Yaklaşık 1.5-2 ay önce uzun araştırmalar sonucunda yazılım, kodlama, web sitesi açma, sanal bilgisayar kurmak ve server yönetimi öğrenmek için bilgisayar arayışı içindeydim ve fiyat performans olarak gördüğüm ürünler arasında birisi Lenovo Thinkpad E14 diğeri Monster huma H4 serisi olmuştu. Bu ikilemde E14 serisinin biraz daha yeni başlayanlar için olduğunu ve bu yüklerin altından çıkamayacağıyla ilgili araştırmalar gördüm ve iş bilgisayarı olarak Monster huma H4 v3.1 alıp RAM'ini 8 GB'dan 16 GB'a yükselttim ve deneyimlediğim + ve - yönlerini yazacağım.
(+) Yönleri:
1)özellikleri: Tabii ki de bu bilgisayarı seçerken en önemli özelliği özellikleridir ve bu bilgisayarda da gayet yeterli bir şekilde var ve şuana kadar çoğu problemin üzerinden rahatlıkla geldi.(Yazılım, kodlama, sanal bilgisayar)

2)Ağırlığı: Cidden çok hafif çantanıza attığınızda farkında bile olmazsınız. Ağırlığı neredeyse hiç hissedilmiyor elinizle kaldırdığınızda bile.

3)Pil süresi: İşlerimle uğraşırken yani aktif olarak bile 6 saatlik bir kullanım ömrü sunuyor ki bu benim günlük kullanımım içi gayet yeterli. Zaten bazı arkadaşlarla falan konuştuğumda Abra gibi serileri önermişlerdi ama ben pil ömründen dolayı almak istememiştim. Şimdi zaten ikisininde pil kapasitesi aynı ne farkı var denilecek fakat Monster huma H4 serilerinde u işlemci kullanılıyor ve bu pil kullanımını oldukça azaltıyor ve aynı şekilde ekran kartı içinde aynı şeyler geçerli.

4)Mousepad: Gerçekten mousepad güzel bir kullanım sunuyor tabii ki bir Mac gibi olmasa da gayet yeterli ihtiyaçlarınızı kolayca karşılıyor ayrıca mousepadi kilitlemekte normal mouse kullanacak arkadaşlar için yazı yazarken falan yanlış dokunmaların önüne geçiyor.

5)ısınma: Şu an a kadar çok zorlamamış olsam da bilgisayarı genede ses konusunda hiçbir sıkıntı çektirmedi ne fazla ses geldi ne de fazla ısındı.

6)Monster kontrol merkezi: Gerçekten gerek fan ayarları olsun gerek bazı diğer ayarlar için oldukça kullanışlı bir program ve Monster bilgisayarlarda olduğu için ses ya da sıcaklık işlerini kendimizde ayarlayabiliyoruz ki bence bu çok iyi bir özellik.

7)Monster destek: Bilgisayarı alırken de çok yardımcı oldular hangi seriyi seçmemde ve anlayışlılarda fakat asıl aldıktan sonrası daha bir problemle karşılaşmadığım için tam olarak bilemiyorum fakat internetten göründüğü kadarıyla en fazla yardım etmeye çalışan destek servis diğer firmalara göre.

8)Boyutu: Hem günlük taşımada hem de durduğunuz yerde boyutunun ne çok küçük olması ne de çok büyük olması sayesinde hem erkana bakarken ya da kod yazarken ince detaylara bakarken zorlanmıyorsunuz hem de rahatça taşıyabiliyorsunuz.

9)Klavye: Her ne kadar malzeme kalitesi kötü de olsa klavyesi gayet yeterli ve yumuşak sade bir kullanım sunuyor ve bu benim için gayet yeterli ve güzel.

10)logo: Bilgisayarların arka ekranındaki logoları hiçbir zaman beğenmedim fakat huma serisinde Monster'ın o yeşil logosu yerine daha sade olan gri renk in kullanılması büyük güzellik ve bilgisayarı da beyaz aldığımdan ötürü arka taraftan pek de görünmüyor.

(-) Yönler:
1)Malzeme kalitesi: Malzemenin Mac'lere göre kalitesiz olduğu dokunuşunuzdan anlaşılıyor her ne kadar dıştan anlaşılmasa bile dokunduğunuzda anlayabiliyorsunuz.
2)Monster'ın kendi gönderdiği ve Driver'ların yüklü olduğu USB'nin içindeki uygulama huma serisine uygun değil tek tek kendimiz indirmek zorundayız bu ekstra kötü bir şey olmamasına rağmen Abra ya da Tulpar gibi serilerde varken bu seride olmaması birazcık 2. plana atılıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz.
3)Oyun: Bu zaten bir oyuncu bilgisayarı değil zaten hiçbir oyun oynama gibi bir planım yok fakat alacak arkadaşların dikkat etmesinde yarar var elbette LoL, CS:GO gibi oyunları oynayabilirsiniz rahat bir şekilde fakat bir oyun bilgisayarı değil.
4)Tanıtım: Monster asıl olarak bir oyun bilgisayarı firması tabii ki de yani ağırlıkları o yönde fakat yaptıkları reklamlarda da insanların gözüne gözüne sokmaları ve genel insanlar tarafından oyun bilgisayarı olarak düşünülmesi o kadar da hoş olmuyor yani bir Lenovo Thinkpad dediğin zaman ile Monster huma dediğin zaman aralarında fark oluyor.

Kısacası belli fiyat aralığında alınabileceğini düşündüğüm en iyi bilgisayarı aldım ve şu anlık hiçbir problem çıkartmadı gene olsa rahatlıkla tekrardan alırdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel anlatım birkaç fotoğraf ile çok daha güzel olurdu.

Reklamlardaki oyuncu bilgisayarı vurgusuna benzerlik bir zamanlar Casper'da da vardı. Genel anlamda pek çok konuda olduğu gibi satamıyoruz. Pazarlama hataları umarım nesilden nesile kısa zamanda giderilir.
 
Güzel anlatım birkaç fotoğraf ile çok daha güzel olurdu.

Reklamlardaki oyuncu bilgisayarı vurgusuna benzerlik bir zamanlar Casper'da da vardı. Genel anlamda pek çok konuda olduğu gibi satamıyoruz. Pazarlama hataları umarım nesilden nesile kısa zamanda giderilir.
Sade ve direk iyi ve kötü yönlere odaklı bir yazı yazmak istediğimden ötürü resim koyarak konuyu dağıtmak istemedim ve aynen Casperda da vardı fakat casperın pazarlama hatalarının dışında çok daha büyük sorunları var gibi göründüğünden ötürü çekiniyoruz yani en azından ben o yüzden çekinmiştim ne destek ekibinden adam akıllı bir yardım alındığını gördüm nede malzemelerinin iyi olduğunu.
 
Elbette diğer taraftaki kıymetli çok değerli gözümüzün bebeği kalite sunup arkasında sonuna kadar arkasında durdurduğu makine toplasa eminim @Baltaş bile destek verir.
Monster umarım yeni nesil Ryzen serisi için anlaşma sağladığı firma ile çalışma yaparda biraz daha fiyat performans ürünlerini görürüz.
 

Geri
Yukarı