Anladım, teşekkürler.İşlemcinin frekansını yükselten bir özellik. ThrottleStop uygulaması ile kapatabiliyorsunuz.
Anladım, teşekkürler.İşlemcinin frekansını yükselten bir özellik. ThrottleStop uygulaması ile kapatabiliyorsunuz.
Hocam herkes sıcaklık sormuş şimdi söyle anlatayım arkadaşlar genelde yeni nesil oyunlarda işte cs2 de steam pubg de falan işlemci 85-90 arası takılıyor ama bazen 95 96 ı görebiliyor fakat bu çok anlık fan konusuna gelirsek notebookun ayarları için bir maksimum performans öntanımlı hazır ayarı var birde ayriyeten kendimiz bir ayar oluşturabiliyoruz ben özel ayarı açıp laptopu genelde oyundayken turbo fan modunda çalıştırıyorum. Gpu genelde 50-60 arası akıyor onda bi sorun yok ama işlemci her daim oyundayken 80-90 arası ve bu beni biraz korkutan olaylardan birisi. Ayrıca windows 11 in hala rezillik olduğunu düşünüyorum o yüzden boş vaktimde tekrar geri windows 10 mu yüklesem diye düşünmedim değil ama onca yüklediğim şeyi geri yüklemem gerekecek ondan üşeniyorum biraz. Birde yukarda bahsettim mi bilemiyorum fakat bilgisayar evde kardeşim ile ortaklaşa kullanıldığından gün içerisinde 10-12 saat çalışabiliyor bazen aralıksız ama kardeşim genelde roblox tarzı oyunlar oynadığından bir şey olmaz diye tahmin ediyorum.Monster'lar zaten sıcaklık sorunlu çoğu kasası. Sıcaklıktan kastınız kaç derece acaba? Bütün yazıyı okudum fakat hiçbir değer vermemişsiniz. Hem havalar sıcak, hem de belki normaldir. İşlemci 90+ çıkmadıkça, GPU'da 85 üstüne pek çıkmadıkça aşırı sorun olmaz. Zaten GPU çok ısınmıyor genelde. Laptop soğutucular iş görüyor fakat bilgisayarı yükseğe koymanız altından hava alacağı için de yararlı olabilir.
Bunu bi araştıracağım hocam teşekkür ederimİşlemcinin frekansını yükselten bir özellik. ThrottleStop uygulaması ile kapatabiliyorsunuz.
Unlostun fps arttırma videosu daha çok eski pc ler için etkili yeni nesil pc lerin daha da içine ediyor sadece ekran kartı ayarlarını faydalı buldum gerisi pek bir işe yaramaz gibiBir nebze olsun düşürmek için unlost FPS arttırma videosunu izle ve fanlarını BIOS'tan ayarla.
Fanlar her daim turbo modda çalışıyor ve merak eden arkadaşlar için laptop ve sistem gereksinimlerini bu linkte bulabilirsiniz:İşlemciniz nedir? MX6 termal macununu sürün ve fanları sessiz moddan çıkarın. Zaten havalar sıcak olduğu için normal Monster laptoplarda.
Fazla donanımı olduğu için ısınması normal zaten.
Hocam dediklerinizi dikkate alarak deneyeceğim fakat undervolt nasıl yapılır turboboost ve throttlestop nedir bilmiyorum ayrıca fanları manüelde kullanıyorum yanlış değilsem hepsini monster denetim masasından ayarlamıştım genelde oyunlara girerken turbo fan ı açıp giriyorum böylesi daha sağlıklı ama sanırım bilgisayar fanlarının daha çok tozlanıp performans kaybetmesine sebep olacak o yüzden bilemiyorumBilgisayarı performans değil eğlence modunda kullanın, ThrottleStop ile Turbo Boost kapatın ve undervolt yapın, fan ayarını manuel olarak yapın çünkü otomatik fan olunca çok sağlıklı olmuyor, Kaspersky ile PC'ye tam tarama yapın, bilgisayarın altı mümkün olduğu kadar boş olsun, fan konumlandırmasına uygun bir laptop soğutucusu da alabilirsiniz, oyunları şarja takılı iken oynayın, kendiniz termal macun değişimi yapın (servistekiler kalitesiz oluyor genelde). Cihaz Clevo kasa olduğu için bunları yapabilirsiniz.
ThrottleStop nasıl kullanılır: Rehber: ThrottleStop Kullanımı ve Limit SebepleriHocam dediklerinizi dikkate alarak deneyeceğim fakat undervolt nasıl yapılır turboboost ve throttlestop nedir bilmiyorum ayrıca fanları manüelde kullanıyorum yanlış değilsem hepsini monster denetim masasından ayarlamıştım genelde oyunlara girerken turbo fan ı açıp giriyorum böylesi daha sağlıklı ama sanırım bilgisayar fanlarının daha çok tozlanıp performans kaybetmesine sebep olacak o yüzden bilemiyorum
sen bana sorsana bi 55 in altına düşüyormu diyeThrottleStop nasıl kullanılır: Rehber: ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri
Sizin işlemciniz 12. nesil olduğu için undervolt yapılmıyormuş. Fanları manuelde kullanmaktan kastım özel bir fan şablonu oluşturun, sıcaklık 55 derece olunca fanlar %60 çalışsın gibi. Turbo fan sanırım %100 fan oluyor, cihaz gerektiğinde kendisi %100 ayarlar fanları, sizin açmanıza gerek yok.
Monster servisine temizletme için götürdünüz mü?sen bana sorsana bi 55 in altına düşüyormu diye
şuan boşta 55 57 takılıyor normal kullanımda 65 75 arası oyunda 85 90 derecelerde
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.