Monster laptop "Whea error detected" uyarısı nedir?

black32

Centipat
Daha fazla  
Monster laptopumda sıcaklık sorunu için test yaparken bu hatayı aldım. Bu ne anlama geliyor olabilir?

M.2 SSD.
8 GB RAM.
GTX 1650 Ti.
i5 10200H.

Dosya Ekleri

• sicaklik3.png
    sicaklik3.png
    105,8 KB · Görüntüleme: 91
Whea hatası, mavi ekran çökmeleri sırasında görüntülenen bir durdurma kodudur ve genellikle bir tür donanım arızasından kaynaklanır. Arızalı bir sabit sürücü, arızalı bellek, yanlış yerleştirilmiş CPU ve çeşitli diğer donanım sorunlarının tümü, Whea'nın düzeltilemez bir hatasına neden olabilir?

Açıklaması böyle yabancı kaynaktan çevirerek aldım. Yabancı forumlara da bakınca işlemci kaynaklı, sıcaklık, termal yetersizlik, yetersiz soğutma, anakart entegrasyon hatası gibi açıklamalar önümüze çıkıyor. Yazılan yazıların çoğu sıcaklık değerleri sebebi ile işlemcinin frekans kısarak, veya dalga frekans sergilemesi sonucu alınan bir hatayı işaret ettiğini belirtiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu özünde donanım veya firmware sorunu, garantisi devam ediyorsa servise gönderin. Geçici olarak çözüm yolları olsa da daha sonra yine can sıkacaktır.
Pazartesi garantiye göndericem.
Pazartesi garantiye göndereceğim.

Az önce teknik servisle konuştum aşırı ısındığına ve whea error uyarısına değindim bana termal macun kuruduğu için arada bir tabaka oluşturduğunu ve sorun çıkarttığını söyledi daha alalı 4.5 ay oldu 4.5 ayda termal macun yüzünden bu hale gelmesi normal mi acaba?

Son düzenleme:
Pazartesi garantiye göndericem.

Az önce teknik servisle konuştum aşırı ısındığına ve whea error uyarısına değindim bana termal macun kuruduğu için arada bir tabaka oluşturduğunu ve sorun çıkarttığını söyledi daha alalı 4.5 ay oldu 4.5 ayda termal macun yüzünden bu hale gelmesi normal mi acaba?
Bu kadar erken kuruması pek olası değil.

Bu özünde donanım veya firmware sorunu, garantisi devam ediyorsa servise gönderin. Geçici olarak çözüm yolları olsa da daha sonra yine can sıkacaktır.
Hocamı eksileyen adamın canını yakarım. Adam doğru konuşuyor arkadaşlar, kim eksi koydu?

WHEA hatası, işlemci ile alakalı bir hata. Ve hata verdiğinde genelde BSoD görürüz.
OC varsa geri çekin.
Chipset sürücüsünü güncel tutun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı