Monster notebook Abra A5 v11.1 ekran sorunu

Der Kapitan

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bugün dizüstü bilgisayarımı bekleme modundan çıkardığımda şöyle bir ekran ile karşılaştım:

F7C81FD0-1A26-47CE-90EB-A875971D0D1A.jpeg

Bu manzarayı görünce ilk olarak bilgisayarımı yeniden başlattım ancak yeniden başlarken de ekran şu şekildeydi:

6CBF5F7E-C13A-459B-8081-475C904A9B8B.jpeg

Bu bilgisayarı 2017'den beri kullanıyorum daha önce buna benzer bir durumla hiç karşılaşmadım. Bilgisayarın garantisi biteli çok oldu. Ayrıca bataryam da ömrünü doldurduğundan ötürü yaklaşık bir yıldır bilgisayara adaptör üzerinden güç sağlıyorum. Sorunun neden kaynaklandığına dair bilgi ve muhtemel çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bugün dizüstü bilgisayarımı bekleme modundan çıkardığımda şöyle bir ekran ile karşılaştım:

Eki Görüntüle 924459

Bu manzarayı görünce ilk olarak bilgisayarımı yeniden başlattım ancak yeniden başlarken de ekran şu şekildeydi:

Eki Görüntüle 924460

Bu bilgisayarı 2017'den beri kullanıyorum daha önce buna benzer bir durumla hiç karşılaşmadım. Bilgisayarın garantisi biteli çok oldu. Ayrıca bataryam da ömrünü doldurduğundan ötürü yaklaşık bir yıldır bilgisayara adaptör üzerinden güç sağlıyorum. Sorunun neden kaynaklandığına dair bilgi ve muhtemel çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
Monster markalı cihazları garanti süresinin bitiminde de yetkili servis bakımına gönderebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla ekran panelleri çok pahalı değildi (700~1200 arası). Arıza tespit ve fiyat isteyebilirsiniz. Hatta garanti süresini uzatma gibi yardımları da oluyordu. Direkt donanım arızasına benzediği için servisin bakması en mantıklısı olacaktır. Yüksek ihtimal ekran paneli değişir. Durumu kendi adınıza doğrulamak için yapacağınız tek şey ise, bilgisayarın görüntü çıkışından başka bir monitör üzerinden test etmek olabilir. Arızanın panel kaynaklı olduğunu saptayabilirsiniz.

Monster markalı cihazları garanti süresinin bitiminde de yetkili servis bakımına gönderebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla ekran panelleri çok pahalı değildi (700~1200 arası). Arıza tespit ve fiyat isteyebilirsiniz. Hatta garanti süresini uzatma gibi yardımları da oluyordu. Direkt donanım arızasına benzediği için servisin bakması en mantıklısı olacaktır. Yüksek ihtimal ekran paneli değişir. Durumu kendi adınıza doğrulamak için yapacağınız tek şey ise, bilgisayarın görüntü çıkışından başka bir monitör üzerinden test etmek olabilir. Arızanın panel kaynaklı olduğunu saptayabilirsiniz.
Katılıyorum HDMI çıkışından bir monitör bağlarsanız sorunun monitörde olup olmadığı hakkında kesin bir bilgiye sahip olmuş olursunuz. Eğer sorun panel değişir sorun çözülür. Ancak HDMI çıkışında da bir sorun olursa o zaman sorun tahminen ekran kartındadır. Burada ekran kartından kastım dahili ekran kartı da olabilir yada harici ekran kartı da olabilir.
Eğer sorun panel değişir sorun çözülür.
Düzletme: Eğer sorun *ekrandaysa* panel değişir sorun çözülür. Kusura bakmayın gece vakti yanlış yazmışım.

Son düzenleme:
@Techno.Patates ve @xbea değerli geri dönütleriniz için teşekkür ederim. Problem sizin de şüphelendiğiniz gibi ekrandan kaynaklanıyor gibi duruyor. Bugün bir hdmi kablo satın alıp bilgisayarı televizyona bağladım ve görüntü aktarımı sıkıntısız bir şekilde gerçekleşti. Hatta oyun bile oynayabildim. Şimdi bilgisayarımı en kısa zamanda Monster teknik servisine göndereceğim. Umarım sizin de söylediğiniz gibi ekran için 700-1200 lira arasında bir servis ücreti ile kurtulabilirim. Yeniden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı