Monster Laptop Overclock Nasıl Yapılır?

Makaleler
4
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim üzere Monster marka bilgisayarım var ve OC yapmak istiyorum. Control Center üzerinden yaptığımda bilgisayar kasmaya ve otomatik kapanmaya başladı. Düzelttikten sonra bir daha cesaret edemedim. Konuya cidden hakim olanlar yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hayır maalesef. Oyun içi değerleri attım ama undervolt önerildi onda da performans düşecekmiş.

Sorduğunuz kişi sizinle alay etmiş. Undervolt performans arttırır. Özellikle laptoplarda batarya performansını. Ayrıca sıcaklıklar da düşük olacağından daha stabil çalışacaktır cihaz.
Teşekkürler. Eğer 10 derece artış olacaksa ben hiç yapmayayım. Zatem 97 derece oluyor laptop.

97 derece laptopa overclock mu yapmak istiyorsun? Öncelikle sıcaklık değerlerini düşürmeye bakın. Zaten stabil değerler yakalandığında CS:GO gibi basit bir oyundan 250-300 FPS'leri rahatlıkla yakalarsınız. Termal macun olarak bulabildiğim en iyi iletkenliğe sahip olan ürün bu. Hala devam ederse undervolt yapabilirsin. Bu sayede hem performansın artar hem de pil ömrün.

97 derece laptopa overclock mu yapmak istiyorsun? Öncelikle sıcaklık değerlerini düşürmeye bakın. Zaten stabil değerler yakalandığında CS:GO gibi basit bir oyundan 250-300 FPS'leri rahatlıkla yakalarsınız. Termal macun olarak bulabildiğim en iyi iletkenliğe sahip olan ürün bu. Hala devam ederse undervolt yapabilirsin. Bu sayede hem performansın artar hem de pil ömrün.
Undervolt nasıl yapılır söyleyebilir misiniz acaba? Termal macun 3 gün önce yenilendi yetkili servis tarafından.

1060 ve yüksek ayarlarda 110 FPS? 940MX ile düşükte ara ara 200 görüyorum. Değerler nasıl acaba oyunda? Ekran kartı vb. ne kadar kullanılıyor ve PC yüksek performansda mı?
Her şey en yüksek performansa ayarlı. Bugün gün içinde atarım afterburner değerlerini.

MSI Afterbuner ile sıcaklık, ekran kartı kullanımı vb. gerekiyor.
Buyrun;

Ekran Görüntüsü (3).png
Ekran Görüntüsü (5).png
Ekran Görüntüsü (6).png
Ekran Görüntüsü (7).png

Bende monster t5 v4.3 laptop vardı. i7 6700hq ve gtx 970m csgo da yüksek ayarlarda 1080p 170 250 fps arası alıyordum ama biostan intel dahili ekran kartını devre dışı bırakma modu vardı, onu yaparak. Eğer sizdede öyle bir özellik varsa mutlaka deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı