Monster Aryond v1.3 32” alınır mı?

Türk markası diye millet kötülüyor. Çünkü sebebi marka fanboyluğu. Ekipman denildiği zaman hemen en pahalı, en lüks, ne marka varsa onları iteleyip almanı söylerler. MSI al, ASUS al gibi şeyler söylerler.
Soruna gelecek olursam.

Aryond 27 inç kullanıyorum. 10 ay oldu hiçbir sıkıntısı yok ve çok iyi monitör özellikleri vs. olsun çok iyi. Gözün kapalı al tam bir F/P ürün.
Marka fanboyluğu demek, sizden kullandığınız ürünün düzgün bir kaynak üzerinden incelemesini istesem atar mısınız, nedir ne değildir bakalım ürüne.

Ayrıca marka Türk markası değil çünkü bir marka değil.

Konu sahibine önerim, 650 lira daha çıkıp G27Q alması.

Ahahah bu forum kullanıcıları şaka gibi gerçekten. 27" monitör atıyor rakip olarak üstüne bir de 650 lira daha koy diyor. Öbürü de yabancıyı alabilirsem MSI ASUS alırım diyor ama fiyat bandında hiçbir rakip sunamıyor. Monster ile MSI'ı Asus'u rakip gören adamdan fikir alıyor konuyu okuyanlar da.

Abicim bana gönder MSI/Asus 32" 144-165hz ikisi de olur, QHD G-Sync destekli hatta flat ekran bile olsa kabulüm bir monitör gideyim onu alayım. MSI ve Asus'un konuyla alakası yok. 7k fiyatlı monitöre 7.5 bilemedin 8k fiyatlı rakip atarsın al bak bunun şusu daha iyi, marka daha güvenilir diye yazarsın adamın kafasına yatarsa onu alır.

Kullandığınız sitenin sahipleri zaten Monster marka monitör incelemesi yapmış, HWP yapmış, Donanım Haber yapmış. Google'a yazarsanız Monster marka monitörlerin incelemeleri zaten var. Aryond V1.1, 1.2, 1.3'ün incelemeleri var.

Monitörü alan 10 ay kullanan ve beğenen adama da fanboy diyor inceleme istiyor. Hadi Google'ı açıp incelemesine bakamayacak kadar kullanamıyorsun bilgisayarı, adam 10 aydır kendim kullanıyorum, hiçbir sıkıntısı yok, özellikleri çok iyi, F/P ürünü diyor onu da mı göremiyorsun anlamıyorum.

Bir tane akla uygun yorum yok. Kimse çıkıp "bu monitörün şusu kötü, busu eksik" dememiş. Monster işte yani alınmaz denilip kenara geçilmiş, bu özelliklere yakın bir rakip bile belirtilmemiş. Bu nasıl bir forum anlayışı bilmiyorum. Konuyu açan kişinin 7IQ falan olduğunu varsaymış herhalde herkes, kendi kafasına eseni aldırmaya çalışıyor.

Kullandığınız sitenin sahipleri zaten Monster marka monitör incelemesi yapmış, HWP yapmış, Donanım Haber yapmış. Google'a yazarsanız Monster marka monitörlerin incelemeleri zaten var. Aryond V1.1, 1.2, 1.3'ün incelemeleri var.

Donanım Haber mi? Şaka olmalı. Yabancı kaynaklardan bahsediyorum, Rtings, MonitorNerds, DisplayNinja, Tweaktown vs. Donanım Haber incelemelerinde monitörün sRGB, P3 kapsamına değiniyorlar mı, yoksa sadece 32 inch, 2K olması gibi teknik özelliklere mi değiniyorlar?

Bir tane akla uygun yorum yok. Kimse çıkıp "bu monitörün şusu kötü, busu eksik" dememiş.

Monitör bir kere Ghosting ve Smearing sorunlu. Onları es geçelim çoğu VA panelli monitorlerde zaten karsilasilmasi normal sorunlar. Baktığım çoğu incelemesinde teknik özelliklere değinilmis tahmin ettiğim gibi, renk gamutu gibi değerleri nasıl bilmiyorum fakat korkunç olduğuna eminim.

Donanım Haber mi? Şaka olmalı. Yabancı kaynaklardan bahsediyorum, Rtings, MonitorNerds, DisplayNinja, Tweaktown vs. Donanım Haber incelemelerinde monitörün sRGB, P3 kapsamına değiniyorlar mı, yoksa sadece 32 inch, 2K olması gibi teknik özelliklere mi değiniyorlar?

Monitör bir kere Ghosting ve Smearing sorunlu. Onları es geçelim çoğu VA panelli monitorlerde zaten karsilasilmasi normal sorunlar. Baktığım çoğu incelemesinde teknik özelliklere değinilmis tahmin ettiğim gibi, renk gamutu gibi değerleri nasıl bilmiyorum fakat korkunç olduğuna eminim.

Evet, Türk kanalları da kontrasttan sRGB değerine kadar inceliyorlar.
1.png

Eğer monitörde ghosting gibi sorunlar varsa ve bundan %100 eminsen senin belirtmen gereken şey zaten bu. Kullanan arkadaş böyle bir şeye değinmemiş, 10 aydır da memnun olduğunu söylüyor.

Yabancı kaynaklarda ısrarcı isen bu linkte detaylı incelemesini görebilirsin.
2.png

Bu da incelemelerinin sonucu.

Ben mi körüm ya iki ekran arasında fark yok. Ips 2 k monitör alıcaktım va panel kötü dedikleri için artık va alabilirim teşekkürler.
İki ekran arasında fark yok diyorsanız dediğiniz gibi kontrol ettirmekte fayda var hocam. Soluk renkler size normal geliyorsa ucuz olan monitörle devam etmenizde zarar görmüyorum.

Hocam insanlara anlatamazsınız bunu. Gerçekten kaliteli ürün ile kalitesiz ürünü fark edemeyen insanlar var. Çok basit bir örneği, sahip olduğum iki farklı panelli monitör fotoğrafını attım ve fark yok körüm galiba diyor adam bana. Soluk renkler ve bol bol ghosting olan VA panelleri tercih etme sebeplerine bakıyorum insanların, yüksek HZ, curved ve ''Türk Markası''. Teknik desteğe işiniz düştüğü zaman bayılırsınız bi' monitör parası daha.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı