Monster Abra A7 V7.1.1 Takılma ve Boşta Yüksek İşlemci Kullanımı

Cremranyec78

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;

Dizüstü bilgisayarımı 27.03.2017 tarihinde saat 15:43 sularında satın aldım, kaliteli olması için gerçekten yüksek ücret ödedim (özelleştirmeli.) Ne yazık ki hayallerim suya düştü ve bu bilgisayarda karşılaşmadığım sorunlara tecrübe edindim.

İlk sorun şu;

Masaüstü intel graphic'si kullanmakta ve bildirim panelini, pilini vs ilk açılışta açtığımda takılma meydana geliyor.

Not: Şarja takılıyken de aynı problemi yaşıyorum.

İkincisi ise;

Sistem boştayken SSD'yi ve İşlemciyi kullanıyor ve arada HDD'den sesler geliyor.

Ekran Görüntüsü (2).png

Kaynak kullanımını şu arkadaş yapıyor, Hizmetlerden devre dışı bıraktığımda rerun (32bit) diye yazılım devreye giriyor ve cihazın yanında gelen bazı kontrol programları çalışmaz hale geliyor ve işlemciye %20 civarlarında yük bindiriyor;

Ekran Görüntüsü (3).png

Üçüncüsü ise;

Biliyorum ki, HM175 Chipset'i gerçekten yeni bir sistem ancak ekran kartı sürücüsünü exprience üzerinden güncellediğimde mavi ekran alıyorum. Bu sebepten dolayı daha da karıştırmadım ama NVDIA'nın sürücü sayfasını kontrol ettiğimde notebooklar için henüz yayınlanmadığını gördüm.

Güncellemeleri bekleyerek problemin çözülmesini bekleyeyim mi? Yoksa bunun bir çözümü var mı? İyi günler...

31.03.2017 Tarihli Konu Güncellemesi:

Not olarak ekliyorum, bildirim paneli takılması hariç diğer sorunlar çözüldü.

1- NVDIA 1050 için notebook sürümünü verdi
2- Control Center programını Monster'in sürücü sayfasından indirerek güncellediğinizde WMI Provider Host denen arkadaşımız normale dönüyor.

Takılma problemini bulan olursa buraya eklerse sevinirim, iyi günler dilerim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşıyorum Abra A5 v10.2.2 var 1050Ti lı modeli her şey 10 numarada bu takılma neyin nesi anlamış değilim.
İşin garip tarafı aygıt yöneticisinde 1050 Ti'ı devre dışı bırakınca takılma sorunu ortadan kalkıyor çok garip :(

Aynı sorunu bende yaşıyorum abra a5 v10.2.2 var 1050Ti lı modeli herşey 10 numarada bu takılma neyin nesi anlamış değilim.
işin garip tarafı aygıt yöneticisinde 1050Ti'ı devre dışı bırakınca takılma sorunu ortadan kalkıyor çok garip :(
Windows Creators Update'den sonra takılmaların çoğu düzeldi, Admin izni gerektiren bölümlerde de hafiften bir takılma oluşuyordu ama Windows Geri bildirimi sayesinde orasını da düzelttirdim :)

Windows Creators Update'den sonra takılmaların çoğu düzeldi, Admin izni gerektiren bölümlerde de hafiften bir takılma oluşuyordu ama Windows Geri bildirimi sayesinde orasını da düzelttirdim :)
Düzeltmenize sevindim. Admin izni gerektiren yerdeki takılma çözümüzü paylaşabilirseniz bizde yararlanmış oluruz. Şimdiden teşekkürler..

Düzeltmenize sevindim. Admin izni gerektiren yerdeki takılma çözümüzü paylaşabilirseniz bizde yararlanmış oluruz. Şimdiden teşekkürler..
Bunu Windows'a geri bildirim göndererek yaptırabilirsiniz, ben öyle yaptım şu an için benim bilgisayarım da sorun kalmadı... 2 Gün önceki güncellemeyle gelmesi lazım zaten.

bende abra a5 v9.2 kullanıyorum şarjda sistem boştayken 45 cpu kullanımı mevcut , şarjı çıkarınca 19 25 arası geziyor metin2 açtığım zaman cpu %99 100 oluyor açıkcası istediğim performansı hiç vermedi moraller sıfır şuanda denilen güncelleştirmeyi indiriyorum. Rust' da ekran gelmiyor fps drop yiyorum , ekran kartı denetim masası 5 dakikada açılıyor yanıt vermiyo falan diyor oyundan çıktığım zaman pc kendini toplamıyor bi süre anlamadıgım bi şekilde turbo fan açıkken pc nın sol tarafı buz gibi sağ tarafı sıcak ne alaka orda var yokmu ya

bende abra a5 v9.2 kullanıyorum şarjda sistem boştayken 45 cpu kullanımı mevcut , şarjı çıkarınca 19 25 arası geziyor metin2 açtığım zaman cpu %99 100 oluyor açıkcası istediğim performansı hiç vermedi moraller sıfır şuanda denilen güncelleştirmeyi indiriyorum. Rust' da ekran gelmiyor fps drop yiyorum , ekran kartı denetim masası 5 dakikada açılıyor yanıt vermiyo falan diyor oyundan çıktığım zaman pc kendini toplamıyor bi süre anlamadıgım bi şekilde turbo fan açıkken pc nın sol tarafı buz gibi sağ tarafı sıcak ne alaka orda var yokmu ya
Aynı modeli geçen hafta cumartesi günü aldım, almaz olsaydım yaşamadığım dert kalmadı benimde. 2 kere servise gönderdim şu an serviste ve sürekli gönderiyoruz deyip göndermiyorlar, perşembe günü elimde olacak inşaallah bilgisayar. Sanırım modelin kendisi problemli.

seni dinleyip az daha bilgisayarı geri gönderiyordum kutuladım sonra sabah tekrar denemeye karar verdim zaten olan oldu dedim bu cpu'nun %25'ini yiyen rerun32.exe nin görev yöneticisinden dosya konumuna gittim ve sildim düzeldi şuanda bilgisayar boşta 1-10 arası cpu kullanıyor test olarak 12 farklı pencereden metin2 açtım önceden 1 tanede %99 cpu olurken şuanda sıkıntısız gidiyor gta5 kurdum en yüksek ayarlarda hepsi 60fps 57 fps sabit alıyor ısınma sorunu şuanda yok minicraftta ise 2gb ram vererek 150 sabit 200fps görüyor

Aşırı cpu kullanımı söyle engelledim ;

1 - windows 10'u en son güncellemeye yükselttim ücretsiz olarak
2- Control Center uygulamasını kaldırdım ( aşırı sistem meşgul ediyor cpu yiyor )
2- Virüs taraması yapıp virüs sistemini kaldırdım (usb tarama prg. kurdum yerine )

Sonuç olarak cpu kullanımı şarjda %90'dan %10a düştü
NVNDIA denetim masası geç açılyıor takılıyor donuyordu düzeldi normal açılıyor artık
NVNDIA Experience bozuldu lütfen daha sorna tekrar deneyin diyor

Sonuç olarak sistem düzeldi gayet akıcı oyun fps değerleri ideal ısı degerleri çok çok düşük öyleki otomatik fan oldugundan devir artmıyor ısınmadıgından ben açıyorum :)

Ekleme yapayım, tüm güncellemelerden sonra normal seyrinde gidiyor takılma vs. bulunmamakta. Cihaz o zamanlar tazeydi ve randımanlı çalışmıyordu, şu anda tam performans alıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı