Monster laptop iade nasıl yapılır?

Yok hocam arkadaşta 1650 Ti vardı 3.kez arızalandı değişim istedi reddettiler hakem heyetine başvurdu 10 gün sonra yine aradı bu sefer incelemek için PC'yi istediler 3 iş günü içerisinde aradılar 3050 Ti modeli ile değişim sağlayabiliriz onaylıyor musunuz dediler onaylıyorum dedi aldı PC'sini mutlu şu an.
Peki aradaki fiyat farkını kim karşılıyor ? Örneğin bana 3070'li model önerirlerse arada neredeyse 15k fiyat farkı olacak. Bu farkı kendileri karşılamaz herhalde ?

Peki aradaki fiyat farkını kim karşılıyor? Örneğin bana 3070'li model önerirlerse arada neredeyse 15k fiyat farkı olacak. Bu farkı kendileri karşılamaz herhalde?

Hocam örnek veriyorum sizde 3050 ekran kartlı bir PC var ise eğer stokta varsa 3050 ekran kartlı bir ürün sağlarlar yoksa bir üst seviyesini herhangi bir fiyat farkı ödetmeden verirler. arkadaşım 500gb ssd 1tb hdd vardı aradıklarında isterseniz 500gb ssd 1tb ssd ile de yollayabiliriz ama fiyat farkı olur dedi. ama 500+500gb ssd de fiyat farkı olmaz dediler

Peki aradaki fiyat farkını kim karşılıyor? Örneğin bana 3070'li model önerirlerse arada neredeyse 15k fiyat farkı olacak. Bu farkı kendileri karşılamaz herhalde?

Kanun ücretsiz değiştirme hakkını veriyor hocam ama kanun satıcıyı da koruyor: (Madde 11) (3)
"Malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp
Oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir."

Yani 1650 yerine 3070 kimse vermez :)

Kanun ücretsiz değiştirme hakkını veriyor hocam ama kanun satıcıyı da koruyor: (Madde 11) (3)
"Malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp
Oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir."

Yani 1650 yerine 3070 kimse vermez :)
Hocam örnek veriyorum sizde 3050 ekran kartlı bir PC var ise eğer stokta varsa 3050 ekran kartlı bir ürün sağlarlar yoksa bir üst seviyesini herhangi bir fiyat farkı ödetmeden verirler. arkadaşım 500gb ssd 1tb hdd vardı aradıklarında isterseniz 500gb ssd 1tb ssd ile de yollayabiliriz ama fiyat farkı olur dedi. ama 500+500gb ssd de fiyat farkı olmaz dediler
Arkadaşlar benim cihazımı iade almıyorlar maalesef. Önümüzdeki hafta içinde sıfır cihaz gönderecekler.
Jelatinlerini sökmeden, hatta işletim sistemi yüklemeyip freedos halinde ne kadar eder ?
Değişim ürünü olduğu için garantiside sıfırlanacak. Ben 25k ödemiştim zarar etmeden aynı fiyata veya bi tık üstüne satma şansım var mı ?

Arkadaşlar benim cihazımı iade almıyorlar maalesef. Önümüzdeki hafta içinde sıfır cihaz gönderecekler.
Jelatinlerini sökmeden, hatta işletim sistemi yüklemeyip FreeDOS halinde ne kadar eder?
Değişim ürünü olduğu için garantisi de sıfırlanacak. Ben 25k ödemiştim zarar etmeden aynı fiyata veya bir tık üstüne satma şansım var mı?

Neden iade yapmıyorlar? Öyle bir şey olamaz hocam kabul etmeyin verin hakem heyetine.

Garantisinin sıfırlandığı kesin mi hocam, Öyle bir yazı mi belirttiler?
Yok, değişim ürünlerinde garanti sıfırlanıyor diye biliyorum. Kendileri belirtmedi yani

Neden iade yapmıyorlar? Öyle bir şey olamaz hocam kabul etmeyin verin hakem heyetine.
Hocam bilgi vermiyorlar. İade'ye uygun değil deyip geçiyor.

Yok, değişim ürünlerinde garanti sıfırlanıyor diye biliyorum. Kendileri belirtmedi yani

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM
Değiştirilen malın garanti süresi
MADDE 10 – (1) Garanti uygulamasısırasında değiştirilen malın garantisüresi, satın alınan malın kalan garantisüresi ile sınırlıdır.

Maalesef hocam büyük ihtimal yanlış biliyorsunuz. (Ben sadece yönetmeliğe baktım detaylı bilen arkadaşlar öğretirse sevinirim.)

Belki satıcıyı THH ye şikayet edecem diye sıkıştırabilirsiniz hocam, sonuçta iade hakkınız ve işi yokuşa sürüyorlar bare ek garanti versinler.

O zaman tek çare hakem heyeti.
GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM
Değiştirilen malın garanti süresi
MADDE 10 – (1) Garanti uygulamasısırasında değiştirilen malın garantisüresi, satın alınan malın kalan garantisüresi ile sınırlıdır.

Maalesef hocam büyük ihtimal yanlış biliyorsunuz. (Ben sadece yönetmeliğe baktım detaylı bilen arkadaşlar öğretirse sevinirim.)

Belki satıcıyı THH ye şikayet edecem diye sıkıştırabilirsiniz hocam, sonuçta iade hakkınız ve işi yokuşa sürüyorlar bare ek garanti versinler.
Teknik bir sorun bulunmadığı için iade'ye uygun değilmiş. Birde bana haber vermiyorlar ben aramasam cihaz orda bekleyecek öyle. Benden haber bekliyolarmış cihaz değişimini onaylamam için, ben iade istiyorum diyorum adamlar benden değişim onayı vermemi bekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı