim sıcaklıklarda aynı derecede bende.
 
Bende 16 GB RAM'e yükseltmiştim sıcaklıklarda aynı derecede bende.

Performans modunda o kadar düşük almıyorum ki NVIDIA performans ayarlarını bile yapmamama rağmen bence sizde farklı bir sorun var bir servise gönderin bence veya farklı bir konu açabilirsiniz. Yoksa imkanı yok ben 250-300 FPS alıyorum 1280x760 ekran çözünürlüğünde düşük ayarlarda yüksek ayarlarda 1920x1080 modunda 140-170 arası alıyordum.
 

Geri
Yukarı