Monster Abra A7 v7.1.2 vs MSI GL62 7RD-1218XTR

NitroMehmet

Megapat
Başlıkta da belirttiğim gibi bu iki model arasında kaldım. Daha çok Monster'dan yanayım ama internette okuduğum çeşitli takılma sorunları biraz ürpertiyor beni. Monster'ın 15 gün içinde koşulsuz şartsız iade avantajı olduğu için aldığım gibi deneyip ona göre iade etmeyi düşünüyorum.
Ürünler;
Abra A7 V7.1.2 17.3" Oyun Bilgisayarı
MSI GL62 7RD-1218XTR Intel Core i7-7700 3.60GHz 8GB DDR4 1TB 7200RPM 2GB GTX 1050 15.6" Full HD FreeDOS Gaming Notebook - incehesap.com

Ekran benim için çok önemli çünkü dünyanın en güçlü ekran kartı da olsa görüntü göze düzgün aktarılamıyorsa boş. Monster'ın en büyük avantajı 17.3" ekrana sahip olması. MSI 15.6" ama diğer yandan MSI'ın kasa ve donanım kalitesi tartışılmaz. True Color teknolojisi vurgulanıyor. Ekran olarak IPS istiyordum fakat forumda okuduğum kadarıyla TN Mat paneller gaming laptoplarda tercih edilmesi gerekenlerden. Yalnız küçük bir bakış açısı sunuyorlar, yani yanlardan bakınca renkler soluyor ya da kararıyor. Bir de IPS panellerde tepkime süresi daha ıuzun oluyormuş.

Monster'ın sitesinde alt kapağı açık fotoğrafı var. Görüldüğü gibi birer tane incecik bakır borusuyla soğutulmaya çalışılmış. TDP ısı çıkış değerleri hesaplanarak yapılıyor diyorlar ama bilemiyorum. Monster sıkıntı çıkaracak gibi duruyor bu konuda.
Screenshot_3.png

MSI'ın açık fotoğrafını bulamadım ama en az 4-6 tane bakır borusu kullanılıyordur bence. MSI'ın çeşitli teknolojileri var Cooler Booster 3, Audio Boost vs.. Çevremde çok gaming laptop kullanan olmadığı için bu teknolojilerin nasıl işlediğini, artılarını-eksilerini bilmiyorum. Bu konuda -donanım- tavsiyeleriniz nelerdir?

Monster tam bir F/P ürünü. Dandirik 2x2 W dahili hoparlörler var. Her ikisinde de klavye RGB arka aydınlatmalı. Yalnız Monster'da renkler sabitken MSI'da SteelSeries'in yazılımıyla değiştirilebiliyor anladığım kadarıyla. MSI'da 4x2 W hoparlörler var zaten gaming laptopda müzik dinlersem kulaklıkla dinlerim ama sesi de biraz çıksın canım :) Subwoofer her ikisinde de mevcut değil. Monster'da Realtek chipset ve SOUND BLASTER™ Cinema 3 yazılımı var. MSI Nahimic Sound Engine kullanıyormuş. İlk defa duyuyorum kaliteli bir şeye benziyor.

Her iki laptopta da çeşitli yazılımlarla İşlemci ve GPU frekanslarını kontrol edebiliyoruz. MSI için Dragon Center yazılımı var mesela. Her ikisinde latest 7th Gen Intel işlemciler var. Monster'da i7-7700 HQ işlemci kullanılmış. MSI'da kullanılan işlemci i7-7700 olarak gözüküyor. Sanırım aralarındaki fark "HQ" ibaresi olanda Intel HD Graphics 630 var :( Bataryada çalışma süresini arttırıyor deniliyor ama olmamasını tercih ederim. Çift ekran kartı bazı uygulamalarda sıkıntı çıkarıyor çünkü. Bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum.

RAM miktarı ikisinde de 8 GB daha sonra yükseltebileceğim için şimdilik dokunmuyorum. Yalnız Monster'da G.SKILL Ripjaws DDR4 2133 MHz kullanılmış. Markayı daha önce duymadım dandik geldi bana. MSI'da ise 2400 MHz DDR4 kullanılmış.

Geldik en önemli yere ekran kartı. İkisi de oyun laptopları için giriş seviye sayılacak ekran kartına sahip. Çok büyük bir beklentim yok. 1920x1080'de medium açsın yeter. Monster'da 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12 ekran kartı kullanılıyor. MSI'da ise GeForce® GTX 1050 2GB GDDR5 var. Ama 2GB VRAM olması çok büyük bir eksik. Texture Quality'i Full HD çözünürlükte Ultra yapsan yetmez zaten çoğu oyunda. Monster bu konuda önde.

İkisinde de USB girişler 4 tane ve eşit özelliklerde. Monster'da 1.2 ve 1.3 olmak üzere iki adet Mini Display Port var. Harici monitorler için muhteşem (y). İkisinde de HDMI çıkışı var birer adet.

Harddisk'e hiç girmiyorum. SSD'ler ile zenginleştilebilir. Touchpad olarak Monster Synaptics kullanıyor gayet güzel. MSI bilmiyorum ama o da kalitesiz değildir. Zaten çok işim olmayacak. Her ikisinde de 802.11 ac wifi ve bluetooth var.

Gelelim en önemli yere; Monster batarya dahil 2.3 kg, MSI batarya dahil 2.4 kg olarak yazıyor sitede. Bir de adaptörleri var tabi bu konuda Monster "Slim" denen çok kaba adaptörle geliyor. MSI ekranı daha küçük olmasına rağmen daha ağır. Kasa kalitesi buradan anlaşılıyor zaten ama benim için önemli olan taşınabilirlik. Burda tasarım olarak Monster'dan yanayım MSI daha kaba duruyor. Monster'ın zarifliği beni benden aldı bir gaming laptop için fazla ince bakalım ısı akışına ve gürültüye etkileri neler :D.

Ve son konu fiyat. Çok uzattım biliyorum:p. Tabii bu özelliklerle ve donanım kalitesiyle MSI'ın daha pahalı olmasını beklerdim.
Monster; 4300₺ (kendi sitesinde)
MSI; 4340₺ (incehesap)
MSI'ın incehesap'ta diğer yerlere göre bu kadar ucuz olması beni işkillendirdi;
Screenshot_4.png

Bu fiyat konusunda tavsiyeleriniz neler? Bir de Technopat geçmiş yıllarda Monster'ın ürünlerini tanıtır, reklamını yapardı. Şimdilerde neden yapmıyorlar? Belki de ben görmemişimdir ama çok sıkıntı çıkaran ve kalitesiz ürünler olduğunu düşündükleri için mi böyle oldu? Ya da Monster eskiden reklamını daha çok yaptırırdı da şimdi az buçuk tanındığı için sponsorluklardan vaz mı geçti? Tavsiyeleriniz benim için çok önemli, teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Subwoofer yok derken resimdeki sol alt köşeye baktınız mı?
T7 V3.1'de ekran kartının çift fanı 3lü bakır boruyla bağlanıyor ve mesafe kısa. İşlemcinin tek fanı da 2li bağlanıyor ve yine mesafe kısa. Acaba Monster Abra'ya hor mu bakıyor? Fiyat hepsinde donanıma göre halbuki. Tulpar ile Abra'nın arasında donanım/fiyat anlamında fark yok yanlış yapmışlar yakışmamış.
Az önce baktım da başka Abralarda böyle bi saçmalık yok.

Son düzenleme:
Subwoofer yok derken resimdeki sol alt köşeye baktınız mı?
T7 V3.1'de ekran kartının çift fanı 3lü bakır boruyla bağlanıyor ve mesafe kısa. İşlemcinin tek fanı da 2li bağlanıyor ve yine mesafe kısa. Acaba Monster Abra'ya hor mu bakıyor? Fiyat hepsinde donanıma göre halbuki. Tulpar ile Abra'nın arasında donanım/fiyat anlamında fark yok yanlış yapmışlar yakışmamış.
Az önce baktım da başka Abralarda böyle bi saçmalık yok.
Nope. Bütün Abra A7 serilerinin fotoğrafları aynı herhalde. Referans olsun diye aynı stok fotoğrafları hepsine yapıştırmışlar sanırım. Sağ ve sol altta hoparlörler var ama subwoofer değil. Zaten ürün özelliklerinde de olmadığı belirtiliyor ki zaten bu incelikte bulunmasını beklememek gerekir. Tulpar serisi daha kaslı bir seri ama daha kalın. GTX 1060'tan başlıyor seri ve onlarda subwoofer var. Kısacası kasa tasarımıyla alakalı. Yalnız soğutma Abra'larda hiç yeterli görünmüyor. Bir de 17.3" olunca bakır boru boyları uzuyor haliyle. Ekran kartı ve işlemci için birer tane incecik bakır boru yeterli olur mu bilemiyorum o_O. Sonuçta isterse 10 tane fan olsun ısı iletimi yeterli değilse boş :rolleyes:.

Nope. Bütün Abra A7 serilerinin fotoğrafları aynı herhalde. Referans olsun diye aynı stok fotoğrafları hepsine yapıştırmışlar sanırım. Sağ ve sol altta hoparlörler var ama subwoofer değil. Zaten ürün özelliklerinde de olmadığı belirtiliyor ki zaten bu incelikte bulunmasını beklememek gerekir. Tulpar serisi daha kaslı bir seri ama daha kalın. GTX 1060'tan başlıyor seri ve onlarda subwoofer var. Kısacası kasa tasarımıyla alakalı. Yalnız soğutma Abra'larda hiç yeterli görünmüyor. Bir de 17.3" olunca bakır boru boyları uzuyor haliyle. Ekran kartı ve işlemci için birer tane incecik bakır boru yeterli olur mu bilemiyorum o_O. Sonuçta isterse 10 tane fan olsun ısı iletimi yeterli değilse boş :rolleyes:.
Abraların hepsi aynı değil bakıp söylüyorum. Bu senin attığın resim hangi Abra? Referans olsun fiye tek bi tane falan resim atmazlar. İnternette macun değişimi yapıyorlar ben böyle Abra hiç görmedim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı