Çözüldü Monster Abra A7 V12.1.5 “This version of Mac OS X is not supported on this platform!” hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba, cihazıma Yiğit Gençer’in paylaşmış olduğu macOS Mojave imajını yazdırdım ve kurmak için boot ettiğimde başlıkta olan hatayı alıyorum. Nasıl aşabilirim?
Özellikler:
  • Üretici & Model: Monster Abra A7 V12.1.5
  • CPU: Intel Core i5 10300H
  • Grafik Aygıtları: Intel UHD Graphics & GTX 1650 Refresh Edition (2020 Versiyon)
  • Ağ Aygıtları: Intel AX201 160 mHz
  • Diskler: Crucial P2 500GB NVMe SSD & WD_Black NVMe SSD 500GB & Silicon Power Ace A55 SATA 3 SSD 256GB
  • RAM: DDR4 2X8 16GB 2933mHz

Çözüm
Kul(la)ndığınız SMBIOS, kurduğunuz işletim sistemi sürümüyle uyumlu değil. Ya değiştirin ya da -no_compat_check boot komutunu ekleyin.

Config.plist'inizi OpenCore Configurator ile açın. NVRAM sekmesine tıklayın. Hemen sağındaki sütunda 7C... İle başlayan dizinine tıkladığınızda bootarg bölümünü görürsünüz. O bölüme istediğiniz boot komutunu girebilirsiniz. (bölüme tıkladığınızda belirginleşir her komut arasında bir boşluk) sonra s(a)ve edip çıkın. Kolay gelsin.
-No_compat_check girilmiş config.plist'iniz EFI/OC içine atın.
SMBIOS değiştirmeyi deneyin. Örnek olarak "MacBookPro11,3" ile SMBIOS'unuzu değiştirebilirsiniz.

Kul(la)ndığınız SMBIOS, kurduğunuz işletim sistemi sürümüyle uyumlu değil. Ya değiştirin ya da -no_compat_check boot komutunu ekleyin.

Config.plist'inizi OpenCore Configurator ile açın. NVRAM sekmesine tıklayın. Hemen sağındaki sütunda 7C... İle başlayan dizinine tıkladığınızda bootarg bölümünü görürsünüz. O bölüme istediğiniz boot komutunu girebilirsiniz. (bölüme tıkladığınızda belirginleşir her komut arasında bir boşluk) sonra s(a)ve edip çıkın. Kolay gelsin.
-No_compat_check girilmiş config.plist'iniz EFI/OC içine atın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Son düzenleme:
Windows üzerinde çalışıyorsanız herhangi bir text edit ile pistinizi açın. -v ya da alcid = X (herhangi bir sayı) yazan satırı bulun tıklayın. Boşluk tuşu ile bir aradan sonra komutu yazın kaydedip çıkın olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…