Monster neden ucuz sorusunun yanıtı

Hocam 3 yıllık orta klas bir model kullanıyorsunuz. Yeni ve üst klas bir laptop alsanız farkı hissedersiniz. Malzeme kalitesi baya güzel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 3 yıllık orta klas bir model kullanıyorsunuz. Yeni ve üst klas bir laptop alsanız farkı hissedersiniz. Blzeme kalitesi baya güzel.

Performans olarak bir sıkıntı yaşamadım hiç sadece malzeme kalitesini ve yazılım desteğini beğenmedim. Control center programı düzgün çalışmıyor. Yeni modellerin malzeme kalitesi nasıldır, yazılım ile ilgili sıkıntılar var mı bilmiyorum.

Gayet güzel ve kullanışlı bir CC olduğunu düşünüyorum. Tek tuşla turbo moda geçiyor. Ekran duruma göre 'ofis, oyun' gibi modlara geçebiliyor. Tek - yani Tulpar'da alt taraftaki RGB'i değiştirememek. Kafasına göre yanıyor o.

Ucuz olmasının sebebinin, çinli bir üreticinin dizüstü bilgisayarlarını toptan aldıktan sonra devlet tarafından daha az vergilendirilerek ülkeye getirilip logo basılması, pil kapasitesinin düşük olması ve FreeDOS olarak satışa sunulması olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle Çin değil Tayvan. İkinci olarak Clevo markası Monster, Game garaj gibi birçok markaya üretim yapmaktadır. Öyle Çin'de bir fabrikayla anlaşıp yapılan kötü markalardan değildir.

Ucuz çünkü piyasadaki bir çok diğer bilgisayara göre daha kalitesiz. Yakınlarım (birisi abim olur bilgisayarını her gün görüyorum) 2 yıl içerisinde 3 tane bilgisayar aldı. Bunlardan ikisi abra biri tulpar olmak üzere. Arkadaşımın bilgisayarında 1060 ekran kartı var ve aldıktan 6 ay kadar sonra FPS drop olmaya başladı.benim bilgisayar MSI aynı ayarlarda aynı oyunu aynı sahneyi açıyorduk benim 1050Ti 64 FPS alırken arkadaş 40 karın üzerine çıkamıyordu. (Vsync kapalı). Yaklaşık 1 ay kadar da sonra hoparlör durduk yerde cızırdamaya başladı. Genel olarak zaten Monsterın yeni kasasındaki hoparlörü çok kötü. Ses seviyeleri çok düşük. Kronik cızırdama problemleri var ve öyle bir yere konumlanmış ki hoparlör ses dengeli gelmiyor sanki sol kulağının işitme kaybı varmış gibi hissediyorsun. Neyse arkadaşın bilgisayar 17 inç idi ve 2 ay kadar da sonra menteşeler attı ekranda ekran gitti. Mecbur servise gitti artık tüm problemler anlatıldı ekran değiştirildi, geldi bilgisayar ve FPS sorunu çözlümüştü kii 3 ay sonra yine başladı. Ondan 2-3 hafta sonra ise hoparlör yine cızırdamaya başladı. Bu sefer arkadaş söve söve götürdü bilgisayarı artık iade isteyerek birebir değişik yaptılar bu bilgisayarda bir sıkıntı vardır diye. Değişim olalı 4 ay oluyor yaklaşık ve 3 gün kadar önce bilgisayarın ekran beyaz pixeller ile kırpmaya başladı ve parlaklık çok düştü. İnternetten öğrendik ki Monsterın yine sık karşılaşılan kronik bir sorunuymuş. Abimin bilgisayarında şanslıydık ki hoparlör sorunu dışında böyle bir sorun meydana gelmedi. Hoparlör cızırdaması kaçınılmaz bir şey galiba monster bilgisayarlarda. Abra için konuşmak gerekirse özellikle kasası plastik ve oldukça kalitesiz. Ekran desen 60 Hz ama 2012 de aldığım Acer ekran ki o da 60 Hz daha akıcı ve renkleri daha canlı. Kısacası parçalar kalitesiz. Normal standartlarda ekran kartı işlemci ram takarsınız bir bilgisayara ama ekran kartı ve birleştirilme şekli, diğer bileşenler bir oyun dizüstü bilgisayarında çok belirleyici şeyler. Mağazaya gidip bir MSI veya bir ASUS rog deneyin sonra o ayardaki ekran kartına işlemciye sahip Monster ile kıyaslayın. Demek istediğimi tam olarak anlayacaksınızdır.

1ms; saniyenin 1000'de biri, dehşet içinde 30 milisaniye dediğiniz, bir saniyenin %3'ü. Milyonlarca dolar kazanmıyorsanız bu işten detay bile değil yani.
Para verecekseniz ekran kartı yongasına verin oyun oynamak için ve soğutması iyi olsun bu anlamda da monster iyidir, msi daha da iyidir malzeme kalitesinden dolayı.
Milyon dolar kazananlar var twichte falan onlar bile bu kadar ince ölçüp biçmiyor ekrandır mousetur bu tür ekipman işini tabi sponsorluk anlaşması yoksa. Çoğunun gerçek hayatta kullandıkları mouseları görseniz kanınız donar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…