Çözüldü Monster laptop "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

risUe

Decapat
Daha fazla  
Selam herkese!

Geçtiğimiz 3 ay içerisinde çeşitli sorunlardan ötürü 4 kez bilgisayarım Monster teknik servisine ulaşmıştı. Birisinde ekranın aniden gitmesi sonucu hem LCD panel hem de anakartın değiştirildiği yazıyordu. Velhasıl bu hafta bilgisayar yeni elime ulaşmışken mavi ekran hatası almaya başladım. Bu hata o kadar hızlı geçiyordu ki fotoğraf alamıyordum bir de ne zaman hata vereceğini kestiremiyordum. Aniden bilgisayar parola ekranında takılıp yeniden başlayabiliyordu velhasıl temiz bir kurulum en iyi çözüm olarak gözüktü. Bilgisayarımı yeniden kurduğumda sürücüleri yüklemeden ilk PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatasını aldım. Azıcık yaptığım araştırmalarla Memtest86 programıyla belleklerin sağlamlığını test ettim. Bir hata bulmadan sorunsuz tamamladı.
Sonra mavi ekran hatasının altındaki nvlddmkm.sys yazısı dikkatimi çekti onu da araştırdığımda ekran kartından kaynaklanan bir hata olduğunu fark ettim. DDU adlı uygulamayla tarifinize uygun bir kaldırma kurulum işlemi yaptım. Sonuç olarak yine aynı hatayla karşılaştım. Sorun ekran kartından mı bilmiyorum ancak çoğu zaman oyun oynarken sorun çıkartmıyordu. Ancak yine de teknik servisin yolunu tutacak gibi duruyor.
MiniDump klasörünü zipleyip buraya yükledim.

Kendi yazdığım metni tekrar okuyunca birçok düşük cümle kurduğumu farkettim. Bundan dolayı konuya ilgi gösteren arkadaşlardan özür diliyorum. Mesai öncesi alelacele hazırladığımdan olsa gerek.
İkincil olarak bilgisayarı paketleyip yetkili servise 6502 sayılı Tüketiciyi Korunması Hakkında Kanun kapsamında değişim talep ederek yolladım. Lakin sorunun neyden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun ekran karti surucusu, Realtek ses surucusu ve Bluetooth surucusunden kaynaklanmis.
Sorun ekran karti surucusu, Realtek ses surucusu ve Bluetooth surucusunden kaynaklanmis.
Aslında bu donanımlarda herhangi bir sıkıntım yotku. Hepsi gayet sağlam çalışıyordu. En azından ben öyle biliyordum çünkü güncel sürücüler yüklüydü.
Ayrıeten alakadar olup sorun hakkında bilgilendirdiğin için çok teşekkürler.

Emin olmak için soruyorum donanımsal bir hata gözüküyor mu bu hata kodlarından anlayabilir misin?

Aslında bu donanımlarda herhangi bir sıkıntım yotku. Hepsi gayet sağlam çalışıyordu. En azından ben öyle biliyordum çünkü güncel sürücüler yüklüydü.
Bazen guncel surucu bu sorunlara yol acabiliyor.
Birisinde ekranın aniden gitmesi sonucu hem LCD panel hem de anakartın değiştirildiği yazıyordu.
Anakart degisti demistiniztiniz. Belki de anakart sorunluydu.
Ayrıeten alakadar olup sorun hakkında bilgilendirdiğin için çok teşekkürler.
Rica ederim.

Tekrardan yardımların için teşekkürler. Ek olarak şunu söylemek istiyorum arkadaşlar Monster firması her ne kadar iyi kaliteli bir firma olsa da teknik servisi dandik olan bir firma. Geçtiğimiz 3 ay içerisinde toplam 5 kere cihazım Antalya İstanbul istikametinde gitti geldi kendi hataları. Bir cihaz satın alırken Monster tercihleriniz arasındaysa bir sorun yaşayacağınızda karşınızdaki muhattap sizi ne derece dikkate alıp sorununuzla ilgilenecek bu hususu da dikkate alın. Teşekkürler sorunum çözüldü yetkili moderatör konuyu kapatabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı