Rehber Monster laptoplarda Linux için Control Center ve sürücülerin kurulumu

O fedora için değil. Arch Linux için pkgbuild dosyası oluşturabiliyoruz.
Fedora için yardımcı olur musunuz? Archdaki gibi klavyeyi kontrol etmeye çalışıyorum Fedorada ancak burada çalıştıramıyorum. Dediğiniz gibi sanırım düzenlemek gerekli.

O fedora için değil. Arch Linux için pkgbuild dosyası oluşturabiliyoruz.
Merhaba, Fedora yüklü cihazımda nasıl kullanabilirim? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Monster bilgisayarlarda Linux tarafında klavye aydınlatması ve fon kontroller olmuyordu. Control Center'da yoktu aynı zamanda.

Bilindiği gibi Monster bilgisayarları Clevo markası tarafından yapılıyor. Bu yüzden dünyada farklı markalarda Monster ile aynı bilgisayarları kullanıyor. Linux tarafına destek veren Clevo laptopları kullanan Tuxedo Computer Linux için driver ve Control Center programı yazmış.

Bunu keşfeden ve 1 yıldır Monster kullanan ben bayağı sevindim. Programı iyice kullanıp araştırdıktan sonra rehber yazayım dedim. Cidden program bayağı iyi. Windows'taki gibi çalışıyor her şey. Hatta pildeyken ve prize bağlıyken farklı modları aktif edebiliyorsunuz.

Elimdeki laptop Monster Abra A5 v16.6 ve sorunsuz çalışıyor. Diğer modellerde denemedim.

Programın kurulumunu anlatan linki ve GitHub reposunu bırakıyorum buraya. İleride değişiklik olursa bakarsınız.

Şimdi Debian tabanlılar için kurulumunu anlatacağım. Diğer dağıtımlarda daha denemedim ama Red Hat distroları için yani RPM içinde desteği var. Arch tabanlılar için AUR deposuna da kullanıcılar eklemiş. Desteği olmayan distrolar için GitHub reposundan da derleyebilirsiniz.

Öncelikle repoları apt listesine şu komutla ekleyelim (pop_os 22.04 jammy kullandığım için jammy yazıyor. Farklı sürümleri kullananlar değiştirsin):

Kod:
echo -e "deb https://deb.tuxedocomputers.com/ubuntu jammy main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/tuxedocomputers.list

Daha sonra apt için Keyring'i ekleyelim (ileride değişebilir. Normalde hata veriyor eklemeyince. Yukarıdaki siteden değişirse değiştirirsiniz. Bu konuda çok bilgim yok):

Kod:
cd /etc/apt/trusted.gpg.d/

sudo wget https://deb.tuxedocomputers.com/0x54840598.pub.asc

Daha sonra repoları güncelleyip programı kuralım:
Kod:
sudo apt-get update

sudo apt-get install tuxedo-control-center

Ve program hazır. Hayırlı olsun. Eke arayüz fotoğraflarını ekleyeceğim.
Diğer distrolar için kurulumu veya hatamız varsa, eklenecek yer varsa altta belirtirsiniz.
Monster A7 v13.1.1 ile uyumlu mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı