Monster Abra A5 v18.1 düşük FPS

gud

Hectopat
Katılım
5 Mart 2021
Mesajlar
257
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımı bu sebepten dolayı teknik servise verdim ve döndüğünde BIOS'u güncelledikleri yazıyordu. Bu sorun yanında Control Center 3.0 uygulaması OSD hatası verdiği için açılmıyor, nihai performans modu yoktu ve oyun moduna geçsem de internetten kodu alıp CMD'ye yazsam da nihai performans gelmiyordu. Eğer temiz kurulum yaparsam sorunun düzeleceği söylendi fakat yapmama rağmen sorun çözülmedi. Düşük performans yanında bu iki sorunu yaşıyorum çözümü ne olabilir?
i7 11800h - RTX 3050 - 8 GB RAM.
Bazı arkadaşlar tek kanal RAM'den dolayı olacağını söyleyebilir. Haklısınız etkisi vardır fakat aşırı beter bir FPS sorunu var.
PUBG en düşük ayarlarda 40-60 FPS.
The Forest en düşük ayarlarda 60-80 FPS.
GTA 5 en düşük ayarlarda 50-60 FPS.
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege en düşük ayarlarda 100-120 FPS.
Civarı alıyorum bunun sebebi nedir? Yani yapılabilecek en iyi performans ayarlarını da yaptım fakat sorun düzelmiyor. Siz yine de performans ayarlarınızı veya sebebinin ne olduğunu düşündüğünüz şeyleri söylerseniz sevinirim.
 
bende asus tuf F15 gaming var rtx 3050 ve i5 11400 8gb ram acaba ekran kartı ile mi alakalı anlamıyorum ekran kartını tam kullanmıyor sizde kontrol edermisiniz msı afterburner ile
 
Bende ASUS TUF F15 Gaming var RTX 3050 ve i5 11400 8 GB RAM acaba ekran kartı ile mi alakalı anlamıyorum ekran kartını tam kullanmıyor sizde kontrol eder misiniz MSI Afterburner ile.

Intel ve NVIDIA'yı birlikte kullanıyor tek çözümü BIOS'tan Intel'i devre dışı bırakmak fakat Abra'larda böyle bir özellik yok ASUS'ta var mıdır bilmiyorum.
 
Onu nasıl yapacağız ki denesem keşke birçok can sıkıcı bir durum ne zaman aldınız siz ben dün aldım.

Benim 7 ay oldu. Aldığımdan beri böyle. Çok göze batan bir durum değildi oyun oynamadığım için ama şimdi üzerine gidiyorum.
Onu nasıl yapacağız ki denesem keşke birçok can sıkıcı bir durum ne zaman aldınız siz ben dün aldım.

FPS değerlerin oyunlarda nasıl ise YouTube inceleme videoları ile karşılaştır ona göre iade edip etmeyeceğini düşünürsün farklı bir model alırsın.
 
Sıcaklık değerlide yüksekte değil maksimum CPU 70-75 ekran kartı 69 derece falan ne yapacağımı şaşırdım.

Teknik servisle iletişime geçin sorun çözülmezse iade veya değişim yaptırın bir şekilde bu sorundan kurtulun ne kadar süre iade hakkınız var bilmiyorum ama halledin bu sorunu.
 

Geri
Yukarı