Misli ile değişim nasıl oluyor ?Var hocam.
Kanuna göre, cihaz garanti süresi içerisinde birden fazla arızalanırsa tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir. Yani cihazınız birden fazla kez servis tarafından kusurlu olduğu kabul edildiyse tüketiciye ister misli ile değişim ister iade ister ücretsiz onarım haklarından birini seçme hakkı doğar. Ve hiçbir şekilde satıcı bunu reddemez veya reddini talep edemez. Satıcı kabul etmezse, THH ye giderek hakkınızı arayabilirsiniz. Elinizde kanıt için mail bulunmasını tavsiye ederim.
6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun MADDE 56 (3)
Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım
hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gerekena azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci
maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez.Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
Diğer arkadaşlar iade almaya hakkın var diyorlar.Direkt olarak iade alamazsan en mantıklı çözüm bu. O modelde ufak sıkıntılar var, lakin sana attığım modelde yok. Yok derken teknoloji şans işidir ama bir sorunu yok attığım T7 modelin. Eğer 3000 de deseler verip al. Biraz düşünürsen büyük ekran, daha güçlü işlemci, daha iyi bir kasa verdiğin paraya değecek + zaten 3000 şuan para değil. Başta zorla eğer geri adım atmazlarsa sana bu fiyat farkını çıkarırlar. Geri adım atarlarsa zaten çok daha iyi.
Kadıköy şubesinde mi işlem yapıyorsunuz? Avukatımı yönlendirebilirim isterseniz unutamamışlardır 2.5 senedir.2 kez fan 2 kez kasa değişimi yapıldı. Ancak beyefendiler iade'yi kabul etmemişler. Değişimi zaten onayladılar ancak ben iade istedim ve red yedim.
Yasal süreç işler eğer uğraşırım derseniz dava açın ama bu kadar canınız sıkılmış bir de davaydı takibiydi daha çok yıpranırsınız. Sonrasında bu bütçede alacağınız cihaz belli Lenovo, Acer veya Dell. Pek bir farkı yok hatta daha kötü. Ha şöyle laptoplar da var veya Casper de bunların laciverti dersen daha uyguna Asus'un şöyle bir cihazı var mesela. Yani arkadaşlar var diyor ama biraz karışık avukat yardımı da gerekebilir ondan sonra ben bu işlerde hep risk görürüm binde bir de olsa düşünsene açtığın davayı kaybettiğini? Giden onca zaman + artık değişim şansın da belki kalmayacak. Ben önerimi yaptım senin yerinde olsam aynı böyle yapardım düşünüp taşınıp karara varacak olan sensin.Misli ile değişim nasıl oluyor ?
Diğer arkadaşlar iade almaya hakkın var diyorlar.
Oraya bir kez kendim teslim etmiştim. Diğerlerini anlaşmalı kargoyla yolladım hangi servise gönderildi bilgim yok.Kadıköy şubesinde mi işlem yapıyorsunuz? Avukatımı yönlendirebilirim isterseniz unutamamışlardır 2.5 senedir.Buradan teknik servis sorumlusu A****'a selamlar.
Ben o sürecin 5-6 ay süreceğini zannediyordum?
Eğer Iade'yi ikinci kez reddederlerse hakem heyetine nasıl başvuracağım, süreç nasıl işleyecek?
Misli ile değişim nasıl oluyor?
O kelime oyunu sadece ben o slogan üzerinden yürüdüm neymiş ilk 14 gün içerisindeymiş.Oraya bir kez kendim teslim etmiştim. Diğerlerini anlaşmalı kargoyla yolladım hangi servise gönderildi bilgim yok.
Açamadığı oyun olursa iade garantisi veriyolar, ama iki kez fanı değişen kasası kronik sorunlu cihazı iade almıyolar. Güzel tezgah açmışlar valla
Tamamdır hocam. Ayreten konuşmaları onların yaptığı şekilde kayıt alsam o da iş görür mü ? Bu arada bana servis raporu yollamadılar hiç. Cihaz her geldiğinde kendim arayıp hangi işlem/tamir yapıldığını sordum, şu şu işlem uygulandı dediler o kadar.Talebinizi "kanıt" olarak elinizde bulunması için mail olarak sorun hocam. Red cevabı gelirse, servis raporlarınız ve mail ile THH'ye e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Mailde ve THH kararında net olarak iade mi değişim mi istediğinizi belirtin.
Kelime anlamı benzer demektir hocam. Varsa birebir aynı ürün yoksa benzeri ile değişim hakkınızdır.
Değişimi onaylamaları ve iadeyi reddetmeleri çok tuhaf, TL değer kaybından dolayı genelde firmalar tam tersinde diretirler ve sonunda THH'lik olurlar... Geçmiş olsun hocam.
Monster'ın destek mailinden tüm raporları mail olarak atmalarını isteyin.Tamamdır hocam. Ayreten konuşmaları onların yaptığı şekilde kayıt alsam o da iş görür mü ? Bu arada bana servis raporu yollamadılar hiç. Cihaz her geldiğinde kendim arayıp hangi işlem/tamir yapıldığını sordum, şu şu işlem uygulandı dediler o kadar.
Ha birde normal de firmanın işine gelen iade mi yoksa değişim mi oluyor ?Tamamdır hocam. Ayreten konuşmaları onların yaptığı şekilde kayıt alsam o da iş görür mü ? Bu arada bana servis raporu yollamadılar hiç. Cihaz her geldiğinde kendim arayıp hangi işlem/tamir yapıldığını sordum, şu şu işlem uygulandı dediler o kadar.
Şimdi arayacağım, önce güzel bir fırça kayıcam. İkinci kez iade istediğimi eğer red yiyeceksem THH'ye başvuracağımı ileticem. Gelişme olursa güncelleme yaparım, bakalım ne olacak.Monster'ın destek mailinden tüm raporları mail olarak atmalarını isteyin.
Monster'ın destek mailinden tüm raporları mail olarak atmalarını isteyin.
Talebinizi "kanıt" olarak elinizde bulunması için mail olarak sorun hocam. Red cevabı gelirse, servis raporlarınız ve mail ile THH'ye e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Mailde ve THH kararında net olarak iade mi değişim mi istediğinizi belirtin.
Kelime anlamı benzer demektir hocam. Varsa birebir aynı ürün yoksa benzeri ile değişim hakkınızdır.
Değişimi onaylamaları ve iadeyi reddetmeleri çok tuhaf, TL değer kaybından dolayı genelde firmalar tam tersinde diretirler ve sonunda THH'lik olurlar... Geçmiş olsun hocam.
Hocam ben 1 sene önce 25.5k ya aldım. Senin bahsettiğin cihaz şu an 28.5k arada 3K fiyat farkı var. Üstüne para ekleyip sorun yaşadığım firmadan tekrar laptop almak pek mantıklı gelmiyor.
Ben o sürecin 5-6 ay süreceğini zannediyordum?
Eğer Iade'yi ikinci kez reddederlerse hakem heyetine nasıl başvuracağım, süreç nasıl işleyecek?