Monster laptop güç modları nasıl kullanılmalıdır?

serkanxa

Decapat
Yer
Bursa
Merhaba, Monster laptoptan güç modunu sessiz moda alıp fan ise en fazlaya çekip kullanıyorum. Oyun filan oynarken daha az ısınma yaşıyor bu sayede. Bunun cihaza herhangi bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zararlı olmaz. Performansı azalabilir. Size yetiyorsa devam edebilirsiniz.

Merhaba, Monster laptoptan güç modunu sessiz moda alıp fan ise en fazlaya çekip kullanıyorum. Oyun filan oynarken daha az ısınma yaşıyor bu sayede. Bunun cihaza herhangi bir zararı olur mu?

Undervolt yapıp sessiz modda takılmak en iyisi olacaktır, hem performans yüksek hem sıcaklık düşük hem de fan sesi az.

Monster kullanıcısı olarak bir süre öyle kullanmıştım ama oyunlarda aşırı FPS düşüşü yaşarsın. Voltajları çok düşürüyor. Onun dışında zararı olmaz. Çoğu modelde de Turbo mod gereksiz ısınma yapıyor. En iyisi oyun moduna alıp çok ısınıyorsa biraz voltajlarla oynamak. Ben işlemciyi 30'a limitlesem de 95 derece alıyorum bakım yapmam lazım. :D

Monster kullanıcısı olarak bur süre öyle kullanmıştım ama oyunlarda aşırı FPS düşüşü yaşarsın. Voltajları çok düşürüyor. Onun dışında zararı olmaz.

En azından performans modunda HP gibi garip Power limit değerlerine sabitlemiyor Monster.

Undervolt yapıp sessiz modda takılmak en iyisi olacaktır, hem performans yüksek hem sıcaklık düşük hem de fan sesi az.

Sessiz mod yazmışım performans modunda undervolt yapıp o şekilde kullanman daha iyi olacaktır.

Monster kullanıcısı olarak bir süre öyle kullanmıştım ama oyunlarda aşırı FPS düşüşü yaşarsın. Voltajları çok düşürüyor. Onun dışında zararı olmaz. Çoğu modelde de Turbo mod gereksiz ısınma yapıyor. En iyisi oyun moduna alıp çok ısınıyorsa biraz voltajlarla oynamak. Ben işlemciyi 30'a limitlesem de 95 derece alıyorum bakım yapmam lazım. :D

Hocam bu FPS düşüsü voltaj düşüklüğü kalıcı durum olmaz değil mi modu performansa alınca düzelir değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı