Yukarıda da yazıldığı gibi piyasadaki çoğu marka cihaz bu şekilde geliyor. Kısacası, eğer ekranın sağında solunda kasasında, kutusunda veya özelliklerinde belirtilmediği sürede "genelde" standart 30ms değerindedir. Masaüstü monitörler ile karşılaştırılmamalıdır. Dizüstü bilgisayarlarda da düşük ms değerleri vardır fakat bunlar da kendini fiyatlarıyla belli ediyor zaten.
Yukarıda da yazıldığı gibi piyasadaki çoğu marka cihaz bu şekilde geliyor. Kısacası, eğer ekranın sağında solunda kasasında, kutusunda veya özelliklerinde belirtilmediği sürede "genelde" standart 30MS değerindedir. Masaüstü monitörler ile karşılaştırılmamalıdır. Dizüstü bilgisayarlarda da düşük MS değerleri vardır fakat bunlar da kendini fiyatlarıyla belli ediyor zaten.
Bir modelin panelinden yola çıkarak, karşılaştırma yapmadan, bir markanın neden ucuz olduğu sonucuna ulaşan birinin kanıt istemesi şaşırttı doğrusu. Birkaç arama ile sonuca kolaylıkla ulaşabilirsin kendin de.
@Odyofil sende olan modeldeki panel sanırım 9 MS VA olan. Fena olmayanlardan yani. Piyasada 3 MS olan kimi marka modelleri vardı TN paneli olan. Bu sene çıkacak olanlarda 1 MS yaygın olmaya başlayabilir.
@Odyofil sende olan modeldeki panel sanırım 9 MS VA olan. Fena olmayanlardan yani. Piyasada 3 MS olan kimi marka modelleri vardı TN paneli olan. Bu sene çıkacak olanlarda 1 MS yaygın olmaya başlayabilir.
Yazmayacaktım. Ama saçma sapan cevaplar gördüğüm için yazıyorum. MSI, Asus, Dell vb. markalar ülkemize gelirken tedarikçiler tarafından getiriliyor. Aracı sayısı çok fazla, yukarıdaki marka ve onun gibileri kendi kârlarını çok çok üzerine ekliyorlar. Artı satıcı firmada ekstra kâr ekliyor. Lojistiğini saymıyorum. Sonuç olarak ülkemizde bu markalar Monster'a göre daha pahalı oluyor. Monster, kendi çatısı altında, aracısı diğer markalara göre daha az olduğundan ve bilgisayarı yine kendi çatısı altında sattığından dolayı fiyatları diğer rakip firmalara göre daha agresif olabiliyor. Parçalara göre lütfen yargılamayın. Çünkü Asus'un Lenovo'nun, MSI'ın parçaları nerede üretiliyorsa hangi markalar üretiyorsa, Monster'da o parçalarla üretiliyor. Heleki anakartların tasarımları hariç, chipsetleri ikiside aynı yerde üretiliyor.
Ucuz olmasının bir diğer nedeni parçaların kalitesiz olması. Abra A7 v7.1 kullanıyorum malzeme kalitesini çok beğenmedim. Garantiden ekranım değişti renk solumasından dolayı garanti bittikten sonrada ekran ile anakart bağlantısını yapan kabloyu değiştirdim ücretiyle. Şu anda da ısınma sorunu var. Koronadan dolayı götüremiyorum. Yazılım desteğini de çok beğenmedim.