Monster Abra A7 v11.5 BIOS güncelleme

Yaklaşık 13 aydır kullandığım, Monster Abra A7 v11.5 laptopumda sorun baş gösterdi. Sorunda şu, CPU anlık voltaj yükseltmesine gidip, bilgisayar boştayken 60-65 derecelerden 95 dereceye kadar çıkıyor. Müşteri hizmetleriyle yaptığım uzun görüşler sonucu bakım yaptırmamı söylediler ama arkadaşlara bunun normal bir sorun olmadığını anlatamadım. Çünkü normal değil. Bundan 1 hafta öncesine kadar böyle bir sorun yoktu ve bilgisayar boştayken, masaüstünden bir dosya açsam bile CPU 95 dereceye çıkabilir ki?

O yüzden aklıma BIOS ve ec güncellemek geldi. Kendilerinden dosyayı istedim ve gönderdiler. Şu anki kullandığım BIOS sürümü: N. 1. 04mon04.
Bana gönderdikleri BIOS dosyası şöyle bir şey;

1678930802118.png

1678930814017.png

Bunu nasıl kurabilirim? @messinicocugu hocam belki yardımcı olabilirsin diye bir umutla açıyorum konuyu. sorumluluk üzerime kalacağının farkındayım fakat işim bilgisayar üzerinden olduğu için, 1 hafta boyunca belki de daha uzun süre boyunca garantiye yollama durumum pek mümkün değil. Ayrıca uzun süreli bir bilgisayar kullanıcısıyım, o yüzden yanlış bir şey yapacağımı düşünmüyorum. Ek olarak, bios>GM5tgeo>flashutil dosyasının içerisinde bulunanlar şu şekilde;

1678930907691.png

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellesen bile aynı olacağına adım gibi eminim. Bende hala aynıydı çünkü. Laptop değişti yine durum aynı. Bakıma yollarsan da çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Eğer şimdi gülüp geçeceksen de sonra lazım olur diye bunu bırakıyorum: Rehber: Turbo Boost kapatma rehberi

Umarım bundan dolayı da gereksiz mesaj uyarısı yemem. Konuyla alakalı kısmı da yazdım sonuçta. Bu ısınma sorunu BIOS güncelleme ile geçmiyor. Bakımla da geçmeyebiliyor. İlacını yazmışım, gereksiz mesajdan silmeyin. Rica ediyorum.

BIOS güncellesen bile aynı olacağına adım gibi eminim. Bende hala aynıydı çünkü. Laptop değişti yine durum aynı. Bakıma yollarsan da çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Eğer şimdi gülüp geçeceksen de sonra lazım olur diye bunu bırakıyorum: Rehber: Turbo Boost kapatma rehberi

Umarım bundan dolayı da gereksiz mesaj uyarısı yemem. Konuyla alakalı kısmı da yazdım sonuçta. Bu ısınma sorunu BIOS güncelleme ile geçmiyor. Bakımla da geçmeyebiliyor. İlacını yazmışım, gereksiz mesajdan silmeyin. Rica ediyorum.
Konunu okudum , sorunlarımı bir bir açıklamışsın ama çözüm olarak tehlikeli geldi. Evet tarayıcı bile açsam 94 dereceye çıkıyor, fanların buna yetişmesi zaman alıyor. Bu sorun bundan 1 hafta öncesine kadar yoktu. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum ben.
Ayrıca, bilgisayarıma 3 kere format atıldı. Windows 10'dan 11'e geçiş yaptım, sonra tekrar 10'a döndüm. Güç plan seçeneklerinde, detaylı bir sekme vardı fakat o da gitti anlamadığım şekilde. Şuan sadece Monster kontrol merkezinden değiştirebiliyorum ayarları. Ortada kaldım kısacası.

Konunu okudum , sorunlarımı bir bir açıklamışsın ama çözüm olarak tehlikeli geldi. Evet tarayıcı bile açsam 94 dereceye çıkıyor, fanların buna yetişmesi zaman alıyor. Bu sorun bundan 1 hafta öncesine kadar yoktu. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum ben.
Ayrıca, bilgisayarıma 3 kere format atıldı. Windows 10'dan 11'e geçiş yaptım, sonra tekrar 10'a döndüm. Güç plan seçeneklerinde, detaylı bir sekme vardı fakat o da gitti anlamadığım şekilde. Şuan sadece Monster kontrol merkezinden değiştirebiliyorum ayarları. Ortada kaldım kısacası.
Çözüm tehlikeli değil. Tehlikeli olsa Intel bunu buraya koymazdı. Ayrıca işlemci hızını sabitleme gibi işlemler bana tehlikeli geldiği için bizzat güç seçeneklerinden bunu yapıyorum. Tehlikeli değil asla çünkü ben bunu bilgisayarı aldığımdan beri kullanıyorum. Esas bilgisayarı 94 derecede kullanmak ve fanların yetişememesi bana tehlikeli geliyor. Sen bilgisayarı temizletsen, macun sürdürsen bu sıcaklıklar yüzünden macun 1 günde kurur mesela. Hiçbir şekilde çözüm bulamadığım için tek çare bunu yaptım. Throttlestop gibi şeylere bulaşmam, tek bunu kullanırım. Bu çözümü de her konuda önüme gelene önerdim. Herkes dua ediyor. Denemekte fayda var, tabii son karar senin.

Çözüm tehlikeli değil. Tehlikeli olsa Intel bunu buraya koymazdı. Ayrıca işlemci hızını sabitleme gibi işlemler bana tehlikeli geldiği için bizzat güç seçeneklerinden bunu yapıyorum. Tehlikeli değil asla çünkü ben bunu bilgisayarı aldığımdan beri kullanıyorum. Esas bilgisayarı 94 derecede kullanmak ve fanların yetişememesi bana tehlikeli geliyor. Sen bilgisayarı temizletsen, macun sürdürsen bu sıcaklıklar yüzünden macun 1 günde kurur mesela. Hiçbir şekilde çözüm bulamadığım için tek çare bunu yaptım. Throttlestop gibi şeylere bulaşmam, tek bunu kullanırım. Bu çözümü de her konuda önüme gelene önerdim. Herkes dua ediyor. Denemekte fayda var, tabii son karar senin.
Kullanmaya başladım fakat şöyle bir sıkıntı var. Dinamic boost'suz oyun falan oynanmıyor, 30 fps'i geçmiyor diğer türlü. Dinamic boostu açınca da , pc 95 derece oluyor. Bundan 2 hafta öncesine kadar böyle bir sıkıntı yoktu. Nasıl çıkacağım bu işin içinden? 2 Haftadır oyun falan oynayamadım, anlayamadım, hep mi böyle devam edecek.

Hocam yardımcı olabilecek birisi yok mu. Hala bu durumdan müzdaripim. Bios'u hala güncelleyemedim. Monster abra a7 v11.5. @messinicocugu Hocam belki sen yardımcı olabilirsin.

Son düzenleme:
BIOS güncellemesini bu konudan bakıp yapabilirsiniz hocam:

BIOS güncellemesini bu konudan bakıp yapabilirsiniz hocam:
Hocam öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler. Bana yolladıkları dosya GM5TGEO dosyaları, insyde değil. Dosyalar birbirini de tutmuyor o konudaki. Sanırsam tongfang kasa diye olabilir mi?

1679215227541.png

Selamlar aynı bilgisayar bende de var, konunun güncel kalması ve olur da birisinin yardımı dokunur diye bir mesaj bırakayım dedim. Yeni bir gelişme olursa @Peltzer de Niveze sizle konu üzerinden iletişim halinde kalalım hocam.

Düzenleme 1: XMG reddit topluluğunda bir kaç kullanıcı " ya hocam bizde xxx marka var ne olur sizin EC'yi kursak?" diye sorduğunda resmi temsilciden şöyle bir tablo gelmiş.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    48,7 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı