Çözüldü Monster Abra A7 Sierra Kurulumunda Yasak İşareti Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz 3 config'in hepsi takıldığı yeri geçti ve bayağı ilerledi. Fakat hepsi şuraya gelip reset atıyor.
IMG_0255.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS içinde DVMT değerlerini değiştirip dene.
EFI\CLOVER\KEXT\OTHER içerisinden Fake.SMC hariç hepsini silin.
Injcet Intel işaretsiz ve duruma göre Inject EDID işaretle.
Genede olmazsa -x -f komutları ekle.
Claus lafı ağzımdan almış :) FakeSMC hariç tüm kextleri yedeklerini alın silin.

Hepsini denedim BIOS hariç. Çünkü BIOS'ta o ayar yoktu. İşe yaramadılar fakat şans eseri araştırırken bu kext'i umutsuz bir şekilde denedim garip bir şekilde işe yaradı. Kurulum ekranına geldim. Diskler de görünüyor fakat oluşturduğum HDD'yi seçemiyorum bu disk kullanılamaz diyor. Yanlış yapmışımdır diye silip tekrar oluşturdum.
Sanırım EFI boyutumun 200 MB'tan fazla olması gerekiyor. Gparted ile EFI alanımı genişletemez miyim ? Tekrar kuramam çünkü çok verim var. Sıfırdan Windows 10 ile uğraşmak istemiyorum.

Zaten bende o kext dosyalarını verecektim ama denemişsin zaten.
HDD'nin Windows'un kurulu olmadığı bölümden bir kısımını Paragon yazılımı ile HFS olarak biçimlendirip dene.

Minitool ile EFI bölümünü genişlettim ve kurulumu diske başarı ile yaptım. Kurulumu tamamlanıp yeniden başladı. Kurulumun diğer aşamaları için diskten başlattım unable to unmount volume for repair hatası verdi.

Bootloder vs yüklediniz mi ?
Hayır. Technopat dual boot videosunu takip ederek kuruyorum. Henüz ilk aşama bitti kurulumda. Bilgisayar adı ayarların yapıldığı aşama için yeniden başladı ve bu hata geldi. Yani henüz bootloader kurmak için bilgisayar açılmadı.
Resim alıntı ama hata birebir aynı.
IMG_0265.JPG

Muhtemelen EFI bölümü ile ilgili bir hata. Mac kurduğun bölümü tekrar HFS olarak biçimlendirip baştan kurulum yapmayı dener misin?
Ayrıca dana önce sil dediğim kextleri yerine koyup dene.
Ayrıca tekrar söylüyorum. Windowsun kurulu olmadığı HDD bölümünden bir kısmını ayrıp HFS olarak biçimlendirdiğinden emin ol.

Muhtemelen EFI bölümü ile ilgili bir hata. Mac kurduğun bölümü tekrar HFS olarak biçimlendirip baştan kurulum yapmayı dener misin?
Ayrıca dana önce sil dediğim kextleri yerine koyup dene.
Ayrıca tekrar söylüyorum. Windowsun kurulu olmadığı HDD bölümünden bir kısmını ayrıp HFS olarak biçimlendirdiğinden emin ol.

Benim Windows'um SSD'ye kurulu ve macOS'ta SSD'ye kurulamaz mı hız açısından ? Şuan yedekleme hazırlayıp Windows 10'un EFI bölümü daha geniş bir şekilde kurmayı planlıyorum. Aynı diske kurulmuyorsa bu yaptığım boşuna olacak, sizce işe yarar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı