Monster MS-16F4 Çökme Problemi

ufukcek

Hectopat
Daha fazla  
Monster MS-16F4 model Notebook'umda ekran kartı çökmesi sorunu yaşıyorum. Araştırdım, ısınma problemi yüzünden olduğunu yorumlayıp, termal macun yeniledim.

Fakat sorun devam ediyor.

Ayrıca dizüstü bilgisayar 2014 yılında alındı ve o günden bugüne hiçbir bakım ya da parça değişimi olmadı.

Afterburner değerleri, oyunun giriş arayüzü:

IMG_3123.JPG

Bu da oyunun içindeyken Afterburner değerleri:

IMG_3124.JPG

Monster MS-16f4 model Notebook'um için AIDA64 raporu raporu:

@Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
Etiketin işlememiş. Konu hakkında bir şey fazla diyemem çünkü bunlar hep özelleştiirlmiş BIOS kullanıyorlar desteğini de artık vermiyorlar. Desteği üreticindne alacaksın ancak vereceklerini zannetmiyorum.
Bu iki bilgisayarın anakartından biri kullanılmış. Ancak bunlarla güncellemeye çalışma sistemin bozulabilir üreticin artık ne yaparsa o.

Isınmayla zaten BIOS'un pek bir ilgisi yok, nereden duyduysan pek doğru bilgi değil. Isı değerlerin de oyun içi fazla değil gibi. Donanımsal bakımı iyi yaptıysan oyun ayarları kaynaklı olabilir veya motorundan kaynaklı.

Yalnız ısınma problemi BIOS demedim, ekran kartı çökmesi durumu ısınma kaynaklı diye yorumladım kendimce.
Çok fark etmiyor zaten. Ekran kartı ısınması BIOS güncellemesiyle alakası yok demek zaten. Güncellesen de güncellemesen de ısınma fiziksel bir oluşum. Frekans ve voltlar doğruysa BIOS'la ilgisi yoktur abartı derece.
Burayı unutmuşum. Oyun motoru mu?
Evet.

Bir şey daha soracağım! Bu anakarta uygulayabileceğim en iyi ekran kartı hangisidir?
Masaüstü değil ki ekran kartı takacaksınız? Ekran kartı mxm gibi gözüküyor ancak normal ekran kartı değil bunlar ve burada bulamazsınız. Yurtdışından alsanız da BIOS'u uyumlu şekilde yazmak lazım ki bunu da Mosnter yapmaz.

Masaüstü değil ki ekran kartı takacaksınız? Ekran kartı mxm gibi gözüküyor ancak normal ekran kartı değil bunlar ve burada bulamazsınız. Yurtdışından alsanız da BIOS'u uyumlu şekilde yazmak lazım ki bunu da Mosnter yapmaz.
Hariçten ekran kartı bağlamak farz oldu anlaşılan yada yenilemek makinayı :)
Teşekkür ederim Murat bey.

Hocam bende de aynı problem var ancak ben Power Supply kaynaklı oldugunu düşünüyorum. Erkan parlaklığı hafif kısılıyor çokmeden önce. Sonra düzeliyor, sonra çöküyor bende. Pilin değerlerini baktığımda dizayn kapasitesi 80 bin bilmem ne iken şu an kapasite 40 bin gözüküyordu. Pilden olabilir ancak 500 lira civarı oldugu için piller Gaming'i bıraktım açıkçası. Siz de düzelirse pil almayı düşünüyorum ona bir bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı