Monster Abra A7 i5 10300H undervolt yapma

Sizin cihaz yeni zaten o sıcaklıklar bir dizüstü için normal değerler. Tehlike 100 C ve üstü başlıyor.

Bende de işlemci 88- 90 C'yi geçtiği zaman bi kereliğine throttling meydana geliyor ondan sonra sıcaklık 95 C'lere yükseldiğinde throttling olayını yaşamıyorum yani 1 defalığına 88 90 C arasını aştığı zaman yaşıyorum sonrası sıcaklık yükseldiğinde Throttling olmuyor. Gerçekten ilginç. :)

Hocam undervolt yanında turbo boost hızını düşürmeyi de dene. Boostla 4ghz'de çalışıyorsa 3700mhz falan yap, hatta 3500'e düşür, fps kaybı çok az bazen hiç olmayacaktır ama sıcaklık değerini çok daha fazla düşürebilirsin böyle.

Hocam selamlar,undervolt'u öneriyor musunuz? Eğer öneriyorsanız ben de yapmayı düşünüyorum. Aynı bilgisayarı kullanıp aynı tribünde bağırıyormuşuz,bu beni ayrıca memnun etti.

Hocam 94-95 leri görüyor sürekli prime95 programı ile ne yaparsam yapayım bu dereceleri görüyor maksimum yükte. Oynarsa 2-3 derece oynuyor diyebilirim

Hocam ben PC'yi alalı 1 hafta oluyor oyunlarda maksimum 84-85 gördüm, ağır yük altında 95'i gördüm fakat dediğiniz gibi bazı arkadaşlarda Intel'in 100 dereceye kadar sorun olmadığını söylemekte. Throttling olayında ise benim PC'de ağır yük altında devreye giriyor fakat gözlemlediğim kadarıyla 90 derece üstünde giriyor.

Hocam selamlar,undervolt'u öneriyor musunuz? Eğer öneriyorsanız ben de yapmayı düşünüyorum. Aynı bilgisayarı kullanıp aynı tribünde bağırıyormuşuz,bu beni ayrıca memnun etti.
Sana da selamlar hocam. Yazdığın kişi benim banladılar 1 ay hesabı bu arkadaşımın hesabı. Discord hesabın varsa oradan iletişime geçelim istersen discord ismim: "Umut1925#1925" tribünden olmandan dolayı iletişime geçmek istedim yoksa :) mesajını bekliyorum.

Selam arkadaşlar Abra A7 v12.2.4 i5-10300H 16 GB 512 GB SSD GTX1650 Ti bu ürüne sahibim ve cihaz oyunlarda CPU 80 dereceyi geçiyor, klavye direkt ısınıyor ve bu durum benim kafamı kurcalıyor. Bu kadar ısınmasının önüne geçmek istiyorum ve undervolt yapmayı düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla undervolt PC için riskli bir işlem değilmiş fakat ben bunu bu işlemciye yapabilir miyim, her işlemci için farklı ayarlar mı gerekiyor, bununla ilgili hiçbir bilgim yok bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Bir de sizce bu özelliklerde ki bir laptopun CPU sıcaklık değerleri kaç olmalıdır?
dostum bende de aynı pc var bana yardım edebilir misin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı