Monster Abra A5 v9.2.2 laptop düşük FPS

BasriDemir

Hectopat
Öncelikle merhabalar. 2017 model Monster Abra A5 v9.2.2 sahibyim. Özellikleri;
GTX 1050 Ti DDR5.
(1x16) 16 GB RAM.
i7 7700HQ.
Windows 10 Pro 64 Bit.

Tüm ekran kartı driverlarını silip, yüklememe rağmen hala LoL 120, CS:GO 90-130, GTA 5 60, Witcher 3 60 FPS alıyorum. İşin garip tarafı bu FPS değerleri düşüğünde düşüğü grafik ayarlarında alıyor olmam. Aklınıza gelebilecek tüm maksimum performansı tercih et ayarlarını yaptım. Birkaç kişi bana senin laptop Intel ekran kartını kullanıyor dedi ama ben ihtimal vermıyorum çünkü Intel HD630 Witcher3'de 60FPS alacak kadar güçlü bir kart değil (her ne kadar düşük ayarla da olsa da)
Kuzenımde aynı bilgisayarın 1060'lı versiyonu var ve aramızda CS:GO ve LoL'de 150 FPS fark ediyor. Ayrıca onun laptopta başlangıçta 20 tane program açılır, Ultra'da oynar, ekran kağıdı siyah değil vs vs.
yardımlarınızı beklıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle en son yazdığınız şeyler zaten FPS'yi çok artırmaz. Oyuna giriş yaparken şununla aç deyip yüksek performanslı NVIDIA ile giriş yapmayı dener misin?

1050 Ti ve 1060 arasında dağlar kadar fark var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1-Sisteminiz laptop yani normalinden daha düşük FPS alırsınız.

2-RAM tek kanal.

3-Sıcaklık değerleri ne?

Öncelikle en son yazdığınız şeyler zaten FPS'yi çok artırmaz. Oyuna giriş yaparken şununla aç deyip yüksek performanslı NVIDIA ile giriş yapmayı dener misin?
fatal error alıyorum. steam'in güncel değil tekrar başlat diyor, dediklerini yapıyorum fakat yüksek performanslı nvidia ile giriş yapmıyor.
1050 Ti ve 1060 arasında dağlar kadar fark var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1-Sisteminiz laptop yani normalinden daha düşük FPS alırsınız.

2-RAM tek kanal.

3-Sıcaklık değerleri ne?

sence aldığım fps değerleri normal mi ? sıcaklık değerleri normal daha yeni monster notebook'a yolladım ve fan,klavye,termal macun yenilediler.

Bakabilmem için program indirsem size daha iyi yanıt vermiş olurum. Hangi programı indirmeliyim?

Afterburner CPU ve GPU'nun sıcaklıklarını ve kullanımını gösterir RAM kullanımı ve FPS'yi de kısaca MSI Afterburner yükle.
Yükledikten sonra bu videoyu izleyebilirsin.

Oyun oynarken değerleri görebilmek için Afterburner'ın açık olması gerekir.

bakabilmem için program indirsem size daha iyi yanıt vermiş olurum. Hangi programı indirmeliyim ?
Msi Afterburner ve beraberinde gelen RivaTuner bu işi çözecektir. Msi Afterburner'ı kurduktan sonra ayarlardan "İzleme" kısmından belirttiğim değerleri seçerek "OSD Ekranında Göster" seçeneğini işaretleyin. Böylece oyun içinde RivaTuner yardımıyla, varsayılan olarak sol üstte, bu değerleri görebilirsiniz.

MSI Afterburner ve beraberinde gelen RivaTuner bu işi çözecektir. MSI Afterburner'ı kurduktan sonra ayarlardan "İzleme" kısmından belirttiğim değerleri seçerek "OSD Ekranında Göster" seçeneğini işaretleyin. Böylece oyun içinde RivaTuner yardımıyla, varsayılan olarak sol üstte, bu değerleri görebilirsiniz.

60FPS sabit değil

Afterburner CPU ve GPU'nun sıcaklıklarını ve kullanımını gösterir RAM kullanımı ve FPS'yi de kısaca MSI Afterburner yükle.
Yükledikten sonra bu videoyu izleyebilirsin.

Oyun oynarken değerleri görebilmek için Afterburner'ın açık olması gerekir.

60FPS sabit değil
witcher 3 seçmemin sebebi yüksek perofrmanslı nvidia'yı sadece bunda açabiliyor olmam. steam diğerlerini açtırmıyor. aslında benım sıkıntım csgoda idi

Ekran kartı kullanım oranını açmayı unutmuşsunuz. Bunun dışında muhtemelen yanlışlıkla işlemcinin bir tane çekirdeğinin hızını ve sıcaklığını açmışsınız. Şu ayarları açın:

"CPU Usage" (CPU1, CPU2 Usage vs. olmayan)
"CPU Clock"
"CPU Temperature" (CPU1,CPU2 Temperature vs. olmayan)
"GPU Usage" (Bu ayardan iki tane olması olası. Eğer öyleyse ikisini de açın)
"GPU Temperature"

Bu ayarları açıp tekrar ekran görüntüsü alıp atabilir misiniz? Ayrıca V-Sync ayarının kapalı olduğundan emin olun. Eğer mümkünse oyunun grafik ayarlarını değiştirip farklı ekran görüntüleri alın. (Örnek olarak hem en yüksek ayarda hem ortada hem de en düşükte ekran görüntüsü alın.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı