İnceleme Monster alınır mı? Monster kullanımım ve laptop değerlendirmesi

Merhaba, öncelikle bu gönderi Monster alsam mı almasam mı diyen kişilere yardım etmek için açılmıştır. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum cihazı. Model: A5 v20.4.4
Öncelikle Abra serisi olmasına rağmen kasası eski Abra kasası değil, Tulpar kasası olarak (Tongfang) geliyor. Yani soğutması fena değil. Ben yine Monster'ın soğutucusu ile kullandım, yorumlarım ona göre olacaktır.

En merak edilen kısım genelde sıcaklıklar oluyor. Elimde ki en ağır oyunlar RDR 2, Hogwarts Legacy ve The Last of Us'dı. Bu üç oyunda yaklaşık 3 4 saatlik süre boyunca işlemci 80 ila 85 arasında gidip geldi. Ekran kartı ısıları ise 70 ila 75 arasındaydı. Fan sesi bütün laptoplar gibi ama Turbo mod bir tık fazla. ASUS TUF ve Victus kullandım, aralarında bir tık fazlalık farkı var ses kısmında Monster'ın ama ben normal buluyorum. Bunun dışında kullandıkları SSD'yi beğendim. Hızları 5500 ila 5000 civarı. Hoparlör kalitesi iyi. Wi-Fi çekim gücü güzel, kasa minik minik parmak izi bırakıyor ama ufak bir mendil ile halledebilirsiniz. Ekran kalitesini beğendim, ışık sızması ya da ölü piksel ile karşılaşmadım. Oyun modunda şarjı 2 saat gidiyor, ama eğer ki dışarı çıkıp yanınıza almak isterseniz de güç tasarrufu modunu aktif edip NVIDIA contol panelinden GPU'yu dahiliye çevirirseniz 3.5-4 saat kullanım sunuyor. Bu da benim için yeterli ve hatta iyi bile. Bu arada bu saatler yoğun kullanım için geçerli, özellikle test ettim. Belki az kullanımda 5-5.30 saati görebilirisiniz. Tek yaşadığım problem bazen Turbo moduna alınca fanı hiç sonuna kadar açmaması veya sessiz moda aldığımda işlemciye hafif yük binecek işlemlerimde fanların Turbo'ya geçmesi. Bunu da çözerim herhalde zamanla. Veya çözümü var ise yazabilirsiniz. Genel olarak beğendim. Almak isteyen veya merak ettiği bir şey olanlarınız varsa sorabilirsiniz.

3-6ay sonra yazını güncellersen daha faydalı olur hocam. Zira monster her ne kadar performans olarak üzmeyebilse de malzeme anlamında üzebiliyor ki asıl sorunda bu. 5-6 ay kullan bakalım bir sorun yaratacak mı. Bizim bir arkadaş aldıktan 1 ay sonra klavye esniyor diye direkt elinden çıkarmıştı.

Oynadığınız oyunlarda kaç fps alıyorsunuz?

Ellerinize sağlık, güzel inceleme ama üstte arkadaşın dediği gibi 6 aylık kullanım yorumu da lazım. Kendi yorumum ise kesinlikle alınacak marka değil. Ne yazılım desteği var ne de malzeme kalitesi aynı paraya satılan diğer markalara göre çok iyi değil. Kendim Abra A5 V15.2 kullanıyorum, sağolsun 5 yıldır teklemedi bir pilini değiştirdim o kadar ama sonraki laptop alımımda Monster kesinlikle bakmayacağım marka.

3-4 yıldır kullanan biri olarak hayır alınmaz.

Eklerim kullandıktan sonra elbette.

Oynadığınız oyunlarda kaç fps alıyorsunuz?
Değişiyor hocam. En son Valorant oyununda 450 civarı, Horizon'da ise ultrada 80 civarıydı.

Panel seri numarasini paylasabilir misin? Merak ettim hangi panel kullanilmis bunda.
Nereden bakıldığı hakkında bir fikrim yok hocam, söylerseniz bakayım.

3-4 yıldır kullanan biri olarak hayır alınmaz.
Hocam ben kendi deneyimlerimi aktardım sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…