Monster Abra A5 V20.4 performans ayarları nasıl olmalı?

rarebullut

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 ay önce bu bilgisayarı satın aldım. İlk başlarda hiçbir sorun yoktu ancak son zamanlarda bazı oyunlarda mesela CS 2 ve LoL gibi oyunlarda FPS genellikle 100'lerde geziyordu. Ekranım 144 Hz olduğu için 100 FPS alınca oyun çok kötü görünüyordu. Müşteri hizmetlerini aradım, bilgisayarıma bağlanıp NVIDIA'dan birkaç ayar yapıp diskimi taradılar. Bilgisayarımı yeniden başlatmamı söyleyip sorun devam ederse onları aramamı söylediler. Sorun beklediğim gibi çözülmemişti, tekrar aradım ve bilgisayarıma temiz bir kurulum yapmamı söylediler. Ben de bu işlemin biraz saçma olduğunu düşünüp bilgisayarda birkaç ayar değiştirmeyi düşündüm ancak hiçbir şey bilmediğimden dolayı buraya danışmak istedim. Sorunum şu ki MSI Afterburner'dan oyunlardaki değerleri kontrol ettiğim zaman görsellerdeki gibi sonuçlar alıyorum. Oyun ayarlarımı yükseltip düşürsem de hiçbir şekilde değişmiyor. Ekran kartım sanki tam performansını vermiyor gibi hissediyorum daha çok işlemcim çalışıyor gibi. Bilgisayarımda dGPU ayarı olduğu için onu da kapatıp açmayı denedim ancak bir şey değiştirmedi. Ben de çift ekran kartı kullanımını kapattım yalnızca NVIDIA'yı kullanıyorum. Güç planı ayarları da "Dengeli" olarak duruyor değiştiremiyorum. Ekran kartı sürücülerini silip tekrar yükledim bütün ayarları tekrar yaptım ancak hala sonuç aynı. Görev yöneticisinde oynadığım oyunları yüksek önceliğe çektim biraz oyunlar iyi gibi oldu ancak bilgisayarımı hala tam verimli şekilde kullandığımı düşünmüyorum. Monster Control Center ayarlarımı ise Turbo Mod'da kullanıyorum ancak özel ayarlar da bu şekilde.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bilgisayarımın linki: Abra A5 V20.4.2 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook

cs2.png

Dosya Ekleri

• 20250117003327_1.jpg
    20250117003327_1.jpg
    165,3 KB · Görüntüleme: 43
  • 20250117003334_1.jpg
    20250117003334_1.jpg
    170,3 KB · Görüntüleme: 38
  • lol.png
    lol.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 45
  • lol2.png
    lol2.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    171,2 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    170,6 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    207,1 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
Ekran kartınız watt çekemiyor hocam. Performansa çekmeniz lazım fakat çekemiyorum dediniz bi dakika bekleyin bilgisayarı açayım. Aynı sıkıntı bendede vardı fakat halletmiştim.

Hocam denetim masasından donanım ve ses kısmından güç seçeneklerine girin, oradan performansı ayarlamayı deneyin öyle yapınca olmuştu bende.

Oldu mu hocam? Olmadıysa haber verin başka bir yöntem daha var.

Son düzenleme:
Ekran kartınız watt çekemiyor hocam. Performansa çekmeniz lazım fakat çekemiyorum dediniz bi dakika bekleyin bilgisayarı açayım. Aynı sıkıntı bendede vardı fakat halletmiştim.

Hocam denetim masasından donanım ve ses kısmından güç seçeneklerine girin, oradan performansı ayarlamayı deneyin öyle yapınca olmuştu bende.

Oldu mu hocam? Olmadıysa haber verin başka bir yöntem daha var.
Hocam bundan başka bir seçenek yok ne yazık ki.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    28,9 KB · Görüntüleme: 92
Hocam bundan başka bir seçenek yok ne yazık ki.
Geldim hocam. Bir taktik öğrenmiştim zamanında onu anlatayım bende kullanıyorum halen bu arada. CMD yi yönetici olarak açacaksınız hocam ardından, powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 kodunu yapıştırın outputta çıkan kodu powercfg /s (çıkan kod) şeklinde denetim masası>güç seçenekleri kısmı açıkken enterlayın kod çıkacaktır.

Hocam dediğinizi yaptım ancak böyle oldu yanlış mı yaptım acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    18,1 KB · Görüntüleme: 83
Hocam hallettim dediğiniz gibi seçtim ayarı CS2'ye girerken güç ayarını "Dengeli" yapıyor sonra tekrar düzeltip oyuna dönüyorum bu sefer 60fps alıyorum oyun daha da kötü gözüküyor şu anda.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 87
Monster'in genel ve çözümsüz sorunu bu yapacak çok bir şey yok inanın Fortnite oyunu için 100'den fazla video izleyip 100'den fazla ayar yaptım anca oyunu 40 FPS'ten sabit 60 yapabildim yani Monster'ın genel sorunu bu

Hocam nihai ayara çekip bilgisayarı yeniden başlatırmısınız?
Hocam yeniden başlattım bu sefer oyuna girerken "Dengeli" yapmadı, sanırsam Process Lasso ile alakalıydı onu kaldırdım. Ancak değerler hala aynı gibi.

Monster'in genel ve çözümsüz sorunu bu yapacak çok bir şey yok inanın Fortnite oyunu için 100'den fazla video izleyip 100'den fazla ayar yaptım anca oyunu 40 FPS'ten sabit 60 yapabildim yani Monster'ın genel sorunu bu
Bu kadar pahalı bir sisteme karşılık böyle performans hiç iyi değil gerçekten.

Dosya Ekleri

• 730_8.jpg
    730_8.jpg
    241,9 KB · Görüntüleme: 67

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı